Filipínské kuře adobo
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 775 kJ / 902 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,20 g |
Tuky | 10,54 g |
Vláknina | 7,66 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9,46 g |
Sůl | 22,40 g |
Sacharidy | 187,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kuře adobo je považováno za neoficiální národní jídlo Filipín. Adobo znamená marináda nebo kořeněná omáčka. Základem je použití octa, který hotový pokrm konzervuje, takže údajně i v horkém filipínském počasí vydrží až 3 dny bez lednice (kterou chudší rodiny nedisponují). Pokrm vařila má filipínská kamarádka a moc nám všem chutnal, tak se dělím o recept i s vámi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Philippine_adobo
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 3. 2019 14:28
Správně by se tam měl dávat kokosový nebo třtinový ocet ????
8. 7. 2013 15:12
1974andrea: Neboj, není. Také jsem se toho hodně bála, ale výsledná chuť je vážně skvělá :)
8. 7. 2013 14:07
Vypadá to zajímavě. A není tam toho octa a sójovky moc?
8. 7. 2013 10:27
Zajímavé s tím octem, líbí se mi rcp
8. 7. 2013 06:59
Vyborne jedlo poznam skor s bravcovym,klasika.
8. 7. 2013 05:22
Znam, je to moc dobre jidlo....uz jsem ho par let nejedla, diky za pripomenuti..
7. 7. 2013 23:21
To by mi moc chutnalo, ale ne s rýží. Když tam není šťáva, zadusila bych se. Určitě se zeleninou
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 6 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 9 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 10 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 21 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Právě bylo uvařeno:
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 40 minutami
Guláš, hovězí či vepřový
PavlinaP uvařil před 1 hodinou
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Mmelinda uvařila před 1 hodinou
"Pštrosí" vejce
Standby uvařila před 2 hodinami
Kynutý borůvkový koláč od Tejajky - CRISP
Petra Dvor. uvařila před 3 hodinami
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 3 hodinami
Vepřové na česneku s dušenou mrkvičkou
Kamilana uvařila před 4 hodinami
Vepřová plec na hořčici
Styliane uvařil před 4 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
IvanaMiskova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Bojíte se flambovat? Čím a jak flambovat, aby to bylo bezpečné a vše se podařilo a chutnalo
Další recepty
Tématické fráze: adobo filipinske kure filipínské recepty filipinské národni jídlo filipínská kuchyně recepty kure adobo filipínská kuchyně filipínske jídlo kuřecí adobo filipínské kuře recept adobo recept adobo omáčka filipinské kuřecí adobo filipinsky recept recept filipínské kuře recept na adobo filipinské kuřecí stehna filipínský pokrm národní jídlo filipín národní jídla na filipínách
Suroviny: česnek, cibule, olej, stehno kuřecí, omáčka sojová, ocet vinný bílý, cukr, pepř mletý, bobkový list, voda
Filipínské kuře adobo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3rMp
7 názorů