

Kopřivový špenát s bramborákem
Suroviny
- 10 hrstí mladých kopřivových listů (z neprašného prostředí)
- 1/2 cibule
- 1 stroužek česneku
- olej
- sůl
- pepř
- bramborák:
- 4 středně velké syrové brambory
- 1 vejce
- hladká mouka dle potřeby
- sůl
- drcený kmín
- majoránka
- pepř
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Suroviny na bramboráky smícháme a smažíme na oleji.
Kopřivy spaříme horkou vodou, necháme okapat, na oleji zpěníme cibuli, přidáme kopřivy, mírně podlijeme vodou a dusíme 5 minut, osolíme, opepříme, přidáme česnek, vajíčko a počkáme, až se voda vydusí.
Bramboráky naplníme směsí.
Poznámka od kuchařky
Díky dochucení ani nepoznáte, že jíte vlastně plevel, přitom tělu tak prospěšný.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kopřivový špenát s bramborákem
-
Kopřiv mám kolem domečku tolik,ale špenát jsem z nich ještě nejedla.Dělávám sirup,babička je dávala do placek a já zkusím špenát
-
To máme moc rádi. Dělám každé jaro z mladých kopřiv,a nakonec rozmixuju ponorným mixérem. S bramborákem,nej kombinace
-
Taky jsem jednou kdysi zkoušela špenát z kopřiv, ale nějak asi jsem něco pokazila, moc mě nechutnal. S Bramborákem by to bylo určitě lepší.