Škvařené sádlo od babičky F.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 37 896 kJ / 9 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,47 g |
Tuky | 992,24 g |
Vláknina | 4,87 g |
Cholesterol | 900 mg |
Sodík | 3,56 g |
Sůl | 8,91 g |
Sacharidy | 8,08 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 11. 2018 19:40
No, nevím jak vám, ale mně se ten masox v sádle nerozpustil.
12. 2. 2017 09:01
Za recept děkuji babičko F. Moc dobré. Díky níže uvedenému příspěvku casina jsem přidal česnek do sádla později než cibuli a odebral (ochutnal) vzorek škvarků před přidáním masoxu. Mohu konstatovat, že masox nepřidá jenom barvu, ale i chuť a vůni. Jeho údajnou „škodlivost“ na zdraví člověka neřeším. Prostě mi to chutná.
30. 10. 2015 07:21
casino:A já děkuji za komentář a vyzkoušení
29. 10. 2015 21:39
"Škvařené sádlo od babičky F."
Petra Benesova:
Omlouvám se, omlouvám se, omlouvám se...
Jméno babičky F. by mělo býti odtajněno a do kamene vytesáno!
hosta:
Omlouvám se
Šedá je teorie, zelený...
Směle vyzkoušejte!
Ochucené škvarky neškvařím. Pokud vůbec, tak je ochutím ex post.
Rcp jsem dodržel (pouze česneku jsem dal polovic): ale napřed jsem přihodil cibuli (málem to z hrnce zdrhlo - bylo to jako Eyjafjallajökull) a teprve až kastrol přestal pařit, přidal jsem česnek.
Bohužel, pro porovnání chuti mi nenapadlo odebrat vzorek před přidáním masoxu. Krásně to voní po cibulce, příjemně to chutná česnekově, ale těžko říci zda masox se projevil jinak než na barvě produktu...
Ač sádlo bez masa, tak je to opravdu MASO
Děkuji za recept
Petra Benesova:
Omlouvám se, omlouvám se, omlouvám se...
Jméno babičky F. by mělo býti odtajněno a do kamene vytesáno!
hosta:
Omlouvám se
Šedá je teorie, zelený...
Směle vyzkoušejte!
Ochucené škvarky neškvařím. Pokud vůbec, tak je ochutím ex post.
Rcp jsem dodržel (pouze česneku jsem dal polovic): ale napřed jsem přihodil cibuli (málem to z hrnce zdrhlo - bylo to jako Eyjafjallajökull) a teprve až kastrol přestal pařit, přidal jsem česnek.
Bohužel, pro porovnání chuti mi nenapadlo odebrat vzorek před přidáním masoxu. Krásně to voní po cibulce, příjemně to chutná česnekově, ale těžko říci zda masox se projevil jinak než na barvě produktu...
Ač sádlo bez masa, tak je to opravdu MASO
Děkuji za recept
27. 10. 2015 23:34
Milý Pavel13:
No, když už mám kližku, tak ji nemáčím ve vodě na polívku, ale raději dusím na guláš či Osso buco...
Zkuste zkusit místo kližky, hovězí ocas, a něco uvidíte, či spíše ochutnáte
Já už desítky let vařím cosi podobného tomuto: http://www.toprecepty.cz/recept/40316-hovezi-polev...
Leč, díky za resuscitaci tohoto rcp
Zatím jsem tu pouze theoretizoval a asi nastal čas recept podrobit zkoušce... Nu, jen co v krámu potkám pěkný kožuch z prasete
No, když už mám kližku, tak ji nemáčím ve vodě na polívku, ale raději dusím na guláš či Osso buco...
Zkuste zkusit místo kližky, hovězí ocas, a něco uvidíte, či spíše ochutnáte
Já už desítky let vařím cosi podobného tomuto: http://www.toprecepty.cz/recept/40316-hovezi-polev...
