Domácí langoše od Lenky Syrovátkové

Bezmasá jídla Doba přípravy: 40 minut + kynutí 5 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 40 minut + kynutí 5 názorů

Suroviny 4-5 porcí

20 g droždí
200 ml mléka
1 lžička cukru krupice
250 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
40 ml oleje
5 stroužků česneku
špetka drceného kmínu
1 lžíce kečupu
1 hrst jemně nastrouhaného sýru eidamu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kvásek z droždí, 1 lžíce cukru, 2 lžic hladké mouky a 50 ml mléka. Asi 15 minut vyčkáme. Přidáme zbylé mléko, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Nesmí se lepit.

  2. Z těsta připravíme 4-5 bochánků. Necháme je opět asi 20 minut kynout. Pak z nich vytvarujeme placky, které vidličkou propícháme.

  3. Každou smažíme na pánvi dozlatova. Hotovou potřeme česnekem smíchaným s kmínem a lžičkou oleje, kečupem a posypeme sýrem.

Komentáře k receptu Domácí langoše od Lenky Syrovátkové

Tématické fráze: domácí langoše bez kynutí syrovatka recepty minilangose domaci langoše domácí langoše příprava recepty ze syrovátky langoše recepty přírodní syrovátkový sýr recepty přírodní syrovátkový sýr recept domací langoše recept na domaci langose sýr ze syrovátky dip na langoše syrovátka recept česnekový dip na langose domácí langoše 40 g droždí domaci minilangose langoše domaci langos jak připravit langoše