

Kotletka pod zelím dušeným na anglické slanině
Suroviny 3 porce
- 3 vepřové kotlety
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- hladká mouka
- olej
- 15 dkg anglické slaniny
- 1/2 velké cibule
- 25 dkg hlávkového zelí
Postup přípravy receptu
Vykostěnou a naklepanou kotletku osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a obalíme v hladké mouce.
Na pánvi rezehřejeme olej a kotletky na něm opečeme do měkka /asi 30min./.
Pak maso vyjmeme, do výpeku vložíme na měsíčky nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
Restujeme dokud slanina není pěkně opečená, poté na pánev přidáme na nudličky nakrájené zelí a restujeme dokud zelí nezměkne, kapičku dosolíme.
Hotovou směs naložíme na kotletky a můžeme podávat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kotletka pod zelím dušeným na anglické slanině
-
Ivuš, to vypadá na dobrůtku
a krásně nafocenou
.
+9
-
Vypadá to velmi chutně.
-
Moc dobrý recept a krásné fotky
+6.
-
Ivulinko
receptík za jedna,fotečky za jedna a to vše se rovná boďka č.5
.Máš to moc pěkné a jistě i hódně dobré
.
-
Ivulinko, znám to, mám tu taky recept velmi podobnej, jen maso mám na kostky a je to výtečný.Tudíš ti dávám boda
-
Také rozhodně vyzkouším, musí to být dobrůtka
. Krásné fotky...
-
No to masíčko vypadá uuuužasně
Bodík
+3
-
Moje oblíbené masíčko
, zase jeden hezký recept na kotletky.
-
Ivanko, děkuji za pochvalu. Dnešní oběd je zužitkování zbytků z ledničky. Maso jsem měla, zelí taky, a anglická je naše domácí. V kuchyni ta oprančená cibulka s anglickou nádherně voněla. Manžel se ptal, když jedl, co to vlastně na tom masu je peřinku. To zelí se fakt nedá poznat.
-
To vyzerá krásne
a musí to byť aj dobré,akurát som rozmýšlala čo s kapustou,mám ešte 4 hlávky zo záhrady,tak toto po Novom roku určite vyskúšam.Ale musím dať bod už teraz