Leč, díky za resuscitaci tohoto rcp
Zatím jsem tu pouze theoretizoval a asi nastal čas recept podrobit zkoušce... Nu, jen co v krámu potkám pěkný kožuch z prasete
27. 10. 2015 12:34
casino:
Naše babičky říkávaly "proti gustu, žádný dišputát", takže je-li libo masox, budiž, ale milý "casino", zkuste místo chemické laboratoře (což je dnešní masox) dát na kilo kližky 1 lžíci rajčatového protlaku. Nejprve jemně dozlatova cibuli, pak maso, rychle osmahnout ze všech stran, osoilit, opepřit, přidat mletou papriku, promíchat a jen velmi krátce osmahnout, hned pak přidat protlak a za míchání jen krátce osmahnout, aby se paprika ani trochu nepřipálila, poté přidat skutečný hovězí vývar místo masoxu (dá se přece připravit z odřezků), není-li vývar, pak vodu, a zvolna pod pokličkou dusit. I když mi můžete namítnouti, že též v masoxu je přece sušený rajčatový protlak. Výše uvedená rada je z poctivé české hospody, kde se vaří z poctivých surovin, nikoli z prášku a náhrad, a výsledek je ještě lepší nejen pokud jde o barvu.
Naše babičky říkávaly "proti gustu, žádný dišputát", takže je-li libo masox, budiž, ale milý "casino", zkuste místo chemické laboratoře (což je dnešní masox) dát na kilo kližky 1 lžíci rajčatového protlaku. Nejprve jemně dozlatova cibuli, pak maso, rychle osmahnout ze všech stran, osoilit, opepřit, přidat mletou papriku, promíchat a jen velmi krátce osmahnout, hned pak přidat protlak a za míchání jen krátce osmahnout, aby se paprika ani trochu nepřipálila, poté přidat skutečný hovězí vývar místo masoxu (dá se přece připravit z odřezků), není-li vývar, pak vodu, a zvolna pod pokličkou dusit. I když mi můžete namítnouti, že též v masoxu je přece sušený rajčatový protlak. Výše uvedená rada je z poctivé české hospody, kde se vaří z poctivých surovin, nikoli z prášku a náhrad, a výsledek je ještě lepší nejen pokud jde o barvu.
21. 1. 2015 14:20
Dajda: www.toprecepty.cz/recept/41403-morek---surovina-k-dalsimu-pouziti/
ono se nesmí brát vše doslova
ono se nesmí brát vše doslova
18. 1. 2015 18:49
Tiez si doma robime domacu mast.Tiez sme davali niekedy mlieko.Ale ovela lepsie je namiesto mlieka dat pivo.Skvarky su ovela chutnejsie a chrumkave, a vytopena mast ma tiez vybornu chut.
17. 1. 2015 06:51
Amira: Když rozdrtíte kosti, tak dostanete morek s rozdrcenýma kostma, které neoddělí ani pilná Popelka!
16. 1. 2015 21:25
Dajda: Já to chápu tak, že babička kosti vyvařila, rozdrtila aby dostala ven morek, kosti vyhodila a morek použila do základu "bujonu".
16. 1. 2015 19:21
Lplosinar: Prosím kosti s jíškou? Nepletete se?
15. 1. 2015 22:42
Já bych se tomu vůbec nebránil, kdo chce ať zkusí, Chutě má každý jiný. A co se týče tzv. bujonu čili dochucovadla to bylo před lety úplně něco jiného než nyní. Co vím tak moje babička ( recept se dědil) dělala bujon sama doma. Vyvařila morkové kosti pak je rozdrtila a morek použila do základu, přidala sůl,pepř,dle uvážení česnek,petržel a pažitku, přidala trochu jíšky nechala povařit a zhoustnou a pak přidávala dle potřeby kamkoli chtěla. V dnešní době bohužel každý mákne po kostce.
14. 1. 2015 02:38
Sice si nedokážu představit,ale vyzkouším,ovšem i ten gulášek od Casina,protože jeho recepty jsou vždy na 1...nepoužívám tyhle kostičky od Masoxu aj.....ale mám vždy v pohotovosti,když se nedaří dochutit,je to záchrana,holt někdy i kdybych se rozkrájela prostě to nedám,kostička vždy zachrání,někdy taky pokazí,je to taková ruleta.
13. 1. 2015 20:12
nigina: Nie všetko, čo sa nájde na internete, a nielen tam, je pravda. Dlhodobými výskumami sa zistil a potvrdil vplyv tejto látky hlavne na deti, na ich hyperaktivitu a ďalšie možné poškodenia a poruchy. Operovať tým, že aj prírodné produkty túto látku obsahujú, je scestné, pretože konzumovaním prírodných potravín nikdy nemôžeme prijať tak vysoké množstvo tejto látky, ako keď je látka niekde dodaná umelo. Je to ako s vitamínmi, nikdy sa nemôžeme predávkovať vitamínmi v potrave, ale umelými v tabletkách to nie je vôbec ťažké.
