Škvařené sádlo od babičky F.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 37 896 kJ / 9 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,47 g |
Tuky | 992,24 g |
Vláknina | 4,87 g |
Cholesterol | 900 mg |
Sodík | 3,56 g |
Sůl | 8,91 g |
Sacharidy | 8,08 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2015 11:26
jarda Kadic:To budou asi tyto: www.vitalia.cz/galerie/historie-polevek/#4,
12. 1. 2015 11:23
chocolate: já si z dětství moc dobře bujóny nepamatuji,u nás doma se nepoužívaly,ale pamatují si polévky v kostkach, určitě byla hrachovka, houbovka,ty se někdy přidávaly do “slabších “polévek.Ale cosi moc dobře pamatuji,to je Maggi v kostičkách,jako nezbedné dítko jsem si jednou lízl.....a šklebím se ještě dnes
12. 1. 2015 10:03
spagetka: klidně, ale bez fotky. Máme tu bujón do zásoby, ze slepice a hovězích kostí.
12. 1. 2015 10:03
yanull:Maggi a polevkova pasta jsou stare vice nez sto let.Napriklad bujon se uz ve dvacatych letech prodaval ve forme pasty v kelimku.
12. 1. 2015 09:50
cathleen: Ivo, taky mimo mísu a nedala bys sem ten recept? Nebo tu je? Vidíš, píšu příspěvek a nemrkla jsem se.
12. 1. 2015 09:38
yanull: taky koment mírně mimo mísu - už téměř 30 let mám ve svém sešitě psaný recept na "bujón - zvýrazňovač, doplňovač chuti" vyrobený z celého králíka (opsaný prastarý recept)
12. 1. 2015 09:22
Předesílám, že tu nechci rozpoutat diskuzi o bujónech, zda ano či ne, jen se mi do mysli zasekla otázka, od kdy se vlastně toto dochucovadlo a zvýrazňovač chuti vyrábí. Když tento pán je dědeček a má recept již od své babičky .... Netvrdím, že to nemůže být dobré, ale já si chuť a vůni čerstvých domácích škvarků z bio chovu vepříka představuji raději, už je nemáme, ale mám na co vzpomínat
12. 1. 2015 08:58
spagetka:Rádo se stalo, zaručuji, že bude chutnat. Ještě jsem původně zapomněla napsat, že to musí být vysoké sádlo (už jsem napravila)
12. 1. 2015 08:55
Petra Benesova: Díky za odpověď. Tak to taky zkusím. Ale že to je kvůli překypění, mě fakt nenapadlo, díky
12. 1. 2015 08:52
spagetka:Recept jsem si vyžádala od jednoho štamgasta v naší vinárně po tom, co jsem vyslechla nadšené ohlasy na toto vyškvařené sádlo od ostatních štamgastů, kteří ho vyzkoušeli přede mnou. Je to recept po jeho babičce (on sám už je dědečkem, takže recept je hodně starý) a sádlo je opravdu velice chutné, ten bujon tomu přidá šmrnc, krásně ho ochutí. Nemusí to být bujon slepičí, mí rodiče dávají masox. A proč se má rozdrobit do odebraného sádla? Tak na to by mohl nejlépe odpovědět můj taťka - nadrobil masox přímo do kastrůlku a tak mu to vzkypělo až mu to přeteklo. a nestačilo volat "hrnečku dost"
12. 1. 2015 08:22
Petruš, teda s bujonem jsem ještě nikdy sádlo nedělala a upřímně, neumím si to představit. Mám pár dotazů, jaký smysl má, že bujon přidáš do odebraného sádla a pak to stejně smícháš? Jakou roli tam hraje bujon - zvýrazňovač chuti? A výhradně slepičí?
Promiň, že se tolik ptám, rozhodně tím nic špatného nebo ironického nemyslím.- jen že jsem zvyklá na různé typy výroby sádla (myslím různé přísady) od dětství a o bujonu jsem prostě nikdy neslyšela.
Děkuji za vysvětlení a myslím otázky fakt vážně, nakonec učíme se "furt und furt"
Promiň, že se tolik ptám, rozhodně tím nic špatného nebo ironického nemyslím.- jen že jsem zvyklá na různé typy výroby sádla (myslím různé přísady) od dětství a o bujonu jsem prostě nikdy neslyšela.
Děkuji za vysvětlení a myslím otázky fakt vážně, nakonec učíme se "furt und furt"
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Naložené ředkvičky
Přidáno před 5 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 18 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 2 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 6 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 7 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 9 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 9 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 10 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Znáte "kolínkoto"? Jemně pikantní a worchesterskou omáčkou ochucený pokrm z kolínek à la rizoto je jednoduchý a rychlý
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Další recepty
Tématické fráze: domaci škvařene sadlo domácí škvařené sádlo recept ochucené sádlo doma škvařené sádlo sadlo s cibulkou škařené sadlo škvařeného sadlo jak správně škvařit sádlo cibule v sádle slepičí sádlo výroba škvařeného sádla domácí škvařené sádlo v troubě recept na škařené sádlo sádlo s cibulí svařené sádlo sadloškvařene skvarenesadlo ochucené škvarky šedé sádlo vepřové sádlo
Suroviny: sádlo vepřové, voda, sůl, kmín celý, bujón slepičí, cibule, česnek
Škvařené sádlo od babičky F.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDJ6
56 názorů