jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Domácí vegeta

Domácí vegeta
nahoru
Domácí vegeta Domácí vegeta Domácí vegeta
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zavařeniny

Suroviny:

I.
1kg mrkve,1kg petržele,500g celeru,3 pórky,6 paprik,3 paličky česneku,1 balíček glutasolu,750g soli.

II.
300g mrkve,300g petržele,500g celeru(část i listí),400g kedlubnů,400g pórku,400g cibule,120-150g libečku,2 lžíce glutasolu,100g soli

Postup přípravy receptu

Očištěnou zeleninu umeleme (třeba na masomlýnku, ale robot je lepší), smícháme se solí a glutasolem a rozložené na plechách usušíme v pootevřené troubě, asi na 50°C.

Dobře usušené umeleme na prášek(třeba na starém kávomlýnku).

Poznámka

Dělala jsem podle způsobu II.
Poměr zelenin je jen návrh, míchám si je podle chuti nebo podle toho, které zeleniny máme.
Vynikající přídavek do polévek i omáček, v dobře uzavřené nádobě se nezkazí a vydrží i dva roky (jestli déle, nevím, došla mi a musela jsem dělat novou)

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
22 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Domácí vegeta"

autor: cathleen
vloženo: 18.03.2014 08:10:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cynička: viz odpověď autora (níže) smajlik
,,,, (neregistrovaný/á) - vloženo: 10.08.2009 08:41:12 :
ježiš marjá, tak kdo ví že glutasol je škodný tak ho tam prostě nedá a nebude o tom kecat a urážet....

autor: cynička (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.03.2014 08:04:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

"cpeme do sebe různých éček takže glutasol je ok".. a ten kdo to napsal by se měl probrat. Cpeme do sebe spoustu humusu, tak proč ne ještě víc? Taky přístup. Glutasol, hlavně, "ucpává" chuťové buňky, otupuje je. Takže časem ho budete chtít víc a víc, a budete víc solit a kořenit a pod, a to je krásná a jasná cesta do hrobu. Jen tak dál.
P.S.: nejelepší polívky dělaly naše babičky. Ty moje třeba nevěděly, co to nějakej bujon nebo vegeta je. Zamyslete se nad tim.

autor: Tomáš (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.10.2012 10:58:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc děkuji za superrychlou odpověď.Glutasol určitě dám-zdravá nezdravá.Bez ní by to nebylo ono.:)Ještě jednou děkuji.

autor: cathleen (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.10.2012 10:21:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tomáš: ahoj Tome! Ani já tehdy nevěděla, kolik glutasolu (různé balíčky), ale myslím si, že čím méně, tím lépe smajlik
Pokud ho tam ale opravdu chceš dát, dej ty dvě lžíce (samo, že polévkové)smajlik

autor: Tomáš (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.10.2012 10:08:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den přeji.Moc hezký receptík,chci vyzkoušet.Jen mám doplňující dotaz na množství glutasolu.U verze 1. je jako množství udáno jedno balení,ale jsou u nás různě velká,čili kolikagramové mám použít?U verze 2. je uvedeno množství glutasolu 2 lžíce.To jsou myšleny polévkové?Nebo kávové?Vím,že jako lžíce se udává polévková,ale zdá se mi to moc,tak se raději ptám.Snad někdo odpoví,i když je to již dlouho co byl receptík vložen.Mnohokrát předem děkuji a přeju hezký den.

autor: Majdule (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.08.2012 13:19:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super recept, vegeta se hodí do spousty jídel, určitě vyzkouším :))

autor: cathleen
vloženo: 17.08.2010 06:47:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikJiřinko, děkuji za vyzkoušení i za fotečkusmajlikJsem ráda, že jsi spokojená, my ji děláme téměř každý rok.

autor: Jikotka
vloženo: 14.08.2010 09:22:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to výborný recept,včera jsem se do něj pustila,sušila jsem v sušičce a už je ve skleničkách...smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Honza (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.01.2010 10:00:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je fakt, že glutasol je zbytečný driák, který se přidává kvůli lepší chuti do potravin. Ale raděj potlačím chuťové buňky a budu žít o něco zdravěji. Ale nezapomeňte: jenom eliminací éček a škodlivin v potravinách zdravější nebudete. Chce to také dobrou mysl, nezávidět, přestat nenávidět a vytvářet hezké vztahy. A nejdůležitěší: přemýšlet o duchovních hodnotách!

