Kandovaná pomerančová kůra (bez mezokarpu)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 255 kJ / 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
POZNÁMKA #1:
Tenké plátky pomerančové kůry jsou tlusté 3-4 mm, průsvitné, krásně oranžové, měkké a mají jemnou chuť. Pokud kůru nepropícháte nebude tak měkká, ale kousat se dá. Pokud ji důkladně propícháte jde opravdu dobře kousat. Chuť kůry záleží na pomeranči. Některé pomeranče malé velikosti co jsem zkusil měli hořkou kůru a nebyly tak dobré jako ty velké.
POZNÁMKA #2:
Díky vlhkosti v kůře, jde kůra dobře jíst. Není přeslazená, je průsvitná, vypadá jako oranžová želatina. Kůra se dá docela dobře kousat a je moc dobrá. Je možné že vám to zachutná tak moc, že to brzo sníte.
Rád bych upozornil na to co by se stalo, kdybyste neodstranili bílou část kůry. Ta by nasála větší část cukru, zpotřebovali byste více cukru, kůra by byla tvrdší, měla by příliš moc cukru, byla by bílá a nevypadalo by to dobře. Kůra v takové podobě je dobrá tak na slazení do čaje, ale na kousání nic moc. Také chuť je velmi silná a mírně hořká takže kůra v tomto stavu vydrží déle. Do čaje je ale opravdu vhodná jako mírné sladidlo. I na kůře si pochutnáte, když nasákne čaj.
POZNÁMKA #3:
Jak si vyrobit propichovač na kůru. Vzal jsem si na to ubrousek vyrobený ze špejlí. Jsou to špejle, které jsou sešité dohromady a jsou potažené síťovanou tkaninou. Ubrousek jsem třikrát přeložil tak, aby ty vrstvy špejlí na sebe pasovaly. Když dáte čtyři vrstvy tak to bude lépe držet. Dále potřebujete spoustu špendlíků. Já zapíchal mezi špejle asi tak 4 sloupce po 15 špendlících v jednom sloupci. Zkuste vytvořit mřížku špendlíků 5 x 15 nebo 6x15. Teď stačí už jen z jedné strany přitlačit na hlavičky špendlíků a ty se zabodnou do pomerančové kůry. Výroba tohoto nástroje mi zabrala asi půl hodiny.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 3. 2016 14:18
Teď když znovu čtu váš komentář tak mě udivuje že ji nejdříve uvaříte a pak usušíte. Kůra mi jednou uschla když se nepovedla tak byla asi po týdnu suchá. Nejspíš jsem tam dal málo cukru. Když vyschne tak je tak tvrdá že se nedá vůbec jíst a je to na vyhození. Taky jsem si uvědomil, že píšete, že to vaříte opakovaně. Já vařím jen jednou nejlépe kolem 35-45 minut. Propíchám a nechám 24 ještě nasát vodu a pak to vařím. Jen jednou. Je to dost měkké, pohoda.
7. 1. 2016 12:05
PS: Protože v této dávce byla hořká kůra, tak kaše z mezokarpu co zbyla byla poněkud nahořklá. Škoda. Ta minulá byla fakt výborná a dá se to použít místo medu.
2. 1. 2016 19:53
1. 1. 2016 23:43
1. 1. 2016 21:45
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 7 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 10 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 12 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 1 hodinou
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 4 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 5 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 5 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 6 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 6 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 7 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Kandované ovoce má ve svátečním pečivu významnou roli. V jakých pochoutkách nesmí chybět?
Další recepty
Tématické fráze: výroba kandované pomerančové kůry jak vyrobit kandované ovoce kandovaná pomerančová kůra výroba kandované kůry výroba kandované kůry jak vyrobit kandovanou pomerančovou kůru kandované pomerančové kůry výroba pomerančove kandovane kury kandovaná kůra výroba kandovaného ovoce jak vyrobit kandovany pomeranc výroba kandovaného pomerančová kura výroba kanované kůry z pomerancove kury navod na kandovanou kuru jak se dela kandovana pomerancova kura jak se dělá pomerančová kůra kandovany pomeranc vyroba kandovaná pomerančová kůra recepty jak pripravit kandovanou pomerančovou kuru
Suroviny: pomeranče, cukr krystal, voda
Kandovaná pomerančová kůra (bez mezokarpu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kN4E
5 názorů