Cuketové zelí sterilované

Teta Lena Kuchařka: Teta Lena

Zavařeniny 20 názorů

Suroviny

5 kg cukety
1 kg cibule
1/2 l octa
1/4 l oleje
6 lžic cukru
asi 1/2 balíčku pepře
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme, vykrájíme a nastrouháme, 1kg cibule nakrájíme na kostičky a přidáme 4 polévkové lžíce soli.

  2. Necháme přes noc v chladnu - nemusí být. Druhý den přidáme ocet, olej, cukr a pepř. promícháme a plníme do sklenic, zavařujeme na 80°C 15-20 minut.

Poznámka

Kdo rád sladší přidá cukr, pepře může být méně, recept mám od svoji kamarádky Zdeníčky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 96 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketové zelí sterilované

  • Pavel Pavel(neregistrovaný)

    Cuketove zely nam vsechno zkvasilo nevite kde je chyba?8-(

    Odpovědět

  • marie marie (neregistrovaný)

    Regika: když je v tom ocet, nemusī se druhý den opakovat sterilizace.

    Odpovědět

  • marie marie (neregistrovaný)

    Regika: když je v tom ocet, nemusī se druhý den opakovat sterilizace.

    Odpovědět

  • Regika Regika(neregistrovaná)

    tak právě zkouším novou várku.... je možné, že sem sklenice moc napěchovala... a babička mi poradila přesterilizovat ho druhy den ještě jednou.... držte mi palce :-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Regika: Asi špatně zavařené, já dělám cuketové zelí do sklenic už léta podle tohoto receptu a je super, nikdy se nic nezkazilo:
    http://www.recepty.cz/recept/cuketove-zeli-zavaren...
    Suroviny i posup jsou hodně podobné tomuto ;-)

    Odpovědět

  • Regika Regika(neregistrovaná)

    Všechno mi do týdne zkvasilo... :-( nevíte někdo proč?

    Odpovědět

  • jajikpusik jajikpusik

    Martina: Já mám naloženo a ve sklepě uskladněno druhým rokem a je stále vynikající:-p!!!!!!!!!!!!!!!!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Martina: Martinka, je to tak, ako píše špagetka. Je to sterilizované, takže vydrží, kým nezjete.:-D;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Martina: Nejsem autorka, ale zelí je sterilováno ve sklenicích, tudíž zcela určitě stačí běžný sklep či špajz a mělo by vydržet tak dlouho, dokud je nesníte :-p:-p

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Dobrý den,
    mám dotaz, zda takto sterilované zelí je potreba skladovat v lednicce nebo ne, pripadne jak dlouho vydrzi?
    Dekuji

    Odpovědět

  • jajikpusik jajikpusik

    Lora: Já myslím, že ne, také to s ním nepřeháním a nedávám ani pepř. j.

    Odpovědět

  • Lora Lora(neregistrovaná)

    Je nutné dávat ten olej? Díky za odpovědi

    Odpovědět

  • nadenka nadenka(neregistrovaná)

    nadenka.cerna@seznam.cznadenka.cerna@seznam.cz9nadeka.cerna@seznam.czcuketové zelí jsem vyzkoušela,je moc dobré.Nyní mám dietu,užívám Warfarin a nemohu zelí klasické,tak se mi hodí cuketové.:yes:nadenka.cerna@seznam.cz

    Odpovědět

  • Alex Alex(neregistrovaný)

    Super dobre zeli - pro zpracovani cukety - hlavne kdyz se jich hodne urodi. Delal jsem to poprve a s buckem, br.knedlik s timto zelim mnamka. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • BARA BARA(neregistrovaný)

    ZELICKO SE PODARILO MOC DEKUJI ZA RECEPTIK :yes::-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: cuketove zeli do sklenic zelí z cukety zavařené dýňové zelí zelí z cukety zavařené dýňové zelí zavařené recepty cuketa zavařená sterilizovaná cuketa zavařená cuketa zeli s cukety sterilovaná cuketa pod maso zavarujeme cukety cuketa sterilizovaná zavařené zelí zavarujeme cuketu zeli s pyrosiricitanem cuketa zavařování zeli sterilované cibulky sterilizované zelí z cukety cuketa jako zelí zavařené zelí z cukety

Zapomněl/a jsem heslo