Dušená zelenina v pomerančové šťávě

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 15 minut 2 porce Zeleninová jídla 6 názorů

Suroviny

1 pomeranč
1 velká mrkev
1 středně velká cibule
1 řapík celeru
1 lžíce nahrubo nastrouhaného kořene zázvoru
8 cm dlouhá zelená část pórku
1 cm silný plátek másla
špetka soli
mletý pepř (můžeme vynechat)
podle potřeby pár kapek citronové šťávy
lístky celeru na ozdobu
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranč pořádně opláchneme, rozřízneme na polovinu a vymačkáme šťávu.

  2. Mrkev,řapík a kořen zázvoru nastrouháme na hrubých slzičkách. Pórek nakrájíme podle jeho síly buď na tenká kolečka, nebo půlměsíčky, cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky.

  3. Do kastrůlku na rozehřáté máslo dáme na 2minuty orestovat cibuli a pórek. Přidáme mrkev, řapík a zázvor a znovu restujeme 2minuty. Osolíme, zalijeme šťávou z pomeranče, přiklopíme pokličkou a dusíme 10 minut.

  4. Podle potřeby dochutíme a necháme alespoň hodinu spojit chutě. Můžeme podávat jako teplou přílohu k minutkovému masu, nebo vychlazené jako salát.

Poznámka

Gramáže uvedených surovin jsem úmyslně neuváděla, množství si může každý přizpůsobit podle svých potřeb.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dušená zelenina v pomerančové šťávě

Tématické fráze: dušená zelenina jako příloha dušená zelenina na másle dušená zelenina dušená zelenina k masu recept dusena mrkev a celeru dušená zelenina recept recepty ze zeleniny dušená zelenina recepty mrkev na pomerančové šťávě dušená přílohová zelenina teplá zelenina k masu dušená zelenina k masu teplá dušená zelenina