Vepřové ragů s rýžovou peřinkou

mirca75 Kuchařka: mirca75

Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

Vepřová plec 500 - 600 g
cibule 2 ks
sůl
mletý bílý pepř
sladká paprika mletá 1/2 lžičky
kari 1/4 lžičky
olej
rajčata 2 velká
červená paprika 1/2
brokolice
zelená petrželka
mrkev střední
zelená cibulka
hladká mouka
Rýže
bylinky dle vlastní chuti u nás provensálské bylinky
sůl
olej
horká voda
bílé víno suché 1 dcl - nemusí být
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky (asi 3 x 3 cm).

  2. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zlatova, pak přidáme kostky masa, zamícháme, osolíme opepříme, vsypeme mletou papriku a kari, necháme provonět a zalijeme horkou vodou asi do 2/3 výšky masa.

  3. Dusíme do poloměkka, pak jemně zahustíme moukou rozmíchanou s vodou (nesmí být husté! Spíš jako šťávička.), necháme asi 10 min. provařit, pak přidáme nakrájenou zeleninu a ještě asi 10 min. vaříme (maso nesmí být rozvařené a zelenina příliš měkká - bude se ještě tepelně upravovat).

  4. Rýži orestujeme na oleji, zalijeme trochu horkou vodou, osolíme a za občasného míchání a podlévání dle potřeby dusíme do poloměkka, pak vmícháme bylinky nebo zelenou petrželku, podlijeme 1 dcl vína a dusíme, aby byla al dente (na skus).

  5. Hotové ragů přendáme do pekáčku, jemně zakryjeme rýží(nepěchujeme, aby nám šťáva neprosákla na povrch), uprostřed rýže uděláme otvor aby pára měla kudy unikat, přiklopíme pokličkou a vložíme do předehřáté trouby na 200°C na 10 min., pak ztlumíne na 175°C a pečeme ještě asi 15min - na posledních 5 - 10 min. odklopíme.

    Jídlo je krásně štavnaté a syté.

Poznámka

Rýži jsem použila Arborio, je totiž krásně mazlavá a přesto pevná - zrníčka zůstávají vcelku, jen si vytvoří takový lepivý obal a při nandavání se nerozsýpají. Může se použít i kulatozrnná rýže, má stejné vlastnosti - kupuji od Lagrisu, je nejlepší.

Myslím, že kdyby se použila obyč. rýže, stačilo by do ní přimíchat (než se dá na maso) trochu nastrouhaného sýra a rýže by se také tolik nesypala ;-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 126 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové ragů s rýžovou peřinkou

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Blanko:-), děkuji za vyzkoušení i pochvalu;-). Ty bylinky jsou dle uvážení toho, kdo má jaké rád:-p. My třeba provensálské můžeme;-), ale někdo radši jen petrželku,...(proto je provensálské v závorce - jako příklad;-)). Ale dopíšu do receptu - dle chuti:-).

    Odpovědět

  • chitkitka chitkitka

    dělala jsem a bylo to dobré, ale nesedli nám tam ty provensálské bylinky...:-S Příště musím zkusit s nějakýma jinýma :yes: posílám bod ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Sice něco podobného dělám, ale tenhle postup určitě přijde na řadu :yes::-p

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Krásne fotky :yes: a musí to byť aj dobré,hneď dávam bod:-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Nádhera, hned bych si dala :-p

    Odpovědět

Tématické fráze: domazlicke ragu ragů domažlické ragů recept vepřové ragú se zeleninou madarské ragú vepřové ragů na víně athénské ragú vepřová plec recepty vepřová plec s rýží vepř.ragů fazolové ragů domazlicke vepr.ragu vepřová plec ragu ragů z divočáka recept vepřové maso pod peřinkou uzenarske ragu uzenářské ragú pohlreich vepřova plec pohlreich vepřove plecko ragu domažlická vepřová plec

Zapomněl/a jsem heslo