Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mišošky (bulky s bigou)

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 5. 2013 09:58

Suroviny

Porce: 8 kusů

Nutriční hodnoty

Energie7 611 kJ / 1 819 kcal
Bílkoviny58,85 g
Tuky10,09 g
Vláknina15,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy365,36 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

- pára při pečení udržuje rozpínající se povrch pečiva vlhkým a bulky se více rozpínají a nepraskají

- biga vytáhne z mouky všechny její chutě a tyto bulky rozhodně nechutnají jako jiné, zcela bílé pečivo

- biga udrží mišošky vláčnými i druhý den (jsou vlastně stejné, jako v den pečení, pouze zmizí křupavost kůrky)

- dvojím překládáním se v těstě zlepší lepková struktura a střída je pak pevnější, žvýkavější

- tato mírná žvýkavost střídy je zároveň způsobena i obsahem chlebové mouky v těstě

- vyšší hydratace těsta (větší obsah vody v těstě) způsobí nádherné dutiny ve střídě (těsto by mohlo být "sestřenicí" těsta na ciabattu nebo pugliese)

- pekla jsem je ve dvojí velikosti a tak vím, že lepší jsou mišošky větší

- upekla jsem je jednou i méně (ne do červena) a druhý den to nebylo úplně ono - takže vypéct kůrku!

A pokud někoho zajímá název bulek...........byly pečeny na přání mého manžela Miloše, kterého kdysi naše malá, sotva mluvící neteř překřtila na Mišoše.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janek53 janek53

22. 5. 2013 20:38

cathleen:mám to zapotřebí reagovat na takové a podobně krásné recepty, kterými nás tady zásobuješ:-? Dobře mě tak, mám:-! Sice trošku časově náročné, ale ten výsledek:-8:-8:-8 Moc díků za Tvoje recepisy:-K

cathleen cathleen

22. 5. 2013 10:24

:-Kděkuji všem za zájem a doufám, že se brzo najde první odvážný, který vyzkouší! (?):-D


Cocoska: no, ta fotka skládání těsta je z formování kváskového chleba - tam je mouky okolo více. Tady jí není tolik třeba. Přebytečnou smetete rukou, v troubě ničím nemažete, jen pečete s miskou (hrncem) s trochou vody - ta se vypařuje a pára vlhčí povrch mišošek ;-)

Cocoska

21. 5. 2013 14:11

Krásné a dokonalé:-K jen pro jistotu-tím štětcem se odstraní přebytečná mouka, nemaže se to ničím že ne? Bodík:yes::yes:

maris maris

21. 5. 2013 14:00

Já už ani nevím, co mám k Tvým receptům napsat, abych se neopakovala, takže krásné - recept i fotky - jako vždy;-):-):yes::yes:+

AniCiz

21. 5. 2013 13:20

:yes:krása..už mám uloženo a brzy vše konečně vyzkouším..děkuji.:-K:-K:-K
mít tak ty Tvé zlaté ruce..

senky senky

21. 5. 2013 13:19

Nestíhááááám:-D:-D Jsou nádherné:yes::yes: a určitě moc chutné:yes::yes: dnes mám v plánu podmáslová sluníčka, Mišošky ukládám a přijde na ně brzy, velmi brzy řada:-);-)
Obdivuju Tě:yes::-K:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 5. 2013 12:02

Bezkonkurenční název i nádherné fotky mne okamžitě zaujaly:-))Pozorně jsem si přečetla precizně popsaný postup i vše v poznámce:-)
Cathleen,jsi jednička:-Kto nemá chybu:yes::yes:Díky:-K

cathleen cathleen

21. 5. 2013 11:32

Bibinka: :-)díky, pozdrav vyřídím a budu se těšit na případnou foku tvých buleček.:yes:

zizala: člověk se učí pořád, ne?:-))Aspoň se nenudíme.:-K

zizala zizala (moderátorka)

21. 5. 2013 11:19

Tý jo, tak sotva se jakžtakž naučím pracovat s omládkem a kváskem, Ty zase přijdeš s další vymyšleností :-O Biga... no dobře, Ty víš, že neodolám a vyzkouším, ovšem raději už neslibuju ani sama sobě, kdy to bude :-8:-8:-))

Bibinka Bibinka

21. 5. 2013 11:18

cathleen:Cathllen, klobouk dolů, ty teda jsou senzační a musím je zaručeně vyzkoušet-je to nebezpečné, protože pak je budu muset dělat stále pro jejich dobrotu, to už vidím;-) Název je originální a Miloška pozdravuj. Dávám ti 4.boda:yes:

cathleen cathleen

21. 5. 2013 10:34

magdalenka::-8:-K

cathleen cathleen

21. 5. 2013 10:34

rebeka: :-D:-D:-D...no, u nás budou opravdu často, protože manželovi moc chutnají (i mně, ale já toho pojím mnohem méně, než on). Dokonce je hned v neděli plánoval upéct (rozuměj - on plánuje, já peču) i vprostřed týdne. Aspoň prý jednou :-D


Lucka: Luci, tenhle článeček jsem nečetla, mrknu. Dík:-K

magdalenka magdalenka

21. 5. 2013 10:33

V poslednej dobe zas viac pečiem a mám tiež tú skúsenosť, že sa oplatí dlhšie čakať na vykysnutie (menej droždia) a redšie cesto je ľahšie, nadýchanejšie...tiež som skúšala kysnutie v chladničke.
Oceňujem krásny postup a skvelé fotky!

rebeka rebeka

21. 5. 2013 10:26

:-O:-O nestačím se divit.. jsi strašně moc šikovná:-K:yes: recept je úžasný, fotopostup dokonalý, fotečky veelmi lákavé;-):-):yes::yes:
jenom.. kdy to mám všechno stíhat:-(:-? no nic, napřed mléčné houstičky, pak podmáslové bulečky a toto.. je taky v pořadí:-8;-):-D:yes::yes:

Jitkas

21. 5. 2013 10:12

Vse, co pomalu kyne, je o tridu vyse, bulky jsou nadherne!

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kváskové bulky chleba s bigou bigou bulka v puse chléb s bigou bulkapodvickem rustikální bagetka s pohankou recepty bulka pod víčkem jak se dělá kváskové pečivo chlebík s bigou pečivo s bigou biga skládání kvaskove housky kváskové houstičky housky z kváskového těsta recept na kváskové bulky těsto bigu recept na peceni bulky těsto na bulky pečení chleba s bigou

Suroviny: mouka hladká, voda, droždí, voda, sůl, cukr, mouka hladká, mouka chlebová pšeničná, droždí

TopRecepty.cz

Mišošky (bulky s bigou)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EXmv