Kachna se zelím a knedlíkem

Jitka a Vlastik Kuchař:

Jiné maso 9 názorů

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

1 kachna
sůl
kmín
Dále budeme potřebovat:
1 kg kysaného zelí
10 dkg anglické slaniny
cibuli
2 lžíce oleje
5 lžic polohrubé mouky
knedlík
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče vložíme osolenou kachnu na prsa a pokmínujeme.

  2. Přilejeme cca 2 dcl vody, kachnu zakryjeme horním víkem pekáče a vložíme do trouby. Pečeme při 200°C, průběžně kachnu poléváme výpekem, případně čistou vodou.

  3. Po cca 1 hod. kachnu v pekáči otočíme na záda a pečeme dál (zaklopenou). Kachnu dál průběžně kontrolujeme a poléváme.

  4. Po další hodině kachnu odklopíme, otoříme zpět na prsa a dopékáme už odkrytou, tak abychom získali křupavou kůži.

  5. Příprava zelí: Kysané zelí dáme do hrnce, přidáme cca 3 dcl vody, pod pokličkou vaříme do měkka. Voda v zelí se musí téměř úplně odvařit.

  6. Do takto připraveného zelí přidáme zásmažku, kterou jsme si mezitím připravili.

  7. Zásmažka: Na pánvi v oleji necháme osmažit drobné kostky anglické slaniny, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

  8. Zaprášíme moukou a ještě chvíli opékáme.

  9. Zalejeme vodou, promícháváme a provařujeme asi 5 minut. Získanou zásmažku pak přidáme do zelí. Máme v podstatě hotovo, v pařáku ohřejeme knedlíky a můžeme servírovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachna se zelím a knedlíkem

  • Daniela Mikušiaková Daniela Mikušiaková(neregistrovaný)

    i ve stáří se chci učit:-

    Odpovědět

  • maruska maruska(neregistrovaná)

    kachna byla geniální a hned se po ní zaprášilo...:-):-D:yes:

    Odpovědět

  • kyry kyry(neregistrovaný)

    mnam kachnička s červeným zelím a houskovým knedlíkem radši mam bramborový to je me jidlo 26 prosince mam ji jen 1x do roka jinak se vzdy na toto jidlo velice těším uplně mi tečou sliny mnam mnam mna:-))kachna

    Odpovědět

  • wendy wendy(neregistrovaný)

    zkuste kachnu naplnit ctvrtkami rozkrajeneho pomerance a tak upect . Samozrejme posolit a pokminovatwendy7415@gmail.com

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Dnes jsme měli s bramborovým knedlíkem a domácím kysaným zelím. Je to mňamka :-p:-p:-p:yes::yes::yes: P:S: Pekla jsem při 170 - 180 st. 2 hodiny;-)

    Odpovědět

  • mopes mopes(neregistrovaný)

    mňam mňam

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • .. ..(neregistrovaný)

  • Majkl Majkl(neregistrovaný)

    200°C je moc lepší je pomalejší pečení za nižší teploty.Ideální teplota je okolo 170°C. A také doporučuju přidat jablka na čtvrtky.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo