Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 030 kJ / 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,95 g |
Tuky | 2,27 g |
Vláknina | 15,01 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 94 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 40,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Sádlo, které jsme odebírali během pečení, necháme na chladném místě ztuhnout nejlépe v menší zavařovací sklenici (používám například dobře vymyté sklenice od majonéz, kyselých okurek, apod. - co vydrží prvotní horký nápor. Poté sádlo necháme schladit a můžeme ho použít na například na chleba nebo i při dalším vaření místo olejů.
Kachna je sama osobně hodně mastná, ale maso se bohužel i přesto dokáže rychle vysušit a podlévání pomůže zachovat masu jemnost.
Místo maizeny se dá také použít hladká mouka (obě se tedy nedříve před přidáním smíchají s vodou, aby se netvořily hrudky), ale v tom případě je nutné brát v potaz, že tím recept nebude bezlepkový. Maizena má taktéž vlastnost, že hodně rychle zhoustne, ale poté také hodně rychle řídne a vše může vypadat řidší během pár minut před podáním než ještě na samotné plotně.
Výběr druhů bezlepkových knedlíků je již nyní lepší, tak záleží na tom, kde nakupujete.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 7. 2016 21:59
No, když už píšete recepty stylem jako pro Rodinnou školu tak v úvodu by bylo fajn doplnit, že ptáka vložíme do pekáče prsama dolů...
...a že aby se "kožuch" nepřichytl ke dnu pekáče a nepotrhal se, tak kdysi se maso podkládalo špejlemi ale ffčíl je jednodušší péci na papíru na pečení
10. 7. 2016 21:13
10. 7. 2016 19:50
10. 7. 2016 19:38
8. 7. 2016 18:26
8. 7. 2016 17:37
8. 7. 2016 17:08
8. 7. 2016 17:00
8. 7. 2016 16:46
8. 7. 2016 15:56
6. 7. 2016 16:11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 3 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 8 minutami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 1 hodinou
Krevety s brokolicí a špagetami
mibrix uvařil před 1 hodinou
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 4 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 13 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 13 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 14 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Další recepty
Tématické fráze: rychle pečená kachna na jakou teplotu péct kachnu knedlíky ke kachně kachna se zelím a knedlíkem pečená kachna rychle kachna recept kachni prsa s kedlubnovym zelim lina kachna pečená kachna s bramborovým knedlík kachna.s.husou.zeli.bramborovy knedlík pečená husa s kedlubnovym zelim kachna- dlouhodobé pečení pečená kachna ha recepty knedliky se zelim bramborové knedlíky se zelím kachna pečena recepty pečená kachna kyselé zelí s kedlubnovým recepty jak rychle zmekne kachna kachna recepty
Suroviny: kachna, máslo, cibule, kmín celý, vývar drůbeží, cibule, kedlubna, sůl, kmín celý, ocet vinný, sádlo, škrob kukuřičný, knedlík bramborový
Pečená kachna s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJ2L
11 názorů