autor: Věrka. (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.09.2009 10:34:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tenhle receptík se mě moc líbí a ta diskuse na téma glutasol, nad tím bych se ani nepozastavovala, vždyť kdo ho nechce, tak ho tam nedá. Mě tam chutnají i sušené houby a když se ta houbová dá do sekaný, no to je dobrota, nebo bramborový polívky.smajlik

vloženo: 10.08.2009 10:20:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já si myslím, že různých Eček a všeho možného sníme dost a dost. Jen kdo si pamatuje, že by dříve některé potravny vydržely tak dlouho, aniž by se zkazily ? Takže dělat vědu kvůli "Glukosolu" je opravdu malichernost. A nikdo nikoho do toho nenutí. Pro mne za mne ať se třeba jde napást !!!! (když ovšem najde louku, žádnou chemikálií nepřihnojenou). Kdo se bojí nesmí do lesa. A souhlas s ,,,,8.41.12 hod.Já se nebojím a dávám +bodík. Václav

autor: ,,,, (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.08.2009 08:41:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ježiš marjá, tak kdo ví že glutasol je škodný tak ho tam prostě nádá a nebude otom kecat a urážet.............smajlik

autor: Eliza
vloženo: 31.05.2009 11:06:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lucie, až budeš nějaký čas vařit a nakupovat, tak to poznáš...smajliksmajlik

autor: lucie (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.05.2009 10:57:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlikja aky nevim co to je a k cemu!!

autor: Eliza
vloženo: 23.05.2009 13:12:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vždyť je to napsané na každém balení, nedovedu si představit, že to někdo neví... smajlik
Sice glutasol nepoužívám, protože jsem ho nikdy nekoupila, ale Masox, Podravku apod. ano. I brojení proti kečupu mi docela vadí, sice raději používám protlak, ale když někomu chutná, tak nač to stále řešit...smajlik Taky ho mám v ledničce. smajlik

autor: Amira
vloženo: 23.05.2009 12:29:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já si teda myslím, že Opuncie to vůbec nemyslela jako nějaký "poryp". Prostě jen napsala svůj názor a upozornění. Ne všichni (zvláště mladé a začínající kuchařky) musí o tom, že glutasol způsobuje alergie u malých dětí, vědět. Myslím, že čím více informací, tím lépe. Proč to hned berete jako útok a ne jako prostou, i když třeba opakující se, informaci? Na jeden příspěvek je dalších 5 protipříspěvků. Proč? Prostě někteří by ten glutasol nedali, tak to tady napíšou, no a co?

autor: Merylas
vloženo: 23.05.2009 09:33:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, je to tak, jak se říká - sto lidí, sto chutí. Tak ať si jídlo každý přizpůsobí sobě, na co je zvyklý.

vloženo: 23.05.2009 09:24:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to tak, Merylas. Já se například někde bojím už napsat, když použiji masox. A bez něj to teda nemá skoro chuť. Tak většinou píšu bez masoxu a kdo jej používá, tak si ho tam skrátka přidá. Dochucuji taky magim, máme to rádi. A na srazu, když jsme byli teď v tom Frenštátě se taky každý scháněl po magi do polívky. No, skrátka jen osolená nemá to správné gradi a glutasol sice nepoužívám, spíš nevím, kde bych ho přidala, ale určitě má své místo v kuchyni a u té vegety stoprocentně, jako rychlosůl ve vepřové konzervě a taky mne za to na Receptech.cz málem roznesli na kopytechsmajliksmajlik Kdo chce, ať to vyzkouší, kdo ne, ať zůstane na tom svém a každý bude spokojen.

autor: Merylas
vloženo: 23.05.2009 09:10:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Taky nevím, proč se některé recepty takto pořád probírají. Vždyť si každý udělá podle svého, podle svých potřeb a zvyklostí. Taky jsem ráda za každý nový recept a pak si ho třeba trošku přizpůsobím podle svého. A pokud jsem si všimla, je tady více různých receptů s přídavkem různých dochucovadel, rychlosoli a tak podobně. Ale něco jde vynechat, něco nahradit, nebo prostě vůbec nedělat, tak proč to řešitsmajlik

autor: Pejli
vloženo: 23.05.2009 08:06:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

souhlas cathleen smajlik komu se to nelíbí at si ... smajlik klikne vedle myší smajlik

autor: cathleen
vloženo: 23.05.2009 07:17:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tohle už je fakt jen poryp, to, že děti glutasol nesmí, ví každý a už je to tu psáno, že není dvakrát zdravýsmajlik

Dala jsem sem recept, ptotože spojení soli s mokrou zeleninou ještě PŘED sušením je perfektní nápad....ale jak vidno, vždycky se najde někdo, komu vadí nějaká surovina nebo jen to, že se má (podle nich) recept jmenovat Strapačky a ne Halušky, že se má sýr nastrouhat a ne krájet.......jako by to nebylo jedno.
Jsem vděčná za každý nový recept, ze kterého si můžu vzít třeba jen maličkost nebo postupsmajlik a tyhle zbytečné řeči se zdviženým prstem mě fakt unavují.....Pokud se někomu JAKÝKOLIV recept nelíbí, ať jej nedělá, ať vaří jen podle sebe - není jednodušší řešení!

autor: Katarinka
vloženo: 22.05.2009 11:19:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vegeta ide aj bez glutasolu.Keby som chcela chemickú vegetu,rovno si ju kúpim v obchode a nemusím ju robiť doma,nie?Ale inak super,moja mama ju robieva.(bez glutasolu)

autor: opuncie
vloženo: 22.05.2009 10:32:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Pozor, pokud máte malé děti! Ty by glutasol vůbec neměly dostávat. Alergizuje.

autor: cathleen
vloženo: 11.05.2009 06:19:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jiříku, smajlik vzhledem k tomu, že si doma dělám obrovskou spoustu jídel a "dochucovadel", které ostatní kupují (kečup, džusy, jogurt, kefír, veškeré zavařeniny a i spoustu řeznických výrobků), kde není nejen glutasol, ale ani žádná barviva, dochucovadla a umělé konzervanty, myslím, že tady si trošínku glutasolu mohu dovolit, aniž bych rodinu trávilasmajliksmajliksmajlik
....a nejsem v tom sama, takových je nás tu spoustasmajlik

Nehledě na to, žes asi nečetl komentář, že kdo glutasol nechce, dávat nemusí.smajlik

autor: Jiřík (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.05.2009 21:08:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Do doma dělaných pokrmů a ochucovadel bych glutasol použil jen s krajním sebezapřením. Glutasolem nás krmí velkovýrobci dost a dost. smajlik smajlik

autor: Jenda1
vloženo: 09.05.2009 10:16:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tento recept mi nějak uniklsmajlik. Líbí se mismajlik a posílám bodíka.smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Boubelinda
vloženo: 04.05.2009 19:39:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik Tak to by mě opravdu nenapadlo. Dobrý nápad. Určitě vyzkouším. smajlik

autor: Paprika
vloženo: 04.05.2009 12:59:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tohle je opravdu SUPER. smajliksmajliksmajlik

autor: lomačka (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.05.2009 11:03:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky díky !!!smajliksmajlik

autor: HankaPu
vloženo: 03.05.2009 22:58:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tohle taky určitě vyzkoušímsmajliksmajliksmajlik +

autor: cathleen
vloženo: 03.05.2009 21:27:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Myslím, že to bylo 100g, ještě se mrknu v obchodě a písnu do receptu. Ale toho glutasolu tam nemusí být tolik, je to jen dochucovadlo, zvýrazní chuť jídla, do kterého je přidán.

autor: magdalenka
vloženo: 03.05.2009 21:22:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen, prosím Ťa, mohla by si hore v recepte upresniť hmotnosť 1 balíčka glutasolu? Nie som si istá, či v predajniach u nás sú balenia ako u vás. V minulosti som mala dokonca glutasol v nejakej plastovej dózičke. Ďakujem.

autor: Bibinka
vloženo: 03.05.2009 21:07:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen, to fakt vypadá jako "Vegeta Speciááál", skvělésmajlikBodík je na místěsmajlik

autor: pipre
vloženo: 03.05.2009 20:49:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to koukám! To by mne nenapadlo. Já dělávala zeleninu (polévkovou) do zásoby pouze nastrouhanou a naloženou do malých přesnídávkových sklenic se solí.Dávám bodíksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 03.05.2009 20:42:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tuhle směs si dělám také (hlavně tu II., dávám i list petržele a kromě libečku do části přidám i usušenou majoránku,a jiné bylinky),
ale bez glutasolu a usuším.Vydrží i bez té soli v dobře uzavřené nádobě a nevyčichne. Ono nemá smysl dělat větší zásoby než na 1 rok - vydrží určitě i 2 a více let, ale podle mě to pak chuťově už nepřipomíná zeleninu, ale seno - to je ovšem můj názor. Každopádně hlavně dobře a rychle usušit (já teď používám sušičku, dřív jsem to taky sušila v troubě).smajliksmajlik

vloženo: 03.05.2009 20:10:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 03.05.2009 20:02:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikBez glutasolu to jde, s ním je to ještě chutnější....a myslím, že když se tahle dochucovadla používají s mírou, nic moc se neděje.
Ale jde to i bez něj, vyzkoušenosmajlik

autor: Jikotka
vloženo: 03.05.2009 19:46:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zajímavé,to by mě nikdy nenapadlo že se dá dělat domácí vegeta smajliksmajlik,ukládám a dávám bodíksmajliksmajlik

autor: lomačka (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.05.2009 19:37:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Co ten GLUTASOL???? Bez něj by to nešlo???smajliksmajliksmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 03.05.2009 19:35:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlikukládám a ozkoušímsmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recept na podravku recept na domaci vegetu domácí vegeta sušená recept domácí zeleninová vegeta domácí podravka glutasol domácí zavařeniny domácí podravka sušená vegeta domácí vegeta recept na domací podravku recept domácí vegeta jak udelat podravku čím nahradit rychlosůl jak nahradit vegetu domaca vegeta zeleninová vegeta magi recepty čím nahradit podravku domca vegeta domácí magi cim nahradit masox domácí podravka recept vegeta domácí recept na domácí halušky recepty magi čím nahradit glutasol jak udelat domaci podravku recepty vegeta vegeta recept domácí sušená vegeta podravka recept domaci masox jak nahradit rychlosul recept na vegetu co je to glutasol cim nahradit vegetu čo je vegeta co je glutasol recept vegeta domácí vegeta recept recepty domácí vegeta




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz