Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 030 kJ / 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,95 g |
Tuky | 2,27 g |
Vláknina | 15,01 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 94 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 40,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Sádlo, které jsme odebírali během pečení, necháme na chladném místě ztuhnout nejlépe v menší zavařovací sklenici (používám například dobře vymyté sklenice od majonéz, kyselých okurek, apod. - co vydrží prvotní horký nápor. Poté sádlo necháme schladit a můžeme ho použít na například na chleba nebo i při dalším vaření místo olejů.
Kachna je sama osobně hodně mastná, ale maso se bohužel i přesto dokáže rychle vysušit a podlévání pomůže zachovat masu jemnost.
Místo maizeny se dá také použít hladká mouka (obě se tedy nedříve před přidáním smíchají s vodou, aby se netvořily hrudky), ale v tom případě je nutné brát v potaz, že tím recept nebude bezlepkový. Maizena má taktéž vlastnost, že hodně rychle zhoustne, ale poté také hodně rychle řídne a vše může vypadat řidší během pár minut před podáním než ještě na samotné plotně.
Výběr druhů bezlepkových knedlíků je již nyní lepší, tak záleží na tom, kde nakupujete.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 7. 2016 21:59
No, když už píšete recepty stylem jako pro Rodinnou školu tak v úvodu by bylo fajn doplnit, že ptáka vložíme do pekáče prsama dolů...
...a že aby se "kožuch" nepřichytl ke dnu pekáče a nepotrhal se, tak kdysi se maso podkládalo špejlemi ale ffčíl je jednodušší péci na papíru na pečení
10. 7. 2016 21:13
10. 7. 2016 19:50
10. 7. 2016 19:38
8. 7. 2016 18:26
8. 7. 2016 17:37
8. 7. 2016 17:08
8. 7. 2016 17:00
8. 7. 2016 16:46
8. 7. 2016 15:56
6. 7. 2016 16:11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 2 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 2 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 3 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 4 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 4 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 4 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 4 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 5 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rychle pečená kachna na jakou teplotu péct kachnu knedlíky ke kachně kachna se zelím a knedlíkem pečená kachna rychle kachna recept kachni prsa s kedlubnovym zelim lina kachna pečená kachna s bramborovým knedlík kachna.s.husou.zeli.bramborovy knedlík pečená husa s kedlubnovym zelim kachna- dlouhodobé pečení pečená kachna ha recepty knedliky se zelim bramborové knedlíky se zelím kachna pečena recepty pečená kachna kyselé zelí s kedlubnovým recepty jak rychle zmekne kachna kachna recepty
Suroviny: kachna, máslo, cibule, kmín celý, vývar drůbeží, cibule, kedlubna, sůl, kmín celý, ocet vinný, sádlo, škrob kukuřičný, knedlík bramborový
Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJ2L
11 názorů