Kuře adobo

Jikotka Kuchařka: Jikotka

Pomalý hrnec 12 názorů

Suroviny

1 kuře nebo stehna
400 ml vody
200 ml vinného octa
200 ml sójové omáčky
2 velké stroužky česneku
2-3 chilli papričky
1 lžička cukru
mletý černý pepř
sůl
2 lžíce hladké mouky na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme a vložíme do pomalého hrnce. Přidáme vodu, vinný ocet, sójovou omáčku, cukr, drobně nasekaný česnek a chilli papričky.

  2. Pomalíme 3 hod.

  3. Kousky kuřete vybereme, dáme do tepla a omáčku dochutíme solí a zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě. Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 34 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře adobo

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    Porada:Hlavně že nám to chutnalo :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Porada: Aha, tak to jsem zas nevěděl já.:-O Jeden se halt učí celek život.:-)) A to je dobře.

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    A Jikotka má filipínskou variantu, tam to tak vaří se sojovkou, octem a jsou ještě varianty bílá adobo,černá a další.:-O

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Porada: A tak to zas jo :-))

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Drobku, já vím:-8, a hlavně, že nám chutná.:-D

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Porada: Já napsal PŮVODEM ze Španělska, já sám to znám z Mexika. Oni tam mluví španělsky a tak je to jméno stejné. ;-)

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    No jo,ale na Filipínách a v Mexiku také.;-):-p

    Odpovědět

  • José José(neregistrovaný)

    Drobek:
    Správně, tak to se to dělalo a dělá tady ve Španělsku.

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    Drobek:Děkuji za názor,recept jsem našla někde na netu,jak byl napsán,tak jsem udělala :-*.Nepátrala jsem tak do podrobna,chtěla jsem udělat kuře trochu jinak.Jistě máš pravdu...:-K:-K

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Dovolím se podivit tomu adobo. Totiž: Adobo je Klasická marináda původem ze Španělska,(španělsky adobo) původně určená jen ke konzervaci potravin.
    uzená paprika
    červený – cayanský pepř
    česnekový prášek
    slunečnicový olej
    limetková štáva
    sůl
    mletý římský kmín - cumin
    zelený koriandr, jemně nasekaný
    tequilla
    pomerančový džus

    Sójová omáčka tam ale vůbec nemá co dělat.:-O

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    A.....do.....bo..ha:-D takže asi omajda navinulá.Ho, to bych mohl:yes::yes::yes: +1

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jikotko, to musela být docela dobrůtka podle ingrediencí;-) Dávám ti 1.bod:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: adobo omáčka omáčka adobo filipínské kuře jak se vaří adobo kuře abodo kuře v ph adobo koření koření adobo kure po spanelsku v pomalem hrnci filipínské kuře adobo recept na filipínské adobo kuřecí adobo abodo omáčka kuře adabo kuřecí stehna po španělsku na šlehačce recepty na adopo kuře se sojou a octem recept padobo filipinske kure-recept adobo hovězí