Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové perníčky s medem z parního hrnce

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Netradiční pojetí perníčků najdete v tomto receptu. Lehce lepivé ořechové těsto vytvarujeme na menší bochánky, které připravujeme v parním hrnci. Zdobení hotových perníčků je libovolné, stačí je pocukrovat nebo třeba polít cukrovou polevou a posypat oříšky.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 579 kJ /
1 572 kcal
Bílkoviny43,88 g
Tuky54,81 g
Vláknina9,05 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 1,75 g
Sůl0,21 g
Sacharidy221,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do malého kastrůlku vyklepneme vejce, přidáme máslo, med a cukr. Kastrůlek postavíme do vodní lázně a mícháme, až se máslo rozpustí a vše se spojí. Pak přisypeme jedlou sodu, zamícháme a kastrůlek odstavíme z tepla. Krok 2: Přimícháme mouku, koření a nakonec ořechy. Vzniklé těsto musí být lehce lepivé. Těsto si rozdělíme na stejné kousky a mokrou rukou utvoříme silnější placičky, které naskládáme do nádoby parního hrnce. Krok 3: Hrnec zaklopíme a zapneme asi na 25-30 minut. Krok 4: Hotové perníčky opatrně vyndáme z nádoby a nejlépe na mřížce necháme vychladnout.
Perníčky buď jen pocukrujeme nebo polijeme cukrovou polevou nebo čokoládou a dozdobíme podle chuti.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 20. 3. 2015

Poznámka autorky Angel 666

Inspirace z ruského webu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové perníčky s medem z parního hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P9ol

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové perníčky s medem z parního hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P9ol

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Žížalko, tak to jsem ráda, že se nakonec podařilo, asi raději ta vejce dopíšu do receptu.... pro jistotu ;-).
Fotečka je moc pěkná, perníčky jsou fešáci :-)):-K

:-)) Tak hlásím, že to bylo velikostí vejce. Přidala jsem jedno malé a bylo to akorát. Perníčky jsou moc dobré, nepřeslazené a ráda jsem si vyzkoušela zase něco nového. Bod za nápad jsem Ti dala hned první den, tak už jen fotku :-8

Angel 666: S ořechy jsem to udělala stejně, nejdřív jsem je odměřila a pak strouhala. Mouku jsem tedy dala rovnou všechnu :-8:-8

Angel 666: :-8:-8 :-)) Ještě nijak, čeká to v míse na ráno. Neboj, něco s tím provedu, nebojím se, že bych to musela vyhodit ;-) Dám vědět :-)

Omlouvám se za pozdní odpověď, nebyla jsem celý den doma.
Sklenku jsem měla opravdu 2 dl. Ale vajíčka mám domácí, možná tady bude problém, že jsou větší než kupovaná.
Když jsem těsto zadělávala, taky se mi zdálo, že té mouky bude na málo tekutin moc. Tak jsem ji přisypávala postupně, ale nakonec jsem ji použila všechnu a těsto fakt bylo lepkavější.
Ještě mě napadlo, jestli to nebude ořechy. Já jsem si odměřila půl skleničky ořechů a pak jsem je teprve umlela.
V původním receptu byly tyhle poměry surovin, ale nebylo tam napsáno, jestli ořechy rovnou mleté nebo ještě celé. Postup jsem taky dodržela podle původního receptu a tu odstavenou vaječnou směs jsem měla dost tekutou. Vážně nevím, co bych poradila :-?

Žížalko, jak to tedy nakonec dopadlo?

hosta: To mě napadlo hned, takže jsem to vejce dala až k chladnoucí máslové směsi. Vejce bylo velikost L. Zdá se mi, že poměr mouky a tekutiny je trochu nepoměrný. Napadlo mě, zda Jitka neměla menší sklenky, proto se ptám :-) Asi by to chtělo do receptu upřesnit.

zizala: možná bych to vejce vmíchala až do rozpuštěného másla - jestli v teplém másle v horké vodní lázni ten základ spíš nezhoustne.;-) Nebo velikost vajec?

Jitko, prosím, jak velká je Tvá sklenka? Použila jsem 2 dl a mám z toho sypkou hmotu, rozhodně ne lepivé těsto :-( :-8:-8

Zajímavý recept, ukládám na vyzkoušení. Parní hrnec sice nemám, ale zkusím normálně nad pařáčkem a uvidím ;-)

Veľmi pekné a netradične robené. Tiež by ma zaujímalo, ako dlho vydržia. Ak niekto urobí, dajte vedieť. ;-):yes:

Angel 666: no právě, já jsem si to taky myslela, že asi hned zmizí, tak je raději zkusím až těsně před svátky.:-D
Díky za odpověď.

Ještě jsem zapomněla napsat, že ty s rumovou polevou jsou o hodně chutnější než jen ty pocukrované, tak doporučuju určitě polít rumovou polevou :-p :-D

Děkuji všem za reakce :-):-K

Reny2: myslím, že by to v tom hrnci mohlo jít, jen asi bude menší než parní hrnec, tak se tam asi nevejdou všechny najednou.

MarcelaPa: perníčky jsem pekla dneska dopoledne, zatím teď večer jsou pořád měkké, zůstaly už jen dva, tak nevím, jestli budu moci otestovat trvanlivost, určitě ty zbylé zmizí ráno ke snídani, tak zatím moc neporadím :-D

Tak to je moc zajímavé, to by mě nenapadlo a protože mám parní hrnec, tak vyzkouším!

Ráda bych se zeptala, jestli jsou perníčky určeny k rychlé konzumaci nebo vydrží měkké delší čas? Ráda bych je zkusila na Velikonoce.:-)

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
recept na perníčky, recepty pro parní hrnec, perníčky sorechy, ruske pernicky, recepty do parního hrnce, v parním hrnci recept, muffiny z parniho hrnce, recept na rychlé perníčky hned měkkéorechove, moučníky z parního hrnce, rychlé recepty parní hrnec, parni hrnec recepty, orechove placicky s medem, měkké perníčky ořechové, tncz nova, recept na rychlé perníčky láda hruška

Suroviny:
vejce, máslo, med, cukr hnědý, soda jedlá, mouka hladká, koření do perníku, ořechy mleté

Přidat fotografie receptu