13. 1. 2015 18:24
Podľa najnovších výskumov sa vôbec nepotvrdila škodlivosť glutamanu..... Tým nechcem ale povedať, že sa recept na toto sádlo pozdáva. Len je mi už protivná tá hystéria s glutamanom. Ľudia často ani nevedia, o čo ide, ale pretože iní na to nadávajú, tak aj oni frfľú.
Na ľudskom jazyku sú špeciálne receptory slúžiace na rozpoznávanie prírodnej kyseliny glutámovej, ktorá je dôležitá pre zdravý vývoj a správne fungovanie mozgu. Má zásadný vplyv na rozvoj intelektu, pomáha pri depresiách, impotencii a znižuje únavu. Tieto receptory reagujú aj na soľ tejto kyseliny, glutamán sodný.
Málokto vie, že prírodný glutamát obsahuje vo veľkej miere aj zdraviu prospešná zelenina: brokolica, paradajky či hrach, rovnako ako huby, ustrice, vlašské orechy a populárne syry ementál, čedar alebo parmezán. Ešte menej je známy fakt, že ľudské materské mlieko obsahuje až desaťkrát viac glutamátu ako kravské.
Nájdeme ho aj v slaných dobrotách – krekroch a zemiakových lupienkoch, nielen v bujónoch a vegete ...a aj tam, kde nie je priamo vypísaný, lebo práve kvôli tej hystérii to zakrývajú inými názvami...že bielkovinový hydrolyzát ap.
Viac tu: ...... plnielanu.zoznam.sk/c/2437/strasiak-menom-glutaman-sodny-naozaj-o-nom-viete-vsetko
Na ľudskom jazyku sú špeciálne receptory slúžiace na rozpoznávanie prírodnej kyseliny glutámovej, ktorá je dôležitá pre zdravý vývoj a správne fungovanie mozgu. Má zásadný vplyv na rozvoj intelektu, pomáha pri depresiách, impotencii a znižuje únavu. Tieto receptory reagujú aj na soľ tejto kyseliny, glutamán sodný.
Málokto vie, že prírodný glutamát obsahuje vo veľkej miere aj zdraviu prospešná zelenina: brokolica, paradajky či hrach, rovnako ako huby, ustrice, vlašské orechy a populárne syry ementál, čedar alebo parmezán. Ešte menej je známy fakt, že ľudské materské mlieko obsahuje až desaťkrát viac glutamátu ako kravské.
Nájdeme ho aj v slaných dobrotách – krekroch a zemiakových lupienkoch, nielen v bujónoch a vegete ...a aj tam, kde nie je priamo vypísaný, lebo práve kvôli tej hystérii to zakrývajú inými názvami...že bielkovinový hydrolyzát ap.
Viac tu: ...... plnielanu.zoznam.sk/c/2437/strasiak-menom-glutaman-sodny-naozaj-o-nom-viete-vsetko
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 4 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Mňamka
Přidáno před 6 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 7 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
American pancakes
mibrix uvařila před 8 minutami
Jablečná ovesná kaše
evoule uvařila před 22 minutami
Jarní cupcaky
S.pavla uvařil před 31 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
S.pavla uvařila před 32 minutami
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
MajaFero uvařila před 37 minutami
Máslový kuřecí plátek se zeleným chřestem a parmezánem
Verusla uvařila před 38 minutami
Milionová polévka našich babiček
MajaFero uvařila před 39 minutami
Koprová omáčka
ZdeLena uvařila před 1 hodinou
Vepřové nudličky na hořčici
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na pevnou šlehačku? S naším návodem to zvládnou i začátečníci
Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
Další recepty
Tématické fráze: domaci škvařene sadlo domácí škvařené sádlo recept ochucené sádlo doma škvařené sádlo sadlo s cibulkou škařené sadlo škvařeného sadlo jak správně škvařit sádlo cibule v sádle slepičí sádlo výroba škvařeného sádla domácí škvařené sádlo v troubě recept na škařené sádlo sádlo s cibulí svařené sádlo sadloškvařene skvarenesadlo ochucené škvarky šedé sádlo vepřové sádlo
Suroviny: sádlo vepřové, voda, sůl, kmín celý, bujón slepičí, cibule, česnek
Škvařené sádlo od babičky F.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDJ6
56 názorů