Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Portugalská "kamenná" polévka

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hazel hazel

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 75 min

100 min (25 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 8-10

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 811 kJ /
1 867 kcal
Bílkoviny111,89 g
Tuky62,41 g
Vláknina37,03 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 3,40 g
Sůl7,90 g
Sacharidy200,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hodne velkem hrnci ohrejeme olej na stredni teplote, pridame cibuli a porek a 10 minut dusime (casto zamichame). Krok 2: Potom pridame brambory, mrkev, cesnek a zeli. Krok 3: Pridame slepici vyvar (ja davam i kupovany), bobkovy list, sunku a cabajku nakrajenou na kousky. Privedeme k varu a varime na mirnem ohni asi 45 minut. Krok 4: Pak pridame celou konzervu (540ml) rajcat, ktere jsme vareckou rozbily na kousky a oplachnute cervene fazole. Znovu prikryjeme poklickou a pomalu varime dalsich asi 10 minut. Krok 5: Pridame makarony a varime asi 8 minut. Krok 6: Z uvarene polevky odstranime bobkovy list, osolime a opeprime, podle toho, jak mame radi.

Zveřejněno 9. 1. 2015

Poznámka autorky hazel

Te polevky je skutecne hodne, je hodne syta a je perfektni v zime, kdyz je mraz jako u nas -22 stupnu.

Recepis mam od jedne pani z Portugalska a odtamtud je i ten nazev.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Portugalská "kamenná" polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vYN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Portugalská "kamenná" polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vYN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Me to prislo trosku jako zelnacka, moc dobra, ale bozinku, jsou ji tuny!!!! :D :-D:yes:

Polévka je určitě výborná, soudím podle ingrediencí. Připomíná vzdáleně tradiční slovenskou fazuĺovicu. Recept sem přidám.:-p

:-ptohle fakt muzu, jsem polivkova:yes: je to takova trosku gulasovka, ale s vice zeleniny

Tématické fráze:
frankfurtska polevka s chorizem, fazolová portugalská polevka, portugalska fazolova polevka, polévka zelí portugalsko, tradiční portugalské jídlo recepty, portugalská zeleninová polévka, portugalská kuchařka, portugalská polévka se zeleninou a čorizem, portugalská zeleninová polévka recept, tradiční portugalská jídla, tradicni portugalska polévka, portugalská jídla recepty, portugalska zelena polévka recept, portugalska rajčatová polévka, portugalské zelí, zelene fazolky z portugalska, kamenná fazolová polévka, tradiční portugalské recepty, tradiční portugalské luštěniny

Suroviny:
olej, cibule, pórek, brambory, mrkev, česnek, zelí, vývar drůbeží, bobkový list, šunka uzená, chorizo, rajče, fazole červené, těstoviny, petržel, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu