Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařené, velmi chutné cukety

Zeleninové zavařeniny se stále těší velké oblibě. Pokud máte v létě přebytky cukety, určitě si připravte pár skleniček zavařených, velmi chutných, cuket. V zimě je potom můžete použít k veškerému masu, do špaget nebo na topinky.

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

5. 9. 2012 11:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

3 skleničky-300 ml

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 223 kJ / 770 kcal
Bílkoviny22,67 g
Tuky4,29 g
Vláknina42,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,27 g
Sůl10,15 g
Sacharidy148,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo má rád ostřejší dá ostrý kečup a může přidat chilli papričku na kousíčky nakrájenou. Olejem zalít skleničky není nutné, kdo nemá mastné rád, nemusí polévat!

Inspiroval mě jeden odlišný recept v PC a úplně jsem ho pozměnila k naší chuti. Je to opravdu moc chutné, jak mám v názvu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BlaV.

5. 8. 2022 16:55

pokud v létě zavařuji, rozhodně nedávám protlak či kečup, ale čerstvá rajčata - pomletá či šťávu z nich /ze šnekového odšťavňovače je krásně hustá)

Tynaja

7. 9. 2021 18:33

Dobrý den, nikdy se vám to nezkazilo? Myslím podušená cibule se zeleninou na oleji. Vypadá to famózně a ráda bych to udělala, ale bojím se, že mi to bombne ve sklepě ;-(. Děkuji předem za odpověď a máte opravdu KRÁSNOU fotku:-K!

Petra Brožková

19. 8. 2017 23:17

Naďa: Milá Naďo, dnes jsme dělali vaši cuketovou polévku a byla vskutku vynikající, opravdu se po ní jen zaprášilo. Moc děkuji za recept. :yes::-8

Bibinka Bibinka

15. 7. 2017 10:01

dagmara49: Dáši, za málo...;-)

dagmara49

14. 7. 2017 12:44

Bibinka: děkuji moc za odpověď:-)

Bibinka Bibinka

14. 7. 2017 07:39

dagmara49: Dagmaro, já jsem to v nich sterilizovala v pohodě;-)

dagmara49

13. 7. 2017 22:05

jen se chci zeptat, v těch skleničkách od tělového másla z lidlu se to dá také sterilovat? děkuji

sovulka

20. 8. 2015 15:03

já místo protlaku a kečupu dala 3/4 kila rajčat, vydusila štávu a pak zbytek dle receptu :) už se těším na výsledek

Frenky

18. 8. 2015 19:49

Z cuket se dá dělat ledacos. Na tomto receptu se mi nelíbí kecup. To raději přidat další rajský protlak a přidal chilli papricku. Kdyz uz sojovku, tak kvalitní a ne náhražku od vitany.

Bibinka Bibinka

10. 8. 2014 18:32

Naďa: Naďo děkuji, celkem dobře jsi mě s tou polévkou zastoupila:yes: Já ještě dala brambory, nic jsem neloupala ani nemixovala a dělala jsem s jíškou, také je možné vynechat brambory a dát tam nějakou menší těstovinu, zelené bylinky, hlavně libeček a dochutit solí, je-li třeba.... fakt byla dobrá:-p

Naďa

10. 8. 2014 18:23

Marta:cuketeu oloupat ,nakrájet na malé kostičky a podusit 5 minut na oleji,pak přidat snítku máty a zalít vývarem jen co se cuketa potopí,přidat pepř a chvíli povařit, pak rozmixovat tyčovým mixérem,přidat muškátový květ,v zakysané smetaně rozmíchat trochu hladké mouky,pořádně rozšlehat a dle chuti dosolit.Já ještě přidala kousek nadrobno nakrájené Nivy. Snědli jsme s manželem celý kastrol. Byla moc dobrá.

Marta

19. 7. 2014 19:45

Prosim jak delate z teto zavareniny polevku? Na spagety :-) si dovedu predstavit ale polevku moc ne :) Prosim na mail marta.82@seznam.cz

Pajaska Pajaska

24. 1. 2013 19:44

Bibinka:Jinak Bibinko,toto dělávám také a potvrzuji,že je to moc dobré a hodí se do mnoha pokrmů.;-):-K

Bibinka Bibinka

24. 1. 2013 18:55

Werik153:Werikl, já jsem to dělala záčátkem září, což je bezmála půl roku, mám to v ledničce, normálně na poličce a teď jsem z toho dělala takovou šmrncovní polévku a bylo to, jako bych to tam právě dala-tak si myslím, že ten rok beze zněny určitě a asi i déle;-)

Pajaska Pajaska

24. 1. 2013 18:49

Werik153::-))No záleží na spoustě podmínek.Co je zavařené,jakým způsobem,z jak kvalitních surovin,jakou má teplotu sklep atd atd. atd.Normál cca rok,pak se mění konzistence,vůně chuť....Třeba okurky mám dva roky,čalamády také,některé džemy i 3 roky.
Našla jsem 10 let starý kompot švestkový,:-8 zavařený klasika,jinak ani nezavařuji a byl v pořádku,myslím nebyl zkažený,ale byl rozbředlý,barva vybledlá atd.Vyhodila jsem ho,ani jsem neochutnala,nelákalo to zrovna k jídlu.:-D Jen pro ilustraci.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Novinka!

Naše kuchařky

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cukety na zimu zavařená cuketa pod maso zavařovaná cuketa zavařená cuketa s rajčaty zavařování cuket cuketa na zimu zavarovani cukety zavarena cuketa s paprikou zavařeniny z cukety cuketa zavařování zavařená cuketa na topinky recept na zavarenou cuketu zavařená cuketa jako okurky jak zavarit cuketu zavařená směs na špagety cukety zavarovani zavarujeme cuketu recepty na zavařenou cuketu zavařená cuketová směs zavarena cuketa na spagety

Suroviny: cuketa, cibule, paprika čerstvá červená, česnek, protlak rajský, kečup sladký, omáčka sojová, zázvor mletý, olej, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Zavařené, velmi chutné cukety

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XpDv