Pečená kačena plněná sušenými švestkami a jablky

suslajda Kuchařka:

Doba přípravy: 20 min.+pečení podle velikosti kačeny PT0H20M 4 porce Drůbeží maso 7 názorů

58

Suroviny

1 kachna
2 jablka
100 g sušených švestek
1 červená cibule
sůl
kmín
1 snítka rozmarýnu
200 ml černého piva
2 lžíce medu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kačenu omyjeme osušíme nasolíme, okmínujeme. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky smícháme se sušenými švestkami a rozmarýnem.

  2. Směsí naplníme kačenu otvor sepneme párátky. Podlijeme pivem přidáme 2 polévkové lžíce medu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka přidáme do pekáče jestli nám zbudou jablka se švestkami přidáme také do pekáče.

  3. Troubu rozehřejeme na 250°C pečeme přikryté asi 60 minut. Pak dopékáme odkryté dopékání záleží na velikosti kačeny během pečení poléváme kačenu výpekem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená kačena plněná sušenými švestkami a jablky

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo