Fish and chips

iunka Kuchařka: iunka

Ryby 18 názorů

Suroviny

Budete potřebovat:
* 1 kg filé z bílé mořské ryby bez kostí (nakrájené na porce)
* worchesterová omáčka
* citronová šťáva
* pikantní hořčice
* mouka
Těstíčko:
* 200 g mouky
* 1 lžíce cukru
* 4 lžíce piva
* 1/ 4 lžičky soli
* 2 žloutky
* 6 lžic mléka
* 6 lžic vody
* 2 bílky
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky smíchané s cukrem přimíchejte pivo, sůl, žloutky a dobře zamíchejte. Přilijte smíchané mléko s vodou a míchejte až je těstíčko hladké. Nechejte v pokojové teplotě 30 minut odpočinout. Našlehejte bílky a lehce zamíchejte do těstíčka.

  2. Omyjte a osušte rybu, okořeňte ji a obalte v mouce. Naporcovanou rybu namáčejte po částech v těstíčku a usmažte v oleji. Přebytečný tuk nechejte okapat na kuchyňském ubrousku a usmaženou rybu posolte.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fish and chips

  • janatka janatka

    No u nás jsme si pochutnali zase nějak jiný způsob úpravy ryb:-p:yes:Těstíčko bylo moc dobré,trošku zbylo,tak si ho synátor upekl zvlášť.:yes:

    Odpovědět

  • Pavol Pavol(neregistrovaný)

    iunka:

    iunka:

    Odpovědět

  • Scrumpy Scrumpy(neregistrovaný)

    Lukáš :
    Ano, ocet je na rybu i na hranolky (hotové:yes:), vorčestr dejte do těsta, hořčici bych vynechal (ale proti gustu...:-)),
    POZOR:-! nepoužívejte náš český ocet ale sladový ocet (dá se už docela dobře koupit na mnoha místech). S českým octem to bude chutnat jako znojemské okurky, ty jsou sice taky delikatesa, ale s fish and cips nemají nic společného

    Odpovědět

  • Blanka Blanka(neregistrovaná)

    Dámy, mám dotaz. Jakou jste daly do těstíčka mouku?:-)

    Odpovědět

  • iunka iunka(autorka receptu)

    No, uznávám, že horčice, worcester a citr. šťáva není koření, ale v receptu je napsáno rybu okořeňte. Téměř každý snad pochopí, že právě tímhle. Ale jinak by mohlo být napsáno: rybu ochuťte :-)

    Odpovědět

  • Lukáš Lukáš (neregistrovaný)

    Vůbec netuším proč je v receptu zmíněna citronová šťáva, worchester, hořčice.. Proč je mezi surovinami a v receptu ne? Používá se na ochucení ryby nebo na co? :-((:no:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Pridávam 18.bod:yes:To cestíčko je super.Bolo to výborné:-*:-pNerobila som k tomu hranolky,lebo dve smažené jedlá dokopy sa mi zdajú moc mastné:-/Ale tento recept si vytlačím a cestíčko budem používať aj na iné mäso;-)

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    juj - super, hodně mně to připomíná těstíčko na kuřecí kousky, které dělávali u nás v jedné restauraci. Mňamka to byla a tohle je mňaminka taky

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    A já na ten bod nakonec zapomněla :-8, ještěže jsem to znovu rozklikla...;-) Ani, je to fakt hodně dobré a to těstíčko má pravděpodobně být tak husté, protože výsledek mě mile překvapil. :yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-8Eli,fotky jsou nádherné a tomu dobrému receptu dělají krásnou reklamu;-):-K
    Já jsem si toho všimla až teď s přidáním fotek:yes:
    Iunko:-)posílám ti bodík a recept si ukládám:-p+:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Iunko, je to vynikající, moc chválím a doporučuji.:yes::-p Místo pikantní hořčice jsem použila medovou s koprem, kterou jsem si v poslední době oblíbila, zejména na ryby. Těstíčko je velmi husté, takže nějaké namáčení to nebylo, spíš "namatlání" ;-):-)), ale ve výsledku skutečně výborné. Rozhodně jsem nedělala naposledy a v oblíbených receptech právem zůstává.
    Posílám bod a obrázky. :-)

    Odpovědět

  • Besty Besty

    :-ptake cestičko som ešte nerobila, určite vyskušam:yes: bod leti:yes:

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    :-8 Myslím, že tady šlo hlavně o recept na přípravu těstíčka na ryby. Je pravda, že by to zasloužilo české jméno, protože, v tom souhlasím, ne každý umí anglicky, a těžko přetěžko to takhle zadá do vyhledavače. A bude to škoda, nenajde to, protože to těstíčko je přímo skvostné. ;-)
    Pokud se chips týká, ochutnal jsem jich moc druhů, to opravdu záleží spíš na restauraci, jak je dělají. Od prostých hranolků, přes osminky brambor nadlouho namočených ve vodě, aby se vylouhoval škrob a byly křupavější. Nejlepší jsem měl v restauraci "Duplin up" (nehledejte, byla v Boise, Idaho). Ryba byla v halibut pivním těstíčku, brambory byly na lupeny, to znamená trochu silnější než klasické brambůrky, smažené ve friťáku do zlatova, vevnitř měkké. Bože to byla dobrota.:-p
    Bod samozřejmě přidávám.:yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Já dělám těstíčko zcela jiný, ale tohle je zajímavý, vzkouším ho. Takhle udělanou rybu,to si dáme říct.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Já vím, co jsou chips - ale nemusí to vědět každý - ne každý tento pokrm v Anglii jedl ;-) Většinou nám byly k této rybě podány spíše "osminky" brambor ne klasické hranolky ;-) Bylo by fajn se o tom i v přípravě zmínit, když už je takto pokrm nazván ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: fisch and chips fisch and chips recept fish fisch fisch chips fisch a chips fisch end chips fisch and chipsy recept fisch and chips recept na fisch and chips těstíčko na fisch and chips recept na fish and chips fisch end chipsy recept fisch chips halibut recepty fisch n chips fish čips fisch cips fisch chips recept