Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna se zelím a knedlíkem

Luxusní česká klasika, se kterou sice budete mít o něco více práce, ale vyplatí se to. Pořádný kus drůbeže s dušeným zelím na slavnostní stůl prostě patří. Kachna ze sebe vydá to nejlepší, pokud ji spojíte s voňavým kmínem a budete ji pomalu péct.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 160 min

160 min (160 min příprava)

25. 3. 2008 19:05

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota5 585 kJ / 1 335 kcal
Bílkoviny21,80 g
Tuky108,40 g
Vláknina26,60 g
Cholesterol70 mg
Sodík9 600 mg
Sůl24,00 g
Sacharidy54,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

MamlajdaD

5. 7. 2020 23:39

llucye: Tak to je úplná pravda! Jestli můžu poradit, tak zkus příště udělat zelí zahuštěné jablkem nebo syrovým bramborem. Jablko neloupu, jen ke konci dušení ho do nezahuštěného zelí nastrouhém na malých očkách struhadla, povařím se zelím a tím se to zahustí. Když nemám jablko, udělám totéž s oloupanou syrovou bramborou, tu také strouhám na struhadle s jemnými očky, nejméně 10 minut před dovařením zelí. ;-):-8

llucye

5. 7. 2020 12:35

5 lzic mouky na zaprazku je moc. Zeli nebylo s tolika moukou vubec dobre:no:

Daniela Mikušiaková

26. 12. 2015 01:20

i ve stáří se chci učit:-

maruska

13. 11. 2014 15:57

kachna byla geniální a hned se po ní zaprášilo...:-):-D:yes:

kyry

31. 1. 2014 19:28

mnam kachnička s červeným zelím a houskovým knedlíkem radši mam bramborový to je me jidlo 26 prosince mam ji jen 1x do roka jinak se vzdy na toto jidlo velice těším uplně mi tečou sliny mnam mnam mna:-))kachna

wendy

3. 11. 2013 22:59

zkuste kachnu naplnit ctvrtkami rozkrajeneho pomerance a tak upect . Samozrejme posolit a pokminovatwendy7415@gmail.com

BILKOVAI

6. 1. 2013 16:57

Dnes jsme měli s bramborovým knedlíkem a domácím kysaným zelím. Je to mňamka :-p:-p:-p:yes::yes::yes: P:S: Pekla jsem při 170 - 180 st. 2 hodiny;-)

mopes

5. 4. 2010 10:13

mňam mňam

JanaDorazinova

19. 12. 2009 15:31

:yes::yes::-p

..

19. 12. 2009 15:29

:-)

Majkl

22. 8. 2009 11:32

200°C je moc lepší je pomalejší pečení za nižší teploty.Ideální teplota je okolo 170°C. A také doporučuju přidat jablka na čtvrtky.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: kachna recepty pečená kachna se zelím zelí recept kachna recept na kachnu kachna recept jak upéct kachnu recepty na kachnu příprava kachny priprava zeli pečena kachna příprava jak se pece kachna kačena se zelím pečeme kachnu knedlíky recepty recept kachna recepty kachna recept zelí zelí recepty recept na zelí

Suroviny: kachna, sůl, kmín celý, zelí kysané, slanina anglická, cibule, olej, mouka hladká, knedlík houskový

TopRecepty.cz

Kachna se zelím a knedlíkem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lrg