Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)
Suroviny
Porce: 4 x 0,3 l sklenice
Nutriční hodnoty
Energie | 6 542 kJ / 1 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,81 g |
Tuky | 89,02 g |
Vláknina | 16,48 g |
Cholesterol | 402 mg |
Sodík | 494 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 51,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace na http://www.giallozafferano.it/
Recept na domácí Sugo di pomodoro https://www.toprecepty.cz/recept/44501-rajcatova-o...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2016 10:33
Zuzana: použila jsem Frankovku
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
21. 1. 2016 20:21
Zuzana:
Kuchaři říkají, že do jídla takové víno, jaké se pak k jídlu bude pít![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Nikdy jsem se ale nevybičoval k tomu, abych vařil víno v ceně kolem 300,-/litr![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
Kdysi jsem se na mančaftu dopustil podlého pokusu s červeným vínem:
Uvařil jsem 2x stejné jídlo; 1x na "krabicáku" a 1x na víně 10x dražším... Při degustaci naslepo bylo hodnocení asi 1/2 na 1/2![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Když se následně hodnotilo už se všemi smysly, tak krabicák propadl, protože jídlo z něj mělo jak se říká psí barvu - kafébraundozelena![:-(( :-((](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/14.png)
No jo, no, jí se i očima, že...
Kuchaři říkají, že do jídla takové víno, jaké se pak k jídlu bude pít
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Nikdy jsem se ale nevybičoval k tomu, abych vařil víno v ceně kolem 300,-/litr
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
Kdysi jsem se na mančaftu dopustil podlého pokusu s červeným vínem:
Uvařil jsem 2x stejné jídlo; 1x na "krabicáku" a 1x na víně 10x dražším... Při degustaci naslepo bylo hodnocení asi 1/2 na 1/2
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Když se následně hodnotilo už se všemi smysly, tak krabicák propadl, protože jídlo z něj mělo jak se říká psí barvu - kafébraundozelena
![:-(( :-((](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/14.png)
No jo, no, jí se i očima, že...
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
21. 1. 2016 18:33
Zuz:-a: jaké červené víno je na vaření nejlepší? třeba na divočinu?:
Poraďte, prosím, Zuzika
Poraďte, prosím, Zuzika
18. 1. 2016 20:10
Jackie79: My jsme dřív taky jídla na víně neměli rádi, teď už vím, že to bylo používáním nesprávného vína nesprávným způsobem. Dobrého vína nemusí být půl litru, stačí 1-2 dl. A hlavně skutečně prudce nechat odpařit na zeleninovém základě a pak teprve dát vývar. Tím víno předá jen to dobré, co v něm je
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
18. 1. 2016 20:03
cathleen:
Nejde o alkohol, ale spíš o tu chuť, víno moc rádi nemáme![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Zkusím tedy místo vína použít víc vývaru
Nejde o alkohol, ale spíš o tu chuť, víno moc rádi nemáme
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
Zkusím tedy místo vína použít víc vývaru
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
18. 1. 2016 12:27
Jackie79: dej jen víc vývaru. A můžu se zeptat, proč bez červeného vína? Varem a odpařením tam zůstane pouze zanedbatelný zbyteček alkoholu a víno ragú dochutí (zůstane po něm příjemná vůně). Bez něj to nebude úplně ono, i když výborné to bude také.
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
18. 1. 2016 11:12
Jackie79:
Bílé, nebo vodu
Bílé, nebo vodu
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
18. 1. 2016 10:15
Jde to i bez červeného vína? Co bych místo něj mohla použít?
17. 1. 2016 20:39
Prima nápad, dobrá inspirace
+
pak je oběd opravdu rychlovka, díky
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
17. 1. 2016 19:32
hosta, mika59: děkuji
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
17. 1. 2016 19:31
Danca: bože! K tobě chodí taky?![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-O :-O](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/21.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
17. 1. 2016 19:22
To je dobrý nápad a dobré jídlo
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
17. 1. 2016 19:20
cathleen: tož dobrá, přesvědčila jsi mě ![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
. Teď ještě nějak přesvědčit ty "permoníky", kteří mi v noci bílí lednici, aby mi tam aspoň jednu porcičku na focení nechali...!![:-S :-S](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-S :-S](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
17. 1. 2016 18:46
zizala: dopsala jsem to do porcí![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
Jestli bude chutnat děckám, až dojedou, udělám a zavařím znovu - jídlo s tím je pak opravdu rychle na stole
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
Jestli bude chutnat děckám, až dojedou, udělám a zavařím znovu - jídlo s tím je pak opravdu rychle na stole
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
17. 1. 2016 18:42
cathleen: Díky, víno nám nevadí. Tak to by bylo akorát, ukládám
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 40 minutami
Cizrnovo-rajčatový humus
Přidáno před 1 hodinou
Tilápie na másle a citronu
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové lokše s husím sádlem
Přidáno před 8 hodinami
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 17 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čočka na kyselo
ROCKANKAAA@centrum.cz uvařila před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 10 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 10 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 12 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 12 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 13 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 15 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 15 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 15 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: těstoviny s vepřovým masem vepřové ragú se zeleninou vepřové ragu s těstovinami těstoviny s vepřovým masem recepty těstoviny s vepřovým masem recept vepřové maso s těstovinami recepty maso k testovinam vepřové maso s těstovinami veprove maso k testovinam vepřové ragú cizrna recept vepřové maso ragu jake maso na lasagne na dvakrát ragú zelení ove ragu s masem výroba ragú vepřové ragu se se zeleninou těstoviny s vepřovýn masem recept-ml. maso+těstoviny
Suroviny: maso vepřové mleté, víno červené, cibule, mrkev, celer, máslo, olej olivový, protlak rajčatový, koncentrát z rajčat, vývar, sůl, pepř mletý
Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0PGX
21 názorů