Zavařené, velmi chutné cukety

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 50-60 minut 3 skleničky-300 ml Zavařeniny 30 názorů

Suroviny

6 menších cuket (nebo 1 veliká a tu oloupat)
4 větší cibule
2 čerstvé papriky
5 stroužků česneku
1 malý rajčatový protlak
130-200 ml dobrého kečupu (kdo rád ostřejší, dá ostrý kečup)
3 lžíce sojové omáčky
3 lžíce Worchesterové omáčky
1 lžíce mletého zázvoru
dobrý olej
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukety a papriky nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, cibuli na menší kousky a hned jí dáme krátce osmažit na oleji do sklovita. Přidáme cukety, papriky, česnek a chvíli dusíme. Dál přidáme zázvor, kečup, rajčatový protlak, sojovou a worcesterskou omáčku, opepříme, osolíme a necháme dusit 20 minut za občasného promíchání.

  2. Necháme vychladnout, dáme do čistých skleniček do 2/3 a trochu zalijeme kvalitním olejem, aby nám od víčka zbyl tak 1 cm, zavíčkujeme a dáme na 20 minut sterilizovat na 85 °C.

Poznámka

Kdo má rád ostřejší dá ostrý kečup a může přidat chilli papričku na kousíčky nakrájenou. Olejem zalít skleničky není nutné, kdo nemá mastné rád, nemusí polévat!

Inspiroval mě jeden odlišný recept v PC a úplně jsem ho pozměnila k naší chuti. Je to opravdu moc chutné, jak mám v názvu.

Můžeme použít k veškerému masu a v zimě do špaget, jako výbornou omáčku, nebo na topinky ap.!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 682 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zavařené, velmi chutné cukety

  • Petra Brožková Petra Brožková(neregistrovaný)

    Naďa: Milá Naďo, dnes jsme dělali vaši cuketovou polévku a byla vskutku vynikající, opravdu se po ní jen zaprášilo. Moc děkuji za recept. :yes::-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    dagmara49: Dáši, za málo...;-)

    Odpovědět

  • dagmara49 dagmara49

    Bibinka: děkuji moc za odpověď:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    dagmara49: Dagmaro, já jsem to v nich sterilizovala v pohodě;-)

    Odpovědět

  • dagmara49 dagmara49

    jen se chci zeptat, v těch skleničkách od tělového másla z lidlu se to dá také sterilovat? děkuji

    Odpovědět

  • sovulka sovulka

    já místo protlaku a kečupu dala 3/4 kila rajčat, vydusila štávu a pak zbytek dle receptu :) už se těším na výsledek

    Odpovědět

  • Frenky Frenky(neregistrovaný)

    Z cuket se dá dělat ledacos. Na tomto receptu se mi nelíbí kecup. To raději přidat další rajský protlak a přidal chilli papricku. Kdyz uz sojovku, tak kvalitní a ne náhražku od vitany.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Naďa: Naďo děkuji, celkem dobře jsi mě s tou polévkou zastoupila:yes: Já ještě dala brambory, nic jsem neloupala ani nemixovala a dělala jsem s jíškou, také je možné vynechat brambory a dát tam nějakou menší těstovinu, zelené bylinky, hlavně libeček a dochutit solí, je-li třeba.... fakt byla dobrá:-p

    Odpovědět

  • Naďa Naďa(neregistrovaná)

    Marta:cuketeu oloupat ,nakrájet na malé kostičky a podusit 5 minut na oleji,pak přidat snítku máty a zalít vývarem jen co se cuketa potopí,přidat pepř a chvíli povařit, pak rozmixovat tyčovým mixérem,přidat muškátový květ,v zakysané smetaně rozmíchat trochu hladké mouky,pořádně rozšlehat a dle chuti dosolit.Já ještě přidala kousek nadrobno nakrájené Nivy. Snědli jsme s manželem celý kastrol. Byla moc dobrá.

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    Prosim jak delate z teto zavareniny polevku? Na spagety :-) si dovedu predstavit ale polevku moc ne :) Prosim na mail marta.82@seznam.cz

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Bibinka:Jinak Bibinko,toto dělávám také a potvrzuji,že je to moc dobré a hodí se do mnoha pokrmů.;-):-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Werik153:Werikl, já jsem to dělala záčátkem září, což je bezmála půl roku, mám to v ledničce, normálně na poličce a teď jsem z toho dělala takovou šmrncovní polévku a bylo to, jako bych to tam právě dala-tak si myslím, že ten rok beze zněny určitě a asi i déle;-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Werik153::-))No záleží na spoustě podmínek.Co je zavařené,jakým způsobem,z jak kvalitních surovin,jakou má teplotu sklep atd atd. atd.Normál cca rok,pak se mění konzistence,vůně chuť....Třeba okurky mám dva roky,čalamády také,některé džemy i 3 roky.
    Našla jsem 10 let starý kompot švestkový,:-8 zavařený klasika,jinak ani nezavařuji a byl v pořádku,myslím nebyl zkažený,ale byl rozbředlý,barva vybledlá atd.Vyhodila jsem ho,ani jsem neochutnala,nelákalo to zrovna k jídlu.:-D Jen pro ilustraci.

    Odpovědět

  • Werik153 Werik153(neregistrovaný)

    Možná blbá otázka, ale budiž. jak dlouho vydrží zavařený věci ve sklenici než se zkazí ?:-8 Teď přemýšlím nad tím jak dlouho by to mohlo vydržet ve sklepě třeba...? hm ? :)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Pěkná fotka musí to být dobrota:yes::yes:+15

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: cukety na zimu zavařovaná cuketa zavařená cuketa pod maso zavařená cuketa s rajčaty zavařování cuket cuketa na zimu zavařeniny z cukety zavarovani cukety zavarena cuketa s paprikou cuketa zavařování zavařená cuketa na topinky zavařená cuketa jako okurky recept na zavarenou cuketu zavařená směs na špagety jak zavarit cuketu zavarovane cukety recepty na zavařenou cuketu cukety zavarovani zavařená cuketová směs zavarujeme cuketu

Zapomněl/a jsem heslo