Vepřové závitky s kapary

maris Kuchařka: maris

Vepřové maso 3 názory

Suroviny

500 g vepřového masa (plátků)
kyselé okurky
sardelová pasta
kapary
hořčice
100 ml červeného vína (suchého)
l cibule (menší)
vývar
1 lžíce hladké mouky
lžíce másla
olivový olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa potřeme hořčicí a sardelovou pastou, osolíme, opepříme a zabalíme do každého okurku. V kastrolu rozehřejeme máslo a olej, necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibulku, vložíme závitky, prudce opečeme, podlijeme vínem, vývarem a dusíme do změknutí.

  2. Hotové závitky vyndáme, v trošce vody rozmícháme mouku, vlijeme do šťávy, přidáme kapary a necháme provařit. Omáčku případně dochutíme hořčicí, sardelovou pastou a vrátíme do ní závitky. Kdo má rád, může na závěr zjemnit smetanou. Podáváme s rýží. Opatrně se solí, sardelová pasta je velmi slaná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 402 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové závitky s kapary

Tématické fráze: capari vepřové závitky capari wikipedie co je capari vepřové na kaparech capari recepty vepřové maso s kapary vepřové maso na kaparech zavitky vepřové maso s kapari capari-recepty vepřové plátky s kapary na kaparech wikipedie kapary cena kapary plod vepřové závitky recept kotlety na kaparech vepřové závitky na kaparech ančovičky wikipedie

Zapomněl/a jsem heslo