

Kachní stehýnka s bylinkovým máslem
Suroviny
- kachní stehna
- cibule
- drcený kmín
- sůl
- sádlo
- suché červené víno
- bylinkové máslo:
- tymián
- libeček
- zelená petrželka
- citrónová kůra
- sůl
Postup přípravy receptu
Bylinkové máslo: tymián, libeček a petrželku nasekáme na jemno, přidáme trošku nastrouhané citrónové kůry, osolíme a promícháme s máslem.
Ve stehýnku vytvoříme prsty pod kůží kapsu, naplníme bylinkovým máslem, z vnitřní strany osolíme a klademe do pekáčku s na sádle orestovanou cibulkou. Pod každé stehýnko vložíme snítku tymiánu a majoránky.
Podlijeme bujónem a vložíme do trouby. Po 45 minutách stehýnka otočíme kůžičkou dolů a podlijeme cca 2 dcl červeného vína. Za 30 minut otočíme a jdeme na křupavou kůrčičku. Podáváme s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Dnešní oběd, byl jsem pochválen a mi taky chutnalo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kachní stehýnka s bylinkovým máslem
-
Jendo, fakt se mi sbíhají sliny, jak na to koukám
Bodík
-
Jendo
vy to popisujete tak živě(třeba-a jdeme na křupavou kůrčičku
-,že vás přímo vidím jak to zrovna děláte
.No ode mne letí boďka a ačkoliv nejsem velký ani častý konzument této drůbeže,tak na tuhle bych se teda nechala ukecat
.Je to prostě voňavá nádhera
-
Ta teda je!
Bodík!
-
Jeníku, to vypadá hodně voňavě
. Posílám ti +
-
Jendo, moc hezká varianta z kachničky
. S vínem jsem to ještě nezkoušela a tu bylinkovou náplň taky ne. Určitě to budu chtít zkusit, až mi zeť donese z restaurace kalibrovaná stehna