Lilkový vějíř
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 2 161 kJ / 516 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,05 g |
Tuky | 23,16 g |
Vláknina | 13,26 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 1,52 g |
Sůl | 3,75 g |
Sacharidy | 35,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj : Hľadala som niečo extra z baklažánov a našla som. Autorkou receptu je Marcela Krištofíková, recept je z www.mimibazar.sk.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 8. 2012 08:18
je to super, pochutili sme si ale na buduce skusim poliať kys. smotanou a trošku opečenej slaninky, medzi vejáriky aj trochu na vrch
30. 8. 2009 16:15
Právě jsem lilek dopekla. Držela jsem se přesně receptu, ale lilek je bohužel bez chuti. Na pekáčku vypadá nádherně, jak na fotce. Ale chuťově nic moc. Přitom jsem lilek pořádně ochutila rozmačkaným česnekem se solí. Do lilku jsem navíc přidala i kolečka špekáčku a naplněný lilek ještě osolila a ochutila grilovacím kořením na zeleninu a sušeným česnekem. Ale na chuti to vůbec není znát. A lilek je navíc rozvařený i když jsem ho pekla (i se zapékáním sýru) jenom 35 minut na 180°C a bez pokličky. Přitom v receptu je uvedeno 50 minut + další minuty na dopékání.
31. 5. 2009 19:28
Teri, neodolala jsem a zakoupila lilky...tohle byla dobrota a po dávném zklamání z nekvalitního lilku je beru opět na milost Jen jsem místo soli vyplnila prostor nadrobeným balkánským sýrem, vonělo to po celé chalupě a chutnalo to náramně, určitě budu opakovat a jdu hledat další recepty z lilku
22. 5. 2009 12:48
22. 5. 2009 10:07
Teri, tohle si tisknu, letos jsem si na zkoušku v Lidlu koupila jednu sazeničku lilku, dám ji do skleníku, když má ráda teplo a uvidím, co to udělá
22. 5. 2009 06:32
Eliza, ďakujem za fotky, si expresná Nám to veľmi chutí, máme baklažány radi
21. 5. 2009 20:40
Terezko, je to skutečně báječné a voňavé jídlo, které budu opakovat častěji. Použila jsem uzený eidam dovnitř plátků a kolibu na posyp. Posílám ti fotky, plusík a poděkování .
21. 5. 2009 20:12
Terezko, díky za recept, už vím, co uvařím zítra na večeři. Posílám bodíka.
21. 5. 2009 19:35
Terezko, tak u nás se česnekem doopravdy nešetří.
Česnek je známý svou schopností snižovat hladinu tzv. škodlivého cholesterolu v krvi a naopak zvyšovat hladinu tzv. hodného cholesterolu. To z něj dělá rytíře v boji proti tolik rozšířené a nebezpečné nemoci - arterioskleróze, kornatění cév - snížení průchodnosti s hrozbou následného ucpávaní cév. Snažím se míň solit a pokrmy dochucovat různými bylinkami a zejména česnekem. Ještě jednou dík za recept.
Česnek je známý svou schopností snižovat hladinu tzv. škodlivého cholesterolu v krvi a naopak zvyšovat hladinu tzv. hodného cholesterolu. To z něj dělá rytíře v boji proti tolik rozšířené a nebezpečné nemoci - arterioskleróze, kornatění cév - snížení průchodnosti s hrozbou následného ucpávaní cév. Snažím se míň solit a pokrmy dochucovat různými bylinkami a zejména česnekem. Ještě jednou dík za recept.
21. 5. 2009 19:20
Janka, nedostatok odstránený
21. 5. 2009 18:59
Terezko, opravdu jsem vděčná za super fotopostup. Ikdyž ty fakt umíš vysvětlit dobře všechno, tak, přece jen, jak je to vidět, tak se to hned lépe dělá. Taky mne trochu zmátl baklažán-lilek, než jsem pochopila, že obojí je lilek. Za opravdu moc hezký, zajímavý recept děkuji i paní Krištofíkové, ale ty máš + za zrealizování
21. 5. 2009 18:47
Sodovka, ak má manžel zvýšený cholesterol , tak cesnakom nešetri, môžeš pridať aj viac, on sa tam veľmi hodí.
21. 5. 2009 18:19
Děkuju za odpověď . Jdu na to. Stejně jsem přemýšlela, co s tím lilkovým "pahýlem" provedu...
21. 5. 2009 18:16
Terezko, velice zajímavý recept. Manžel byl celý život masožravý a teď má zvýšený cholesterol. Proto mu doktor naordinoval i zeleninku. Tohle mu bude určitě chutnat.. Za zdravý recept posílám bodíka.
21. 5. 2009 18:13
Já bych tam ten eidam dala , ale jinak díky za další tip na dobrůtku z téhle zeleninky , Terezko
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 2 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 19 minutami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 1 hodinou
Řecké patates
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 2 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 2 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Limonáda z čerstvého ovoce je hitem léta! Máme pro vás tipy, jak ji jednoduše připravit doma
Další recepty
Tématické fráze: recepty na cholesterol cholesterolová kuchařka recepty bez cholesterolu recepty z lilku recepty na snížení cholesterolu recepty při zvýšeném cholesterolu kuchařka na cholesterol kuchařka cholesterol recepty na zvýšený cholesterol recept na cholesterol jídla na cholesterol recepty cholesterol recept na snížení cholesterolu recepty pro snížení cholesterolu cholesterol kuchařka tvaroh a cholesterol recepty při cholesterolu marcela krištofíková vaření při zvýšeném cholesterolu jídla bez cholesterolu
Suroviny: rajče, cibule, česnek, sýr eidam, sůl
Lilkový vějíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgDg
17 názorů