Domácí vegeta
Vegeta a podobná dochucovadla obsahují především sůl a glutamát sodný, zeleniny jen zlomek. Vyrobte si raději domácí polévkové koření, do kterého dáte samé zdravé ingredience. Využít můžete i přebytky nebo slupky ze zeleniny.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 549 kJ / 2 760 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,00 g |
Tuky | 22,32 g |
Vláknina | 241,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 342,84 g |
Sůl | 856,30 g |
Sacharidy | 413,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poměr zelenin je jen návrh, míchám si je podle chuti nebo podle toho, které zeleniny máme. (Verze II. obsahuje mnohem více soli, u nás doma se vždy dělává jen ta první, se 100 g soli.)
Vynikající přídavek do polévek i omáček, v dobře uzavřené nádobě se nezkazí a vydrží i dva roky (jestli déle, nevím, došla mi a musela jsem dělat novou).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 8. 2010 09:22
15. 1. 2010 11:00
17. 9. 2009 10:34
10. 8. 2009 10:20
10. 8. 2009 08:41
31. 5. 2009 11:06
31. 5. 2009 10:57
23. 5. 2009 13:12
Sice glutasol nepoužívám, protože jsem ho nikdy nekoupila, ale Masox, Podravku apod. ano. I brojení proti kečupu mi docela vadí, sice raději používám protlak, ale když někomu chutná, tak nač to stále řešit... Taky ho mám v ledničce.
23. 5. 2009 12:29
23. 5. 2009 09:33
23. 5. 2009 09:24
23. 5. 2009 09:10
23. 5. 2009 08:06
23. 5. 2009 07:17
Dala jsem sem recept, ptotože spojení soli s mokrou zeleninou ještě PŘED sušením je perfektní nápad....ale jak vidno, vždycky se najde někdo, komu vadí nějaká surovina nebo jen to, že se má (podle nich) recept jmenovat Strapačky a ne Halušky, že se má sýr nastrouhat a ne krájet.......jako by to nebylo jedno.
Jsem vděčná za každý nový recept, ze kterého si můžu vzít třeba jen maličkost nebo postup a tyhle zbytečné řeči se zdviženým prstem mě fakt unavují.....Pokud se někomu JAKÝKOLIV recept nelíbí, ať jej nedělá, ať vaří jen podle sebe - není jednodušší řešení!
22. 5. 2009 11:19
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 2 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 3 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 4 hodinami
Skořicové šneky s krémovou polevou
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 1 hodinou
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 2 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 3 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 3 hodinami
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 5 hodinami
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 20 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 20 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 21 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zeleninová směs naložená v soli: Přes 2 kg výborného základu do polévek a omáček připravíte za necelých 70 Kč
Sušení zeleniny v troubě je skvělým způsobem konzervace. Podívejte se na náš videonávod
Jak zpracovat sklizenou zeleninu. Můžeme ji usušit, zmrazit, zavařit nebo nechat zkysat
Další recepty
Tématické fráze: domácí podravka vegeta domácí podravka recept co je glutasol glutasol domácí magi recept na vegetu vegeta recept cim nahradit vegetu domaci masox recept na podravku čím nahradit rychlosůl recept na domací podravku čo je vegeta čím nahradit glutasol domácí podravka sušená magi recepty podravka recept domácívegeta cim nahradit masox
Suroviny: mrkev, petržel, celer, kedlubna, pórek, cibule, libeček, sůl, mrkev, petržel, celer, pórek, paprika, česnek, sůl
Domácí vegeta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4vJ
63 názorů