Škvařené sádlo od babičky F.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 37 896 kJ / 9 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,47 g |
Tuky | 992,24 g |
Vláknina | 4,87 g |
Cholesterol | 900 mg |
Sodík | 3,56 g |
Sůl | 8,91 g |
Sacharidy | 8,08 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2015 15:13
casino: hurá, paní C. má rozum - taky nakupuje v DM
13. 1. 2015 14:37
Po vyškvaření odeberu větší množství sádla a zbylé se škvarečky osolím a přidám trchu mléka. Nechám vydusit. Škvarečky jsou měkké, ale křupavé.
13. 1. 2015 11:20
Dajda:
"MASOX" píši jako synonymum toho oného produktu...
Já MSG v jídle neřeším..., ale paní casinová mě zásobuje jakousi zn. ALNATURA...
"MASOX" píši jako synonymum toho oného produktu...
Já MSG v jídle neřeším..., ale paní casinová mě zásobuje jakousi zn. ALNATURA...
13. 1. 2015 11:03
casino: Taky sem tam výjimečně přihodím kostičku nikoliv však masoxu, ale snažím se koupit kvalitnější bujón v kostce bez glutamátů (ty mrchy jsou však bohužel i tam).
13. 1. 2015 10:30
Dajda:
No, já se s masoxem potkal až když jsem "uhnal" (jak ona říká jednu roštěnku, tak u nich v rodině. Pravda, už je taky bába, ale moje babička ani prababička mých vnoučat nemasoxovaly... Asi to s masoxem je jako se vším: někdo má rád vdolky a někdo masox
(podotýkám, že masox používám. Ne hodně, ale rád)
No, já se s masoxem potkal až když jsem "uhnal" (jak ona říká jednu roštěnku, tak u nich v rodině. Pravda, už je taky bába, ale moje babička ani prababička mých vnoučat nemasoxovaly... Asi to s masoxem je jako se vším: někdo má rád vdolky a někdo masox
(podotýkám, že masox používám. Ne hodně, ale rád)
13. 1. 2015 09:10
Když se někdy v 60. letech objevil masox, měla generace našich babiček nebo maminek pocit, že ho musí přidat všude, především do vývarů, aby měly tu správnou masovou chuť. Vůbec mě nepřekvapuje, že skončil také v sádle, kam dle mého názoru naprosto nepatří. Tenhle recept určitě pochází z té doby.
13. 1. 2015 00:30
hosta:
"opovržení"?
Ba ne! Nic lidského mi není cizí
Ujíždím třeba na tvarůžcích s marmeládou Pravda, ta zavařenina musí být rybízová...
"opovržení"?
Ba ne! Nic lidského mi není cizí
Ujíždím třeba na tvarůžcích s marmeládou Pravda, ta zavařenina musí být rybízová...
13. 1. 2015 00:23
casino: tak jsi mne z větší poloviny přesvědčil, že masox do rozpáleného sádla opravdu dávat nebudu. Nikoliv ale z principu odmítání masoxu jako takového, protože - POZOR, teď si vysloužím asi hluboké opovržení - mně od dětství chleba se sádlem a cibulí chutnal pocákaný Magim
13. 1. 2015 00:23
Navir:
Hihi, tak to je smůla... Vy mě nemusíte, ale já vás žeru
Hihi, tak to je smůla... Vy mě nemusíte, ale já vás žeru
12. 1. 2015 23:26
Vyzkouším, líbí se mi to
12. 1. 2015 22:54
yanull: Jani, jak známe naše milé Casino, tak je to míněno stopro jako fór, páč, ač ho nemusím, jeho češtin je vemli dobrý ale rozesmálas mě ... no, jako vždy No, ale když už jsem pod receptem a jeho komentáři, aby nebylo řečeno, že se nevyjadřuji k receptu, tak do sádla při škvaření přidáváme pouze trochu mléka, pro zabarvení škvarků, jinak je škoda chuti. Kmín a cibuli si můžu kdykoliv na sádlo hotové přidat. Ale nic proti ničemu, někdo to rád horké... někdo slané a jiný cibulové Každý podle své chuti
12. 1. 2015 21:54
casino: Jestli oslovení kolezi je myšleno vážně, tak to mě děsí více než ten masox
12. 1. 2015 20:14
alena:
Vážení kolezi, či spíše kolegyně
Položme se na otázku, co je to masox?
