Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
Lokše, bramborové placky původem ze Slovenska, můžete využít jako přílohu ke svátečnímu obědu, kdy pečete kachnu nebo husu. Placky můžete naplnit restovanými kuřecími játry, jejich chuť tak dostane úplně nový rozměr.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
12-13 kousků
Nutriční hodnoty
Energie | 13 151 kJ / 3 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,75 g |
Tuky | 105,30 g |
Vláknina | 48,18 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 6,69 g |
Sůl | 16,45 g |
Sacharidy | 429,23 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V každém případě nechte kmín v těstě, nádherně zvedne chuť brambor v lokších, máslo v mazání ji jen potvrdí a jsou pak opravdu vynikající. Tyto lokše dělám velmi často, jsou velmi jemné, neztvrdnou a nejsou na druhý den gumové jako z hladké mouky. Jako přílohu dávám k fazolové s uzeným, nebo ke kachně a huse. Plněné a taky přílohové se mohou podávat i z pomalu kvašenými, křupavými okurkami, vhodně je to doplní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 10. 2014 20:31
22. 10. 2014 18:13
22. 10. 2014 17:53
Kuchaŕe nemlaťte - snad jenom výjimečně !
Asfaltové holuby ,to musím říct manželovi ,čím se dají nahradit !
22. 10. 2014 14:47
píšete:"...někde je dělají tak tvrdý ,že se nedají ukousnot..."
Nic nepotěší víc, než neštěstí druhého...
Lokše jsem měl v životě párkrát!
Poprvé jsem jimi málem umlátil kuchaře
Podruhé jsme je použili na střelnici místo asfaltových holubů
Dám jim tedy, lokšám, ještě jednu šanci...
Obvykle zde neqokám před tím než jídlo uvařím, ale píši proto, že až budete kolem Martina od samého škytání celá poskakovat, tak abyste věděla, že to na nich myslím ich Zda v dobrém, či ne, se ukáže.
*****
A to že sádlem poctivě impregnované lokše "...jsou lehce stravitelné,jelikož se podávají k mastným a těžkým jídlum jako husa nebo kachna..." mě tedy opravdu pobavilo No, všechno je relativní, že?
22. 10. 2014 09:05
22. 10. 2014 09:03
21. 10. 2014 20:25
21. 10. 2014 20:21
21. 10. 2014 12:11
21. 10. 2014 12:09
21. 10. 2014 10:46
21. 10. 2014 08:47
21. 10. 2014 08:30
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 1 hodinou
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 7 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Právě bylo uvařeno:
Zdravý banánový chlebík
Kristian uvařila před 8 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
káťa uvařila před 37 minutami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Krize uvařila před 49 minutami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 1 hodinou
Smrkový med ze samoty u lesa
Andy74 uvařila před 1 hodinou
Křenová omáčka
paprika1000 uvařil před 1 hodinou
Cibulové bagetky
lizamzizalku uvařila před 1 hodinou
Královské rohlíky
lizamzizalku uvařila před 1 hodinou
Tvarohová rychlovka
Klarson uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové placky lokše patří k oblíbeným pochoutkám. Jak je dobře rozválet a upéct, poradí názorné video
Staročeské placky lokše jako dokonalá přílohou k huse, kachně i ke kuřeti. Jsou levné, dobré a příprava je snadná
Hostina na svatého Martina: Připravte si šťavnatou pečenou husu se zelím a knedlíky!
Další recepty
Tématické fráze: co jsou lokše lokse ke kachne bramborové lokše k huse kachna a lokše lokše lokše recept co ke kachně placky ke kachně kachna s lokšemi husa z grobu placky k huse příloha k pečené kačeně lokše jako priloha lokše s husou prave lokse přílohy k pečené kačeně pečená husa s lokšemi kachna lokše jak se delaji prave slovenske lokse pečená husa z grobu
Suroviny: brambory typ b, mouka polohrubá, sůl, kmín celý, sádlo husí, máslo, játra kuřecí, olej, cibule, pepř mletý, majoránka
Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZD2R
28 názorů