Kandovaná pomerančová kůra

rebeka Kuchařka: rebeka

Ostatní 69 názorů

Suroviny

2 pomeranče (na pomerančovou kůru)
voda
cca 200 g krystalového cukru
Recept si zatím oblíbilo 40 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče pořádně vydrbeme kartáčkem a horkou vodou, ať se zbavíme chemie. Poté oloupeme na čtvrtiny a kůru vložíme do vhodné nádoby, zalijeme studenou vodou.

  2. Takto "marinovat" necháme 2-3 dny, vodu denně vyměníme za čerstvou. Po třech dnech přemístíme kůru do hrnce, zalijeme novou vodou a vaříme cca 30 minut.

  3. Po zchladnutí kůru překrájíme na proužky (nebo kostičky), zasypeme cukrem a přilijeme vodou tak, aby byla téměř pod hladinou vody (ta kůra).

  4. Vaříme do sklovata, co já vím, asi tak půl hodiny, až do vyvaření vody. A je hotovo, tedy téměř, po vychladnutí necháme chvíli (optimálně do druhého dne) zaschnout a uložíme do uzavíratelné nádoby, dáme do chladnější místnosti.

  5. Používáme do moučníků a všude, kde chceme cítit krásnou vůni pomerančů.

Poznámka

Hledala jsem poctivě, zda tu něco podobného není a nenašla.. pakliže tu je duplicitní rcp, nechám tento smazat.

Je to velice jednoduchá a levná příprava kandované kůry.To, co nám nabízejí v obchodech se s tímto nedá srovnat. Ani chutově, o ceně nemluvě.

Tak dobrou chuť...budu ráda, když někdo vyzkoušíte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 368 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kandovaná pomerančová kůra

  • Kikina1972 Kikina1972

    dnes jsem tento recept dělala,je skvělý,kam se na to hrabe kupovaná kandovaná kůra,bodík pro vás:yes:

    Odpovědět

  • martinice martinice

    Martina: Nevěřím že by byly bio,žádná zelenina není bio ani maso ,co voda? hnojivo,vzduch a spad ,proto něřím že to je bio.:no::no::no::no::no::no::no::no:

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Zdravím, a moc pochvaly za vámi uvedený recept na zpracování pomerančové kůry. Protože teď zrovna jsem bez práce a tedy i mám málo penízků, tak se snažím hodně vařit a péct domácí pokrmy a bylo mi líto vyhodit krásnou pomerančovou kůru. Tak jsem zapátrala a vyzkoušela váš recept. Teď mi právě chladne, už je hotovo. Ochutnala a je vynikající, fakt jsem netušila jaká dobrota z toho vyjde. Moc děkuji, v žádném případě kůra z pomerančů nepůjde do koše.....:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:, děkuji moc, koukám, že jsem letos první vlaštovka

    Odpovědět

  • Nada Nada(neregistrovaná)

    Delam to hlavne z citronove kury.Mam je od pratel ze zakrady u more.Bydlim blizko Splitu.Jime to jako vit.C.Kdyz prijedou pribuzni z Cech,Nemecka,Kanady a Svedska moc si libuji.Musim stale pridelavat nove.Nestaci se to zkazit.mnam Preju vam vsem dobrou chut.

    Odpovědět

  • TenCoTohlenstoZkusiNeboJakSemSePodepsal TenCoTohlenstoZkusiNeboJakSemSePodepsal(neregistrovaný)

    PS: :-O:yes: pekne foto

    Odpovědět

  • TenCoTohlenstoSkusi TenCoTohlenstoSkusi(neregistrovaný)

    hmmmm jestli to nebude fungovat (krasna chut a vune) tak te nemam rad:-(( ale pokud mi to vyjde tak te miluju :-8:-K otazka zni bude to fachcit jo a taky jak se prosim kanduje pomelo??:-):-?

    Odpovědět

  • Verča Verča(neregistrovaná)

    Tak jsem to zkoušela a vyšela mi z toho pomerančová kůra v karamelu:-D asi je někde chybka :-) ale každopádně na mojí straně :-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    Olili: asi bych to neměla ani přiznávat:-8:-8, ale já jednu takto zapomenutou skleničku našla po cca roce, a všechno bylo v poho:-8:-D;-)

    Odpovědět

  • Olili Olili(neregistrovaný)

    Ahoj holky a když to všechno tak pěkně dodržím a dám do krabičky a do ledničky... jak dlouho to můžu schovávat...? Jak dlouho to vydrží...? Díky;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    lea: i já moc děkuji:-K jsem ráda, že recept nezklamal;-):-):yes:

    Odpovědět

  • lea lea(neregistrovaná)

    Dnes jsem dokončila pokus s kolečkama pomeranči a musím napsat,že jsem raději povařila asi jen 5 minut a potom dala ještě,tak na hodinku do sušičky a musím říci,že to chutná i dětem.Děkuji:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka(autorka receptu)

    lea: omlouvám se, že odpovídám až teď.. fakt nevím, nezkoušela jsem, ale proč ne;-) dobrý nápad:-):yes:

    Odpovědět

  • lea lea(neregistrovaná)

    chtěla jsem se zeptat,jestli je možno použít tento recept na celá pomerančová kolečka?děkuji

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Děkuji za recept, přesto ale musím dodat, že vydrbat kůru kartáčkem a horkou vodou nepomůže, protože ty chemické látky jsou rozpustné v tucích, ne však ve vodě.Ze stejného důvodu by ale neměly pronikat z kůry dovnitř plodů. I když nejsem zastáncem BIO, v tomhle případě bych si radši bio pomeranče koupila. :-)http://www.toxicology.cz/modules.php?name=News&fil...

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :-*jdu na věc..děkuji:-K:-K:-K

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: pomerančová kůra kandovaná kůra recept na kandovanou pomerancovou kuru pomerančová kůra v cukru kandovaná kůra recept pomerančová kůra recept jak kandovat pomerančovou kuru pomerančová kůra v čokoládě recept nakládaná pomerančová kůra domácí kandovaná kůra výroba kandované kůry kandovaná kúra z pomela jak udelat kandovanou pomerancovou kuru kura z pomerance domácí pomerančová kůra recept na pomerančovou kůru kandování kůry recept na kandováné ovoce kura z pomerancu recept na kandovanou kůru

Zapomněl/a jsem heslo