Škvařené sádlo od babičky F.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 37 896 kJ / 9 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,47 g |
Tuky | 992,24 g |
Vláknina | 4,87 g |
Cholesterol | 900 mg |
Sodík | 3,56 g |
Sůl | 8,91 g |
Sacharidy | 8,08 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2015 14:52
yanull: I zde na Topreceptech jsou kuchařky, které jsou přesvědčené, že bez masoxu je jídlo jalové
Česnek do masového vývaru většinou nedávám, zato kořenovou zeleninu, ta ho ochutí skvěle
Česnek do masového vývaru většinou nedávám, zato kořenovou zeleninu, ta ho ochutí skvěle
12. 1. 2015 14:21
cathleen:
12. 1. 2015 14:15
MajaV: dochucení sadla bych taky udělala až nakonec (kmín máme raději drcený) a určitě ne do všeho vyškvařeného . Tady jsem spís reagovala na koment Mily v 10.53, kde psala, že se tím chuť sadla kazí a kombinují se zde chuti, které k sobě nejdou - cibule a kmin se preci se sadlem přátelí rády
O masoxech a jiných dochucovadlech se tu vedou pravidelné debaty, které většinou vedou az k nechutným hádkám, proto jsem napsala, že se o nich nebavim.
Myslím, že stačí jeden názor pod recept, že masox do sádla nepatří - netreba, aby každý přidával svůj.
O masoxech a jiných dochucovadlech se tu vedou pravidelné debaty, které většinou vedou az k nechutným hádkám, proto jsem napsala, že se o nich nebavim.
Myslím, že stačí jeden názor pod recept, že masox do sádla nepatří - netreba, aby každý přidával svůj.
12. 1. 2015 14:09
zizala: Jarko, také se se svým názorem k vašim přidávám. Všímám si toho hlavně v pořadu Prostřeno, kam až někteří ve svých chutích dospěli. Když vaří polévky a ten, kdo tam přihodí kostku masoxu, tak při hodnocení bývá chválena, jak byla dobře dochucena. Já tedy místo maggi a masoxu tam dám snítky libečku a na závěr utřu česnek se solí.
12. 1. 2015 14:03
Nikdy bych nekazila výbornou chuť sádla se škvarečky bujónem! A kmín pokud, tak přidat později, sádlo se škvaří docela dlouho, z kmínu se škvařením stanou tvrdé pichláčky.
12. 1. 2015 14:02
cathleen: jsi mi vzala slova z pusy
12. 1. 2015 14:00
Míla: no jo, no...tak si trvejte
12. 1. 2015 13:50
jarda Kadic: Ano taky si na magi a kostky hrachovky pamatuji.
12. 1. 2015 13:28
Trvám na svém, že cibule ani kmín, natož nějaký drůbeží bujon nemá v čistém vepřovém sádle co dělat. Když si sádlem namažete chléb, v něm už je kmín, a kdo má tád cibuli, tak si může posypat chleba cibulí proč ne. Je čas se vrátit k naší poctivé české kuchyni, která nebyla tak vydatná jak myslíme, ale naopak zdravější než co jíte ted. Já už jsem babička, a když jsem krájívala s mou babičkou sádlo na vyškvaření z našich pašíků a řekla bych jí takovou hovadinu s tím bujonem, nebo že by jsme tam přidaly kmín nebo cibuli, tak by myslela, že si z ní utahuju. Pomazánku jsme dělali, že jsme umlely škvarky, dali do sklenice a pak na měkký chlebíček a jen posolit, kyselou okurku k tomu když byla...
12. 1. 2015 12:42
Míla: o dochucovadlech odmítám debatovat, ale myslím, že minimálně ta cibule a kmín chuť sádla nekazí, naopak ji pozdvihují
12. 1. 2015 12:05
Míla, tejaja: Nechtěla jsem sem nic psát, ale mám stejný názor
12. 1. 2015 11:58
Míla: Nestačí, pretože od tých pravidelne používaných dochucovadiel sa ničia a otupujú chuťové bunky a tak im jedlo bez nich pripadá nechutné, nevýrazné.
12. 1. 2015 11:53
Takhle kazit domácí vepřové sádlo cibulí, slepičím bujonem, kmínem ? To by vám moje babička dala ! To vám nestačí chléb namazaný sádlem posolený, to je přece lahůdka, lidi už nevědí co by jedli tak kombinují věci které se k sobě vůbec nehodí, jen aby měli něco nového!
12. 1. 2015 11:39
cathleen: Měla jsem na mysli ten průmyslově vyráběný.
12. 1. 2015 11:37
Děvčata, děkuji za poučení, svoji nevědomost omlouvám tím, že my jsme doma nic takového neměli, ani u babiček jsem to neviděla. Tak proto ten dotaz. Ty polévky, o kterých píše Jaroušek znám, vařili jsme si je s kamarády v kotlíku na podzim na ohni, pak jsme v popelu pekli brambory.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 4 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 18 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 2 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 6 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 7 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 9 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 9 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 10 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Znáte "kolínkoto"? Jemně pikantní a worchesterskou omáčkou ochucený pokrm z kolínek à la rizoto je jednoduchý a rychlý
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Další recepty
Tématické fráze: domaci škvařene sadlo domácí škvařené sádlo recept ochucené sádlo doma škvařené sádlo sadlo s cibulkou škařené sadlo škvařeného sadlo jak správně škvařit sádlo cibule v sádle slepičí sádlo výroba škvařeného sádla domácí škvařené sádlo v troubě recept na škařené sádlo sádlo s cibulí svařené sádlo sadloškvařene skvarenesadlo ochucené škvarky šedé sádlo vepřové sádlo
Suroviny: sádlo vepřové, voda, sůl, kmín celý, bujón slepičí, cibule, česnek
Škvařené sádlo od babičky F.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDJ6
56 názorů