Frncábník (bramborák s kopřivami)
Zvláštní název, ale ta chuť ! Neodoláte! Těsto je jako na klasický bramborák, jen bez majoránky a česneku. Kopřivy jsou na chuti poznat - kdo je jednou ochutnal třeba ve špenátu, pozná je i tady. Česnek přidejte, pokud ho máte rádi.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 749 kJ / 418 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,68 g |
Tuky | 7,96 g |
Vláknina | 8,80 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 123 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 65,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsto je jako na klasický bramborák, jen bez majoránky a česneku. Máme rádi česnek, proto jsme ho tam přeci jen trochu přidali. Frncábník je velice dobrý.
Recept z Krkonošské kuchařky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 5. 2017 11:45
5. 5. 2017 09:51
4. 5. 2017 09:14
3. 5. 2017 22:30
3. 5. 2017 20:52
3. 5. 2017 20:50
3. 5. 2017 20:42
3. 5. 2017 20:36
3. 5. 2017 19:45
3. 5. 2017 15:00
3. 5. 2017 12:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 37 minutami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 1 hodinou
Ananasové kytičky
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 6 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 8 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Polévka z kuřecích hřbetů
milan.pohy uvařila před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
Nicoolka uvařila před 1 hodinou
Krémová pórková polévka
eliskac uvařil před 2 hodinami
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 3 hodinami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 4 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuřecí chuťovky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Margot pohár
Foxina88 uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nastrouhat brambory. Základ do bramboráků je hotový během chvilky
Kopřivy mají široké využití v pokrmech lidových i moderních. Víte, jak z nich připravit omeletu či pomazánku?
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Další recepty
Tématické fráze: bramborák s kopřivou frncábník recepty s koprivami a bramborem kopřivy do bramboráku bramboraky s kopřiv bramboráky s kopřivou recept bramborák z kopřiv bramborák s z kopřiv bramboráky z kopřiv recepty z kopřiv bramboraky skopřivami recepty bramborák s kopřiva recepty s kopřivami
Suroviny: brambory, vejce, mouka hladká, kmín drcený, sůl, kopřivy, sádlo
Frncábník (bramborák s kopřivami)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gWrr
11 názorů