Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela
Sušené maso je tradiční specialita, jejíž cena je odvislá na zemi původu i kvalitě. A není úplně nízká. Slanou dobrotu lze ale připravit i podomácku. S trochou každodenní péče budete po 15 dnech moci ochutnat úžasnou masovou lahůdku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 854 kJ / 4 267 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,30 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 100,60 g |
Sůl | 251,00 g |
Sacharidy | 252,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doporučuji případným zájemcům nejprve přečíst celý článek pana redaktora Gigela:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 1. 2021 16:37
21. 1. 2021 05:17
Budu čekat těch cca 15 dní......5dní otáčet a pak 10 dní sušit.....Pak budu možná chválit,ale uvidíme.....
1. 9. 2019 17:19
Právě jsem si přečetla recept na labužníkovi, na který odkazujete. A řeknu vám upřímně, do toho bych nešla. Autorka článku tam sice píše všechny ingredience, a už i to je těžko splnitelné, např sehnat vysoké sádlo i s kůží - které neprošlo ledicí!!! No třeba kde máte záruku, že nebyla v lednici na jatkách celá půlka prasete, ještě než jí dostal do ruky řezník? A navíc autorka píše, jak to dělají v Itálii, kde jsou na to vybaveni (třeba ta mramorová korýtka), ale už nepíše, jestli a jak to také jde udělat doma. Máte odvahu, kteru bych já neměla, smekám! Ještě jednou dík za váš komentář a zdravím!
1. 9. 2019 12:12
No, sice to trvalo déééle, ale zato se to nedalo jíst
https://www.labuznik.cz/recept/toskansky-spek-lard...
(výše psané není nic proti něčemu)
1. 9. 2019 08:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 1 hodinou
Soufflé buchta
Přidáno před 3 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 14 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 16 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 4 minutami
Slepice na paprice
Japin uvařila před 5 minutami
Tarhoňa se zelím a uzeným masem
Ana_Kreb uvařila před 6 minutami
Domácí chleba z trouby
alka.f uvařila před 20 minutami
Karbanátek se sýrem
Parkmanova uvařil před 22 minutami
Drobenkový koláč s jablky
Aneleh81 uvařila před 25 minutami
Jemné domácí houskové knedlíky
Mishuu uvařila před 28 minutami
Rybí filé s chřestem
topsysel uvařila před 33 minutami
Vídeňská roštěná s rýží
Obelix uvařila před 55 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vyškvařit křupavou slaninu. A jak na to, aby se při škvaření příliš nekroutila
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Jídla lásky podle horoskopu: Panny utáhnete na lososa, Býkům stačí pečené kuře, Kozorohy nadchnou obyčejné buchty
Další recepty
Tématické fráze: domácí pancetta uzení slaniny slanina bez uzení pancetta vyroba domaci panceta domácí slanina výroba domácí slaniny výroba pancetta domaci slanina bez uzení domácí slanina výroba jak udělat špek bez uzení špek bez uzení slanina na uzení pancentta výroba paprikovaný špek bez uzení uzeni domaci slaniny vyroba slaniny recept na výrobu pancetta výroba domácí slaniny bez uzeni pancetta recept
Suroviny: bůček, sůl mořská, cukr krupice, pepř mletý
Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pxwy
5 názorů