Chléb z receptáře

toprecepty.cz Kuchař:

Předkrmy 11 názorů

58

Suroviny

3/4 kg tmavší hladké mouky
špetka cukru
droždí (půl kostky ze slonem)
sůl
kmín
olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vsypememe mouku a vyhloubíme dva důlky.

  2. Do jednoho důlku dáme špetku cukru, droždí a zalijeme teplou vodou.

  3. Do druhého důlku nasypeme sůl a polévkovou lžíci kmínu, 2 polévkové lžíce octa a 3 polévkové lžíce oleje. Vypracujeme tužší těsto a necháme kynout.

  4. Po vykynutí vyklopíme na vymoučený vál a lehce vypracujeme.

  5. Pak dáme zpět do vymoučené mísy znovu vykynout.

  6. Takto vykynuté těsto vyklopíme na vymaštěný plech.

  7. Bochník posypeme kmínem a potřeme vodou.

  8. Pečeme 1/4 hodiny na 250°C a dalších 3/4 hodiny na 150°C. Upečený chléb ihned po vyjmutí z trouby potřeme vodou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chléb z receptáře

  • Irrena Irrena

    natalie:natalie tady se jedná o mikrovlnnou troubu, podle mne musíš použít méně surovin, určitě v ní můžeš upéct jen menší chlebík;-)Vlastně vyndáním otočného talíře a nasazením nádoby s hnětacím hákem se z mikrovlnky stane pekárna.Musíš zjistit jak velký chlebík můžeš upéct;-)

    Odpovědět

  • natalie natalie(neregistrovaný)

    jsou u toho par receptu jak upect chleba i jak se s tim zachazi vcera sem zkousela pokusy snazila se to vselijak kombinovat a zjistila sem ze sem tam kde sem byla.program je jen jeden a to na tech 3hod.onoto nepece vkuse tak dlouho ono to kompletne pracuje promycha testo vykvasi pak pece.no nevim.trouba se jmenuje ariete multifunkcni trouba.taky sem psala na reklamaci tak uvidim jestli se ozvou.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    natalko - zkus dát do vyhledavače přesnou značku trouby a zkus najít návod - někdy to jde, pokud nevíš jak, dej tu značku sem. Ale pokud to nemá řádný český návod, je to důvod reklamace!!!!

    Odpovědět

  • natalie natalie(neregistrovaný)

    spagetko dik ze si se ozvala.taky si myslim ze je to velka doba.navod sem k ni dostala strucny.takze jak se rika pomoz si sama.zkousela sem mackat co sem mohla a nikde nizsi teplota nebyla.to je jak si neco clovek koupi s internetu na dobirku ani si to neomaca.uz sem psala i email.i dodavateli.nejhorsi na tom je ze sem pritele umlouvala at mi to koupi a ted sem s toho nestastna.ted mi nic jinyho nezbyva jak to zjistit co ted s tim

    Odpovědět

  • natalie.hamtakova@seznam.cz natalie.hamtakova@seznam.cz(neregistrovaný)

    pred nedavnem sem si koupila multifunkcni troubu ariete 4v1,po druhe sem v ni zkousela upict chleba a nepoved se je pomouceny prijde mi i nedopeceny a nechutny neni jak s obchodu.vsechny igredience co sem do nej mela dat sem tam fakt dala presne.3hodky trva nez se upece o to by ani ak neslo ale o ten vysledek ze to vyhodita obratem do kose.proto prosim kdo ma zkusenosti at mi poradi.dekuji

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    natalie, nezlob se, není spíš chyba v používání té trouby? 3 hodiny mi přijde strašně moc jen na pečení!!!!Jestliže cítíš mouku a je nedopečený - mně to přijde, že to je v nastavení teploty - tedy tuhle troubu neznám, mrkni do návodu, nepřehlédlas nějaké nastavení nebo tak? :-/

    Odpovědět

  • natalie natalie(neregistrovaný)

    pred nedavnem sem si koupila multifunkcni troubu ariete 4v1.po druhe sem zkousela v ni upict chleba a nepoved se.je pomouceny prijde mi nedopeceny a nechutne mi tak jek s obchodu.vsechny ingredience co sem do nej mela dat sem fakt dale presne.3hodky trva nez je to upeceny o to by asi tak neslo ale jde mi o ten vysledek.prosim kdo muze at mi pomuze poradit.dekuji

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    kvassko- také peču chleby v horkovzdušné toubě - vyhřeju troubu na 200 st., dám na dno ještě hrnek s vodou. Chleba peču horkovzduchem dohromady 45 min., ale 10 minut před uplynutím doby troubu úplně vypnu a nechám dojít. Během pečení potírám slanou teplou vodou. Pak vyzkouším špejlí, jestli to je propečené. Ale pozor!!!! Každá trouba peče jinak, takže úplně přesně se to musí vyzkoušet ve vlatní troubě. Např. já musím pekáč otáčet, protže mi peče víc zezadu než vpředu. ;-)

    Odpovědět

  • kvasska.a@seznam.cz kvasska.a@seznam.cz(neregistrovaný)

    mam horkovzdusnou troubu ale nevim jak s ni poradi me nekdo dik moc :-//

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Dnes jsem pekla chléb v římském hrnci a je :yes: Použila jsem taky jen normální hladkou mouku, těsto mi zadělala pekárna, římský hrnec jsem namáčela asi 1/2 hodinky, vymazala jsem ho trochu povoleným 100% tukem Omega, vložila těsto, nechala kynout, pak potřela vlažnou vodou, přiklopila víkem a dala péct, vkládá se do studené trouby. V poslední třetině pečení jsem víko odstranila. Chléb nám chutná, není vysušený, je měkký, nadýchaný a tvar nám nevadí :-D

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Pekla jsem z obyč. hladké mouky a byly to 2 vynikající večky - dávám 1.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo