Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sušené maso - jerky

Sušené maso jerky můžete podle receptu poměrně snadno vyrobit v domácích podmínkách. Zvládne to obyčejná sušička potravin. Pokud máte sušené maso jerky rádi, vyzkoušejte.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (50 min příprava, bez sušení)

28. 8. 2011 20:54

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie4 633 kJ / 1 107 kcal
Bílkoviny223,30 g
Tuky13,00 g
Vláknina1,50 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 1,32 g
Sůl6,25 g
Sacharidy23,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to trochu kontroverzní recept, přece jen se jedná o syrové maso. Není určen pro každého. Někdo sušené maso miluje, jiný nenávidí. Když jsem chtěla tento recept realizovat, dívala jsem se nejdříve sem a nebyl tu. Tak jsem si říkala, že by tu měl být, i kdyby jen pro pár lidí.

Dle internetu, kde jsem se tímto receptem inspirovala, se dá maso skladovat až 3 týdny v lednici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Vita K.

16. 1. 2021 18:53

Zkoušel jsem přesně podle postupu , ale je to slaný jako blázen :-(( ale jinak dobré

Katka87

23. 12. 2020 15:34

Naprosto nejlepší recept na Jerky :yes::yes::yes:

Miloush

22. 9. 2019 19:02

Nejjednodušší a zároveň nejlepší recept na jerky.
Má jednu nevýhodu...... Kluci mě to vždy na cvičení sežerou.:-//

Děkuji za recept.:yes:

Kerol

17. 10. 2017 20:48

Richard Bury: stačí na 70 stupňů a délka v troubě cca 15-25 minut:) a to u každého masa co máte v plánu sušit jelikož každé maso má něco svého.

lenka-m

27. 7. 2017 11:59

To určitě vyzkouším.

Richard Bury

28. 9. 2016 21:06

Sušit kuřecí maso bez přechodu tepelnou upravou, je dost hazard. Téměř každé kuřecí obsahuje bakterii kampilobakteria, která je velice podobná salmonele.
Takže pro jistotu (každé) maso před sušením dejte do trouby na rošt nebo zavěsit a trouba na 80°C na cca půl hodky.

Kuba

9. 7. 2014 09:30

je to paráda, miluju susene maso a jeste k tomu hovezi! moc dik za uzysny recept!:-p

Romča

5. 6. 2014 19:02

Máte tip, jak maso usušit, když nemám sušičku? Díky za rady

Petr

23. 12. 2013 05:42

Nikdo tady moc neřeši zdravotni riziko,tak jenom doplním. Než to dáte do sušičky,tak to dejte asi na 10 minut zavěšené do trouby 72 - 75st. Tím zlikvidujete nežádoucí potvory.

M*

15. 9. 2013 22:37

Mohu vědět, na kolik stupňů bych měl maso v sušičce sušit? (Concept Gobi9)

danielle72

16. 5. 2013 20:51

:yes::yes::yes:To musím zkusit, synáček rád sušené masíčko:-)):-)):-))

Bob

18. 2. 2012 15:09

na tu marinadu jsi použila olej nebo vodu?

Mesic

29. 8. 2011 21:28

spagetka: a sára: přesně tak, jsem zase použila vlastní výraz :-8 Maso se sušilo v sušičce ovoce a zeleniny

spagetka

29. 8. 2011 07:50

sára:autorka si koupila novou sušičku, radila se na diskuzi, už ji vyzkoušela, takže maso zcela určitě sušila na této sušičce ;-)

sára

29. 8. 2011 07:37

líbí se mi recept, ale nevím, co se myslí sušárnou na potraviny?! normální sušička na ovoce, houby apod.? nebo nějaká místnost, např. sklep? prosím autorku o odpověď.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sušené maso recept sušení masa v sušičce jak sušit maso sušené hovězí maso recept sušení masa recept na sušené maso sušené maso v sušičce sušené maso recepty jak udělat sušené maso recept na sušené maso v sušičce jak usušit maso jak sušit maso v sušičce sušené maso jerky z hovězího masa jak sušit hovězí maso suseni masa recept recepty na sušené maso v sušičce recept sušené maso susene hovezi recept sušení hovězího masa

Suroviny: maso hovězí, omáčka worcesterová, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Domácí sušené maso - jerky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7wY