Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska tmavá pečená na másle

V českých kuchyních je nejčastěji připravovanou rybou losos. Ale jsou i jiné ryby, které si zaslouží naši pozornost. Tentokrát si připravíme tmavou tresku, pečenou v troubě. Nepotřebujeme žádné zvláštní nádobí a za chvilku máme na stole báječnou lahůdku.

Hodnocení receptu je 5,0 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

25. 6. 2013 11:51

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 393 kJ / 1 050 kcal
Bílkoviny72,70 g
Tuky84,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 495 mg
Sodík 266 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy0,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Juraj Horak

19. 5. 2022 10:09

Staci posolit , kmin a usmazit na prepoustenem masle . Nebo do trouby . Nic vic .

Marie Svarcova Marie Svarcova

18. 5. 2022 08:51

:-)<3:yes: jednoduše skvělé :yes::-K

radekhk radekhk

4. 12. 2021 02:03

Nevím co máte všichni pořád s olivovým olejem ? Pomalu neexistuje recept bez něj a na voňavou rybu je to vyloženě zhovadilost...Už několik let jezdím k Baltickému moři a vozím si tresky a nejen ty chlazený čerstvý a hlavně za lidový peníz...Používám jedině Ghi a trochu soli s mletým kmínem a špetkou libečku a sušeného česneku filety nakořením osolím-nechám cca 20 minut nasáknout koření a rozpustit sůl-lehká masáž rybám prospěje...dám do pekáče na pečící papír který lehce potřu rozpuštěným ghi ,ryby potřu a do rozpálené trouby 190-200 na 8-10 minut ...hranolky z batátů a dip se zakysané smetany se stroužkem česneku a česrstvou pažitkou

Tonja

25. 5. 2021 10:36

Hugo Ventil: Nesouhlasím s Tvým názorem na použití citronu a limetky. Mám zkušenosti z Maroka, kde se jí hodně mořských ryb (sladkovodní tam snad ani nemají nebo neprodávají) a vždy se použije citron. Citrony tam rostou u každého plotu, limetku jsem tam nikdy neviděl (nepěstují je tam, dovozové by se neprodaly). Úplně stejné je to třeba v Turecku.
V severním Německu či třeba ve Skandinávii (Dánsko, Norsko) se jí také převážně mořské ryby. Vždy jsou připraveny s citronem, často je tam ještě křen či kopr.
Používání limetky je spíše typické pro obě Ameriky a východní Asii. To ale netvrdím z vlastní zkušenosti, tam jsem nebyl.

Hugo Ventil

8. 11. 2017 19:32

Colombo65: Souhlas,nějakou tou bylinkou to člověk nepokazí ale chci dodat že na mořské ryby patří limetka a né citron-tan je na naše ryby.

Colombo65 Colombo65

31. 3. 2017 17:45

Ptica:
Pečicí papír usnadní manipulaci s hotovou rybou - nepřilepí se :-p
Použít ho není povinnost, ale možnost.
Na dochucení použijte co chcete, nevím jak slané je máslo se solí - respektujte svoje chutě:-)

Ptica

30. 3. 2017 14:59

Ptica: A chci dat navrch maslo ktere je s morskou soli, tak nevim jestli tu rybku solit..

Ptica

30. 3. 2017 14:57

Jdu na to, mam z norska tresku a tenhle recept mi prijde idealni jak si ji nejlip vychutnat. Tak jen to nejak neposrat :-D A jinak me zajimalo,proc ten pecici papir? diky:yes:

Lili

26. 3. 2017 11:19

Koupila jsem chlazenou tesku z Lidlu a hnedle, když jsem ji doma rozbalila, tak byla neskutečně aromatická (ba až páchla :-((), naložila jsem ji tudÍž do mléka, ale moc to nepomohlo a až po upečení již nakořeněné a citronem pokapané tresky se až čpavý (zá)pach vytratil a mohu říci, že byla ryba vskutku výtečná a šťavnatá s jemně máslovou chutí a chci vás poprosit o radu, jak příště s treskou nakládat.

Danuška

26. 9. 2015 10:15

Právě teď se chystá manžel tresku připravit.Pak napíši:-?

Patrik

11. 7. 2014 13:12

jo jedobrá a ješte lepší je když je tresk z Norska:yes:

jarda Kadic jarda Kadic

11. 7. 2013 12:05

Dnes jsem jí dělal,akorát jsem přidal maličko bazalky pro vůni.K tomu hranolky.+1 bod:-p:-p:yes::yes: Jo, ještě trochu drceného kmínu.:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

27. 6. 2013 10:44

Mám ráda jednoduché recepty:-*a ryba vypadá báječně:-K:-p:yes:

zizala zizala (moderátorka)

25. 6. 2013 21:05

ÁÁÁch...mňam :-p:yes:

Pavla Čiperná

25. 6. 2013 14:40

Colombo65: Moc hezký recept a ještě z čerstvé a vámi opracované ryby, klobouk dolů! :yes::yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: treska pečená na másle treska na másle pecena treska treska tmavá filet recepty pečená treska recepty treska recept treska tmavá filet recept pečená treska recept treska na masle recepty treska pečená jak připravit tresku treska recepty recepty z tresky treska na masle recept recept na tresku tmavou treska filety z tresky recept recept treska na másle pecena ryba na masle recept na tresku

Suroviny: treska, máslo, mouka hladká, pepř mletý, sůl, olej olivový

TopRecepty.cz

Treska tmavá pečená na másle

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K7pJ