Treska na smetaně

toprecepty.cz Kuchař:

Ryby 2 názory

21

Suroviny

4 tresčí filety okolo 180 g bez kůže
větší hrst nasekaných listů petrželky
4 lžíce zakysané smetany
l PL Krenexu
skrojky citronu na pokapání
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Filety naklaďte vedle sebe do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. (Zmražené nechte napřed ohřát na pokojovou teplotu a osušte.) Osolte a opepřete. Petrželku v jiné míse smíchejte se smetanou, křenem a solí.

  2. Smetanu rozdělte lžící na maso; není třeba ji roztírat. Nádobu pokryjte fólií a tu na několika místech propíchněte. V mikrovlnné troubě vařte na nejvyšší stupeň 4 až 5 minut, dokud ryba nezbělá.

  3. Mísu vyjměte z mikrovlnné trouby a – stále pod fólií – nechte 2 až 3 minuty stát. Pak fólii odstraňte; rybu podávejte okamžitě. Podle chuti pokapejte citronem.

Poznámka

Ideální přílohou jsou vařené brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Treska na smetaně

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    http://www.apetitonline.cz/recepty/110-treska-na-smetane.html

    Tak kdopak od koho kopíruje??

    Odpovědět

  • Marta Marta

    filé jsem upekla v klasické troubě, manžel má rád cokoliv s křenem, takže za 1

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo