

Bramboráky ze suchého chleba
Suroviny
- chleba
- vajíčko
- vegetu (místo soli)
- kmín
- majoránku
- pepř
- tolik česneku, kolik ho běžně dáváte do bramboráku
- cibule
- trochu hladké mouky
Postup přípravy receptu
Namočíme si do vody chleba, který už máte třeba pro slepice, ale bez plísně, samozřejmě.
Když se chleba rozmočí, vymačkáme z něj vodu, dáme do mísy a přidáme vajíčko, vegetu (místo soli), kmín, majoránku, pepř a tolik množství česneku, kolik ho běžně dáváte do bramboráku, přidejte taky cibuli, je v těchto plackách moc dobrá a trochu hladké mouky a směs pořádně promícháme. Měla by mít konzistenci klasického těsta na bramboráky.
Rozpálíme olej, na pánvi tvoříme klasické kulaté placky a smažíme je z obou stran dorůžova
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramboráky ze suchého chleba
-
misula29: díky
-
Ač na mě představa rozmočeného chleba nepůsobila zrovna nejlépe, šla jsem do toho kvůli přebytku chlebíku a musím uznat, že to bylo fakt dobré. Akorát jsem dělala menší placky, protože se mi to trhalo. ...a bodík letí
-
Prosím o postup. Nějak mi tady chybí. Děkuji
-
Co s tím chlebem prosím? To neznám.
-
známe,a ted jdu opět na ně
-
Šmakuláda - to mluví za vše
-
Martina: Já děkuji za vyzkoušení. Není to samozřejmě žádná novinka, ale vím, že když už se k nim dorvu, nikdy ještě nezbyly
-
Hledala jsem, co se dá vykouzlit ze starého chleba (také mi zbyl domácí žitný kváskový) kromě chlebové polévky, protože z toho se u nás v rodině chlapi nenají, a google mi vyplivnul tenhle poklad! Byly vynikající!
Akorát mizely hned z pánve (doslova, stáli tam s vidličkami a talířky a pak hodinu fňukali, že si popálili jazyk), takže jsem nestihla fotku. A přidala jsem i poněkud ztvrdlý eidam a zelí, aby toho bylo víc. Děkuji za poňouknutí a skvělý recept! -
tereza: Určitě je lze čímkoliv vylepšit
-
Luxusní ...už jsem dělala 2x a pokaždé vyjezeny talíř...
do druhých jsem přidala nakrajenou klobásku a
-
Irule: Zkus, možná nepoznáš rozdíl
-
Jani, tak tohle ještě neznám. Už jsem si to uložila a určitě to vyzkouším, zajímá mě to
-
pomenka5:
díky
-
ano vyzkoušela jsem a oblíbila jsem si. Obzvlášť s kyselým zelím.http://www.rychle.4fan.cz/?p=185
-
Navir: Vyzkoušej, už je to starý recept a myslím, že ti bude chutnat