Ano, z větší poloviny sůl, trocha bílkovin, zeleniny a éééček a asi i trochu vody, pokud kostka není suchá jak pepř a tvrdá jako beton.
V čempak se masox tak asi rozpouští?
Správně! Ve vodě!
Rozpouští se sůl v tuku?
Možná, ale prachbídně.
Co dělají bílkoviny ve vroucím sádle?
No..., pálí se, že
****
Jsem dnes vařil guláš..., tak ještě před cibulí jsem do vřelého sádla rozdrobil kostičku masoxu...
Trošku to zasyčelo, zabublalo, vyvalily se páry zdola a v sádle se začaly roztahovat cucky čehosi hnědého a začínalo to černat! Na víc jsem nečekal, hrkl do kastrolu cibuli a míchal a míchal…
Už dlóóóuho u nás neměl gulášek takovou barvičku…, pokud vůbec kdy
Komu se rcp líbí, ať uvaří...
…a komu se rcp nelíbí ať nevaří
Vážení kolezi, či spíše kolegyně
Položme se na otázku, co je to masox?
Ano, z větší poloviny sůl, trocha bílkovin, zeleniny a éééček a asi i trochu vody, pokud kostka není suchá jak pepř a tvrdá jako beton.
V čempak se masox tak asi rozpouští?
Správně! Ve vodě!
Rozpouští se sůl v tuku?
Možná, ale prachbídně.
Co dělají bílkoviny ve vroucím sádle?
No..., pálí se, že
****
Jsem dnes vařil guláš..., tak ještě před cibulí jsem do vřelého sádla rozdrobil kostičku masoxu...
Trošku to zasyčelo, zabublalo, vyvalily se páry zdola a v sádle se začaly roztahovat cucky čehosi hnědého a začínalo to černat! Na víc jsem nečekal, hrkl do kastrolu cibuli a míchal a míchal…
Už dlóóóuho u nás neměl gulášek takovou barvičku…, pokud vůbec kdy
Komu se rcp líbí, ať uvaří...
…a komu se rcp nelíbí ať nevaří
12. 1. 2015 17:18
příšernost. to nemůže žádná babička vařit.
12. 1. 2015 15:15
Už jsem dlouho nereagovala na žádný recept i když jsou tu občas pěkný koniny, ale když to někomu chutná. Proti gustu žádný dišputát, že. Tak si nedovedu ale vůbec představit, že bych dala do škvařeného sádla takové pochutiny. Nejvíc si pochutnám na správně vyškvařeném sádle, mňam, jdu si namazat, ještě tady trochu mám a představte si bez kostky, soli a kmínu. Sůl si posolím navrch a kmín třeba taky a ještě i třeba cibuli, ale kostku neeee.www.toprecepty.cz
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 48 minutami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 22 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 52 minutami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 10 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 10 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 10 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 10 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 10 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 11 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 13 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Luxusní banánovou buchtu s kakaem vykouzlíte za pár minut: Stačí několik ingrediencí a mikrovlnná trouba
Znáte "kolínkoto"? Jemně pikantní a worchesterskou omáčkou ochucený pokrm z kolínek à la rizoto je jednoduchý a rychlý
Další recepty
Tématické fráze: domaci škvařene sadlo domácí škvařené sádlo recept ochucené sádlo doma škvařené sádlo sadlo s cibulkou škařené sadlo škvařeného sadlo jak správně škvařit sádlo cibule v sádle slepičí sádlo výroba škvařeného sádla domácí škvařené sádlo v troubě recept na škařené sádlo sádlo s cibulí svařené sádlo sadloškvařene skvarenesadlo ochucené škvarky šedé sádlo vepřové sádlo
Suroviny: sádlo vepřové, voda, sůl, kmín celý, bujón slepičí, cibule, česnek
Škvařené sádlo od babičky F.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDJ6
56 názorů