Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období
Sklízíte jednu cuketu za druhou a došly vám nápady, jak je zužitkovat? Pokud chcete uchovat nějakou cuketu i na zimu, připravte sklenice a vrhněte se do zavařování. Cuketové zelí se skvěle hodí nejen k masu, ale také do polévky.
Suroviny pro 4 kusy
4 kusy
4 sklenice po 650 ml
Nutriční hodnoty
Energie | 4 001 kJ / 956 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,40 g |
Tuky | 4,84 g |
Vláknina | 83,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20,06 g |
Sůl | 50,00 g |
Sacharidy | 178,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zavařovat se dlouho nemusí, jde spíše jen o to, aby se dobře přichytilo víčko. Já zavařuji tyto větší sklenice v papiňáku. Na dno hrnce dám pařák na knedlíky, přidám 300 ml vařící vody, dám 2-3 velké sklenky a uzavřu poklicí. Od doby varu vařím 5 minut a vypínám. Víčka mě vždy chytí dobře a ještě se mi nikdy žádná “zavařenina“ nepokazila.
Dužinu se semínky z cukety nevyhazujeme. Můžeme je dát s různou zeleninou do hrnce a uvařit polévku. Po změknutí zeleniny rozmixujeme ponorným mixérem, dle potřeby naředíme a dochutíme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 10. 2022 22:03
26. 7. 2022 17:35
24. 7. 2022 10:35
16. 2. 2022 20:56
12. 2. 2022 15:45
15. 10. 2020 11:29
13. 10. 2020 18:03
Do jedné dávky jsem nastrouhala na jemno červenou řepu a mám tím pádem i zelí červené.
10. 9. 2019 20:17
8. 9. 2019 17:21
14. 9. 2016 19:45
14. 9. 2016 16:19
13. 9. 2015 17:51
12. 9. 2015 20:46
S těmi bramboráčky to vypadá báječně,mňamManžel je schopen sníst u televize celý obsah sklenky cuketzelí jen tak,na chuť
11. 9. 2015 13:16
11. 9. 2014 18:01
Věřím,že se Ti zelí nepokazíMě,pokud se mi podaří nějakou tu sklenici schovat,tak takto zhotovené zelí vydrží do srpna dalšího rokuJeště se mi nestalo,že by zakvasilo,nebo chytlo plíseň
Ale náhoda je blbec,to je faktStačí přistrouhat trošku"otlučenější"část cukety a je zaděláno
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 21 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Právě bylo uvařeno:
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
ZdeLena uvařila před 2 hodinami
Muffiny s ořechy a čokoládou
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Fulda uvařila před 3 hodinami
Mleté maso s kolínky
kit731 uvařila před 3 hodinami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
tara23 uvařila před 3 hodinami
Orientální králík
pencovapetra uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čím se liší přerostlé starší cukety od těch mladých? Jejich zpracování zabere více času, ale i pro ně máme dobré využití
Nejlepší recepty z cukety: Zkuste cuketové placky, tatarák nebo matjesy!
Cuketové zelí je výbornou a rychlou alternativou klasického zelí. Jak ho připravit a jak ho zavařit na zimu
Další recepty
Tématické fráze: cuketové zelí cuketové zelí zavařování zavařování cuketového zelí zavařování cuket jak zavarit cuketove zeli zavarujeme cuketu cuketove zeli sterilovane zavařujeme cuketové zeli cuketové zelí zavařit zavařování cuketové zelí zavařované cuketové zelí zavařování zelí z cukety co z cukety na zimu zavarena cuketa jako zeli cuketové zelí zavařované cuketové zelí zavařujeme zavařená cuketa zeli z cukety zavařování cukety jako zelí cuketové zelí s dekem
Suroviny: cuketa, cibule, ocet, deko, cukr, kmín celý
Cuketové zelí, zavařené na zimu i jiné roční období
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/33gM
36 názorů