Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
Lokše, bramborové placky původem ze Slovenska, můžete využít jako přílohu ke svátečnímu obědu, kdy pečete kachnu nebo husu. Placky můžete naplnit restovanými kuřecími játry, jejich chuť tak dostane úplně nový rozměr.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
12-13 kousků
Nutriční hodnoty
Energie | 13 151 kJ / 3 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,75 g |
Tuky | 105,30 g |
Vláknina | 48,18 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 6,69 g |
Sůl | 16,45 g |
Sacharidy | 429,23 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V každém případě nechte kmín v těstě, nádherně zvedne chuť brambor v lokších, máslo v mazání ji jen potvrdí a jsou pak opravdu vynikající. Tyto lokše dělám velmi často, jsou velmi jemné, neztvrdnou a nejsou na druhý den gumové jako z hladké mouky. Jako přílohu dávám k fazolové s uzeným, nebo ke kachně a huse. Plněné a taky přílohové se mohou podávat i z pomalu kvašenými, křupavými okurkami, vhodně je to doplní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2023 22:38
26. 11. 2023 19:46
7. 11. 2022 20:04
13. 1. 2019 14:53
26. 12. 2014 09:34
26. 12. 2014 00:08
4. 12. 2014 11:11
3. 12. 2014 21:27
23. 10. 2014 10:46
23. 10. 2014 10:44
23. 10. 2014 10:39
23. 10. 2014 10:24
23. 10. 2014 10:16
23. 10. 2014 09:16
S hladkou to asi neviem,nikdy tie lokše neboli podľa mojich predstáv,vždy sa mi podarili trochu tvrdšie ,ako s polohrubou.
22. 10. 2014 21:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 16 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Bábovka bez vajec a bez mléka
Roman111 uvařila před 1 hodinou
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
babice uvařila před 3 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 5 hodinami
Rebarborový koláč s tvarohem
Matea uvařila před 5 hodinami
Cuketovo - vločkové placičky se sýrem
Matea uvařila před 5 hodinami
Ořechový dort s brusinkovou šlehačkou (bez mouky)
Matea uvařila před 5 hodinami
Majonéza bez vajec
svobi9 uvařila před 6 hodinami
Pečené uzené koleno
Martas_U uvařila před 6 hodinami
Uzené pečené koleno
Martas_U uvařila před 6 hodinami
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové placky lokše patří k oblíbeným pochoutkám. Jak je dobře rozválet a upéct, poradí názorné video
Jakou mouku použít na lokše? Oblíbené bramborové placky známe od našich babiček
Jak nerozvařit brambory? V polévce nám lépe chutnají, když si zachovají pevnost. Stačí použít jednoduchý trik
Další recepty
Tématické fráze: co jsou lokše lokse ke kachne bramborové lokše k huse kachna a lokše lokše lokše recept co ke kachně placky ke kachně kachna s lokšemi husa z grobu placky k huse příloha k pečené kačeně lokše jako priloha lokše s husou prave lokse přílohy k pečené kačeně pečená husa s lokšemi kachna lokše jak se delaji prave slovenske lokse pečená husa z grobu
Suroviny: brambory typ b, mouka polohrubá, sůl, kmín celý, sádlo husí, máslo, játra kuřecí, olej, cibule, pepř mletý, majoránka
Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZD2R
28 názorů