Domácí langoše od Lenky Syrovátkové.

Lenca29 Kuchařka: Lenca29

Doba přípravy: 40 minut + kynutí 4-5 porcí Bezmasá jídla 5 názorů

Suroviny

20 g droždí
200 ml mléka
1 lžička cukru krupice
250 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
40 ml oleje
5 stroužků česneku
špetka drceného kmínu
1 lžíce kečupu
1 hrst jemně nastrouhaného sýru eidamu
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek z droždí, 1 lžíce cukru, 2 lžic hl. mouky a 50 ml mléka. Asi 15 minut vyčkáme. Přidáme zbylé mléko, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Nesmí se lepit.

  2. Z těsta připravíme 4-5 bochánků. Necháme je opět asi 20 minut kynout. Pak z nich vytvarujeme placky, které vidličkou propícháme.

  3. Každou smažíme na pánvi dozlatova. Hotovou potřeme česnekem smíchaným s kmínem a lžičkou oleje, kečupem a posypeme sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 50 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí langoše od Lenky Syrovátkové.

Tématické fráze: domácí langoše bez kynutí syrovatka recepty minilangose domaci langoše domácí langoše příprava recepty ze syrovátky langoše recepty přírodní syrovátkový sýr recepty přírodní syrovátkový sýr recept domací langoše recept na domaci langose sýr ze syrovátky dip na langoše syrovátka recept česnekový dip na langose domácí langoše 40 g droždí domaci minilangose langoše domaci langos jak připravit langoše

Zapomněl/a jsem heslo