Pečená kachna se zelím a bramborovými knedlíky

Ivetazen Kuchařka: Ivetazen

Doba přípravy: 2-3 hod 4 porce Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

1,5-2 kg kachna
sůl
kmín
0,5 - 1 dl vody
kysané zelí
cukr
sůl
kmín
jíška
hladká mouka
olej
bramborové knedlíky:
3/4 kg předem uvařených brambor
asi 50 dkg dětské krupičky
1-2 vejce
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu očistíme, osolíme a okmínujeme zevnitř a ze všech stran. Do kachny můžeme dát přepůlená jablka nebo cibuli.

  2. Dáme do pekáčku prsy dolů, podlijeme vodou.

  3. Přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna při teplotě asi 120°C 2-3 hod.

  4. Během pečení podléváme vypečeným tukem.

  5. Po 1 hodině pečení kachnu otočíme, propícháme vidličkou, přiklopíme.

  6. Když je kachna měkká, podlijeme vypečenou šťávou, odkryjeme a dopečeme na zvýšenou teplotu, abychom měli křupavou kůžičku...(jen chvíli asi na 180°C)

  7. Během pečení dáme vařit vodu na bramborové knedlíky.

  8. Předem uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, dáme vejce, dětskou krupičku a vypracujeme těsto.

  9. Uděláme knedlíky o průměru 6-7 cm, dáme do vroucí vody, hned opatrně promícháme měchačkou, aby se odlepily ode dna a vaříme přiklopené 20-25 minut.

  10. Zelí můžeme slít, překrájíme, dáme do kastrůlku, zalijeme vodou (asi 2 dl), přidáme kmín, 1 PL cukru, sůl a dusíme pod pokličkou do poloměkka.

  11. Zelí zahustíme jíškou, promícháváme a provaříme asi 10 minut a dochutíme.

    Máme uvařeno a můžeme podávat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 328 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená kachna se zelím a bramborovými knedlíky

  • Drobek Drobek

    radiator: Určitě zkus, kachna má kůži jak má mít i bez obracení a to sádlo potom není na vyhození ale sleju ho dál normálně používám.:-p

    Odpovědět

  • radiator radiator

    Drobek:Díky za odkaz na tu konfitovanou kachnu, takto jsem jí ještě nikdy nedělala, ale po přečtení i dalších příspěvků na tom labužníkovi se do ní určitě někdy pustím;-):-p:-K

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Dovolím si přidat na odkaz receptu mého dobrého kamaráda, na konfitovanou kachnu. :-p
    Ten recept se mi osvědčil a už nikdy jinak. Vyzkoušejte taky, moc doporučuju.http://www.labuznik.cz/recept/kachna-pecena-v-sadl...
    Zelí ke kachně doporučuju červené, odkaz na jedno vynikající je taky v tom odkazu.

    Odpovědět

Tématické fráze: pečená kachna se zelim pečená kachna v remosce pečená kachna recept na konfitovanou kachnu kachna se zelím recept pecena kachna pecena kachna recept normálně pečená kachna pečená kachna se zelím a bramborovým knedlíkem kachna v remosce knedlíky ke kachně pečená kachna se zelím a knedlíkem pecena kachna s bramborovym knedlikem pečené kuře s bramborovym knedlikem pečená kachna se zelím a knedlíky kachna pečená v remosce pecena kacha se zelim pečení kachny v remosce pečená kachna jinak fotka pecene kaceny a knedliku