Denní chléb
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 589 kJ / 1 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,25 g |
Tuky | 10,10 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 364,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pečeme asi 45-55 minut (jak která trouba), po prvních 10 minutách pečení chleba ještě jednou orosíme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 7. 2023 14:15
Tento chlieb pečiem často, v rúre sa mi darí. Robím pokusy s remoskou, aj s chladničkovým kvasením. Zatiaľ nie som veľmi spokojná, chcela by som dosiahnuť krásny vysoký bochník pečený v remoske. Viem, že niekto má aj chlebík pečený v remosky nádherný. Škoda, že nie si bližšie, asi by si mi pomohla s diagnostikou, kde je chyba...
Nevzdávam to však, ak človek začne kváskovať - je to závislosť. V obchode kupujem chlieb naozaj sporadicky.
Nevzdávam to však, ak človek začne kváskovať - je to závislosť. V obchode kupujem chlieb naozaj sporadicky.
21. 7. 2023 19:05
Je výborný
18. 2. 2023 20:19
Veľmi chutný chlebík. Po dlhšej dobe sme začali znova piecť kvaskový chlebík a toto je veľmi jednoduchý a dobrý recept.
15. 4. 2022 17:57
Ivi, po delší době jsem se zase zaměřila na pečení s kváskem a vybrala jsem si tento recept na chleba. Neměla jsem pšeničnou chlebovou mouku, tak jsem použila klasickou. A zkoušela jsem upéct v remosce. Výsledek mě nezklamal a dovolila jsem si přidat foto. Jsem moc ráda, že se o své recepty podělíš.
20. 4. 2020 19:18
Už som nakrojila, je skvelý!
20. 4. 2020 17:21
Pridávam fotku dnešného pečenia. Musím dodať, že som použila kvások z obyčajnej pšeničnej múky, nakoľko ražnou (žitnou) múkou šetrím, mám už len posledné kilo. Kvások pestovaný za normálnych podmienok, dvojtýždňový. Inak všetko podľa receptu, vynechala som dnes rascu a pridala hrsť na sucho opečených slnečnicových semiačok. Striedavo pečiem s rascou alebo slnečnicou.
Chlieb vonia nádherne, viem že bude fantastický, teším sa, až ho nakrojím.
Chlieb vonia nádherne, viem že bude fantastický, teším sa, až ho nakrojím.
25. 2. 2020 19:13
Konečne som sa odvážila! Môj prvý chlieb pečený len s kváskom (mnou vypestovaným)! Piekla som z 1,5 dávky. Je skvelý, chuť nám vyhovuje - čo sa slanosti, alebo obsahu žitnej múky týka. Ďakujem za všetky rady, som ti vďačná, že sa tak ochotne delíš so svojimi skúsenosťami. Si nedostižná!
(Pridávam foto.)
(Pridávam foto.)
2. 12. 2019 18:45
zlatovlaska: to mě těší, děkuji za zprávu U nás je tento chleba také velice oblíbený.
2. 12. 2019 18:01
Výborný chléb, půlka byla pryč a to ještě nestihl vychladnout
10. 1. 2018 14:52
cathleen: úžasný! Jako nádherně voní! Jsem taaak strašně zvědavá jak chutná. Jen mi chybí kategorie kvasek. Ja dva dny cumim do receptů a ze jich máš!
10. 1. 2018 14:45
eevza: nerouhat se! To všechno dělají roky pečení A děkuju
Nene, 12 hodin se čeká u celožitného - tam je kostra těsta tvořená jakoby gelovou sítí a ta se musí usadit a ztuhnout, než se chleba krájí. Jinak by mohl být mazlavý.
Ostatním chlebům stačí, když zcela vychládnou.
Nene, 12 hodin se čeká u celožitného - tam je kostra těsta tvořená jakoby gelovou sítí a ta se musí usadit a ztuhnout, než se chleba krájí. Jinak by mohl být mazlavý.
Ostatním chlebům stačí, když zcela vychládnou.
10. 1. 2018 14:34
P.s. osobně si myslím, že jsi pekarsky buh! moc děkuji za tvoje recepty! Nikdy mě žádný nezklamal!
10. 1. 2018 14:33
Uf, jsem si oddychla. Jsem myslela,že musím čekat 12hodin ,uz se peče a prenadherne voní. Jak bezpečně poznám,že je upeceny?
10. 1. 2018 14:07
eevza: pokud už nemůžeme vydržet a dáme si opravdu jen na ochutnání, tak ještě vlažný. Ale jinak zcela vychladlý - teď v zimě ho klidně dám zchládnout na studenou chodbu, je to rychlejší a kvalitě chleba to neublíží
10. 1. 2018 14:03
Můžu se zeptat, za jak dlouho po upečení krajite? Děkuji
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 14 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 16 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 17 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 18 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Právě bylo uvařeno:
Čokoládová poleva na moučníky
marky79 uvařila před 40 minutami
Červená řepa "Fajnovka"
bohdana uvařil před 4 hodinami
Šunkofleky
bohdana uvařila před 5 hodinami
Vydatná fazolová polévka s koprem
Kerysha uvařil před 5 hodinami
Podzimní hruškový koláč
Jasek uvařila před 6 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Myslivost uvařil před 6 hodinami
Hranolky z máslové dýně
Lenka1980 uvařila před 7 hodinami
Lehký cottage salát
Eva07 uvařila před 7 hodinami
Dýňový cheesecake podle Pavla Berkyho
Saratice uvařil před 7 hodinami
Španělský ptáček
jana.preislerova@seznam.cz uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: nekonečný kvásek farmářský chléb recept jak oživit suchý kvásek jak oživit suchý oživit kvásek recept na tri denni kvasek 7denní chléb recept 7denní chleba farmářský chléb chleb suchy kvásek jak poznam vykynutý pečení chleba jak poznám že je chleba peceny denní chleba z kvásek jak poznám že je chleba pečený v troubě 7denní domácí chléb denní kváskovy chleba dění chléb recept rečept chleb 30 denní recepty kvásek ze suchého chleba
Suroviny: kvásek chlebový, mouka žitná chlebová, voda, voda, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, kmín drcený, sůl
Denní chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P9qz
47 názorů