

Zelené fazolky na slanince
Suroviny
- 350g balení mražených fazolových lusků (nebo stejně čerstvých)
- 200 g anglické slaniny vcelku
- 4 stroužky česneku
- 1 bylinková kostka (např. Natur bylinkový)
Postup přípravy receptu
Fazolky vhodíme do vroucí osolené vody, necháme přejít varem a scedíme. V rozpálené pánvi necháme rozpustit na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme fazolky a společně asi 5 minut opékáme.
Potom přisypeme nasekaný česnek, bylinkovou kostku, přikryjeme pokličkou a chvilku dusíme. Mezi dušením promícháme, aby se bylinkové aroma rovnoměrně rozprostřelo. Solit již není nutné.
Hotové fazolky by měly být připravené "na skus". Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zelené fazolky na slanince
-
Fazolky byly výborné. S chutí je snědli všichni, i Ti, kteří tvrdili, že zelené fazole nikdy. Díky za recept!
-
skvělé a perfektní
-
no zni to velice dobre.zrovna delam veprove platky s nivou,tak k tou udelam tuto prilihu.dekuji za tip
-
ted jsem je dodelala
-
pěkná fotečka..taková šťavnatá
já mám fazolky v jakékoliv úpravě moc ráda,na rozdíl od manželaten je nepozře..tohle si udělám,až nebude doma
-
Tyto fazolky dělávám také, jen do upražené slaniny dávám ještě cibulku. Je to super příloha
7
-
Paprika to jsou italske fazole. Mam je take rada jsou takove "vice masite"...
-
Dnes jsem dělala tyto fazolky jako přílohu k medailonkům z vepř.panenky a pečeným brambůrkám. Koupila jsem v Lidlu takové dlouhé placaté fazolky - nevím, co je to za odrůdu, ale bylo to moc dobré. Mňam
Přidám ti sem i fotku, ale tak dokonalá jako ty tvé nebude.+
-
Paráda rychlé a určitě dobré,udělám a dávám bodíka.
-
Elizo, také je dělám, většinou jako přílohu, máme je moc rádi. Dávám bodíka
znám to důvěrně
-
No, ještě, že jsem se před chvílí najedla
-
casto robievam a viem ze to chuti bajecne....obcas miesto zelenych fazuliek robim zo zelenej spargle...
-
Fazolky máme moc rádi, dělám je hodně podobně, proto můžu dát rovnou bodík