Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kandovaná pomerančová kůra

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 12. 2011 17:39

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 347 kJ / 800 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy200,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Hledala jsem poctivě, zda tu něco podobného není a nenašla.. pakliže tu je duplicitní rcp, nechám tento smazat.

Je to velice jednoduchá a levná příprava kandované kůry.To, co nám nabízejí v obchodech se s tímto nedá srovnat. Ani chutově, o ceně nemluvě.

Tak dobrou chuť...budu ráda, když někdo vyzkoušíte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

karelkarel

16. 2. 2022 18:38

Hezký recept. Osobně kanduji trochu komplikovaněji, tak vyzkouším tento postup. Mandarinkovou kůru používám do "ořechovice", kde je nenahraditelná. Jen k té trvanlivosti. Cukr je čistá chemikálie. Funguje na mikroorganismy stejně jako sůl. To znamená že osmotický tlak je tak velký, že z těch potvůrek vytáhne vodu a tím je zabije. Jestli se mýlím, opravte mne. Pokud tedy budete produkt přechovávat SUCHÝ v uzavřeném obalu /třeba zavařovací sklenici se šroubovacím uzávěrem/... kde nenavlhne, dá se .. dle mého názoru.. skladovat bez újmy na kvalitě dlouhé roky. U mě to tak alespoň funguje. Já jí ale mám suchou a tudíž i tvrdou... před uložením navíc lehce prosypanou moučkovým cukrem. Při mytí kůry používám i trochu jedlé sody a cukru váhově stejné množství jako kůry po třech dnech louhování.

Stenly64

9. 1. 2020 12:48

Dnes jsem udělal pokus z pomerančové, citronové, mandarinkové kůry a ještě z pomela... Výsledek bombastický:-K:yes:

Domidany Domidany

8. 12. 2019 15:48

Tak jsem vyzkoušela a výsledek super! :yes:

Kikina1972

8. 12. 2018 15:26

dnes jsem tento recept dělala,je skvělý,kam se na to hrabe kupovaná kandovaná kůra,bodík pro vás:yes:

martinice

8. 1. 2017 18:53

Martina: Nevěřím že by byly bio,žádná zelenina není bio ani maso ,co voda? hnojivo,vzduch a spad ,proto něřím že to je bio.:no::no::no::no::no::no::no::no:

Jitka

6. 2. 2015 12:55

Zdravím, a moc pochvaly za vámi uvedený recept na zpracování pomerančové kůry. Protože teď zrovna jsem bez práce a tedy i mám málo penízků, tak se snažím hodně vařit a péct domácí pokrmy a bylo mi líto vyhodit krásnou pomerančovou kůru. Tak jsem zapátrala a vyzkoušela váš recept. Teď mi právě chladne, už je hotovo. Ochutnala a je vynikající, fakt jsem netušila jaká dobrota z toho vyjde. Moc děkuji, v žádném případě kůra z pomerančů nepůjde do koše.....:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:, děkuji moc, koukám, že jsem letos první vlaštovka

Nada

17. 11. 2014 14:34

Delam to hlavne z citronove kury.Mam je od pratel ze zakrady u more.Bydlim blizko Splitu.Jime to jako vit.C.Kdyz prijedou pribuzni z Cech,Nemecka,Kanady a Svedska moc si libuji.Musim stale pridelavat nove.Nestaci se to zkazit.mnam Preju vam vsem dobrou chut.

TenCoTohlenstoZkusiNeboJakSemSePodepsal

14. 2. 2014 17:53

PS: :-O:yes: pekne foto

TenCoTohlenstoSkusi

12. 2. 2014 16:09

hmmmm jestli to nebude fungovat (krasna chut a vune) tak te nemam rad:-(( ale pokud mi to vyjde tak te miluju :-8:-K otazka zni bude to fachcit jo a taky jak se prosim kanduje pomelo??:-):-?

Verča

14. 11. 2013 08:14

Tak jsem to zkoušela a vyšela mi z toho pomerančová kůra v karamelu:-D asi je někde chybka :-) ale každopádně na mojí straně :-D

rebeka rebeka

7. 4. 2013 19:06

Olili: asi bych to neměla ani přiznávat:-8:-8, ale já jednu takto zapomenutou skleničku našla po cca roce, a všechno bylo v poho:-8:-D;-)

Olili

7. 4. 2013 19:01

Ahoj holky a když to všechno tak pěkně dodržím a dám do krabičky a do ledničky... jak dlouho to můžu schovávat...? Jak dlouho to vydrží...? Díky;-)

rebeka rebeka

24. 3. 2013 22:03

lea: i já moc děkuji:-K jsem ráda, že recept nezklamal;-):-):yes:

lea

24. 3. 2013 21:56

Dnes jsem dokončila pokus s kolečkama pomeranči a musím napsat,že jsem raději povařila asi jen 5 minut a potom dala ještě,tak na hodinku do sušičky a musím říci,že to chutná i dětem.Děkuji:-)

rebeka rebeka

19. 3. 2013 17:07

lea: omlouvám se, že odpovídám až teď.. fakt nevím, nezkoušela jsem, ale proč ne;-) dobrý nápad:-):yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pomerančová kůra kandovaná kůra recept na kandovanou pomerancovou kuru pomerančová kůra v cukru kandovaná kůra recept pomerančová kůra recept jak kandovat pomerančovou kuru pomerančová kůra v čokoládě recept nakládaná pomerančová kůra kura z pomerance domácí kandovaná kůra výroba kandované kůry domácí pomerančová kůra kandovaná kúra z pomela jak udelat kandovanou pomerancovou kuru recept na pomerančovou kůru recept na kandovanou kůru kandování kůry recept na kandováné ovoce kura z pomerancu

Suroviny: pomeranče, voda, cukr krystal

TopRecepty.cz

Kandovaná pomerančová kůra

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmQ8