Králík na uzeném česneku, čerstvé majoránce a slanině s domácím knedlíkem

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Jiné maso 70 názorů

Suroviny

1200 g králíka
70 - 80 g Vahalovy slaniny
1 palička uzeného česneku do pekáčku
4 stroužky uzeného česneku na potřeni
4 snítky čerstvé majoránky
5 - 6 kuliček nového koření
1 PL mletého bobkového listu (viz přiložené foto Rojíkovo koření )
4 cibule
1 lžička drceného kmínu
šťáva z jednoho citronu
olej
5 - 6 kuliček černého pepře
sůl
voda nebo vývar na podlití
strouhanka podle potřeby
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso kuchyňsky upravíme,protkneme slaninou.

  2. Uzený česnek prolisujeme.

  3. Jednu celou hlavičku česneku si necháme na pečení do pekáčku.

  4. Pepř a nové koření rozemeleme, přidáme nasekanou majoránku, drcený kmín, nastrouhanou cibuli, mletý bobkový list, (někdy na kousky nalámaný - pak se ale pasíruje/, citronovou šťávu a sůl.

  5. Touto směsí králíka pěkně ze všech stran potřeme, pokapeme olejem a zabalíme do alobalu.

  6. Necháme přes noc dobře proležet.

  7. Druhý den dáme péci i s alobalem do předem vyhřáté trouby na cca 30 - 35 minut.

  8. Po této době vyndáme králíka z alobalu a dáme zpět péci do pekáčku. Podlijeme 200 ml horké vody ( vývaru ). Králíka budeme péci minimálně další hodinku, takže ho budeme ještě cca 20 minut dokola obracet a polévat výpekem.

  9. Stále budeme dolévat horkou vodu nebo vývarem, aby byl králík až do úplného změknutí alespoň z poloviny ponořený ve výpeku.

  10. Když je králík měkký (maso "odpadá od kosti"), králíka rozporcujeme, posypeme každou porci špetičkou strouhanky, kterou opatrně pokapeme šťávičkou.

  11. Pak jen necháme v pekáčku prudce zapéci, aby se vytvořila krustička. Strouhanka pěkně zahustí šťávičku. Pečeného králíka podáváme se špenátem a domácím bylinkovým bramborovým knedlíkem. (dle odkazu).

Poznámka

Přidávám odkaz na domácí bramborový knedlík s bylinkami.

http://www.toprecepty.cz/recept/37911-bramborove-k...

Na špenát:

Kostku ( nebo dvě ) mraženého špenátu vložíme do nádoby, přikryjeme pokličkou a pří mírné teplotě rozmrazíme. Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme prolisovaný česnek, zasypeme hladkou moukou a necháme zlehka zrůžovět. Ze špenátu za stálého míchání tak vydusíme vodu. Vše pěkně promícháme, chvíli necháme probublat a ochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme smetanu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 166 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík na uzeném česneku, čerstvé majoránce a slanině s domácím knedlíkem

  • pavel pavel(neregistrovaný)

    varilamyskakasicku:FUJ to ale musí být papáníčko.
    Tak jestli mohu něco říct tak zkuste králíka - nasolíte pomažete rozmixovaným česnekem a pod poklicí nechte tak celou noc a pak máte li tu možnost si ho doma vyudit v udírně stačí jen do doby než chytne zlatou barvu a pak s nim do trouby a pod podléváním pěkně upéci .
    K tomu klasický bramborový knedlík a já hóóóódně kyselé zelí.Já takto už udělal snad vše kuře kačku husu králíka i hovězí šál no fakt nemá chybu .Zkuste a pak pozor na prsty,sousedka si je málem ukousla jak dojížděla kosti!!!

    Odpovědět

  • Joskob Joskob

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino:Musím souhlasit. Slušné by bylo pokud by se moderátor aspoň zeptal autora receptu,jestli muže komentář vymazat. To bych přivítala.

    Odpovědět

  • xjurny:;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna:;-);-)

    Odpovědět

  • casino casino

    xjurny:
    Také bych uvítal, kdyby pod mnou vloženými recepty nebyly komentáře mazány, ať jsou jakékoli:-))

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    xjurny: Aha ! Byl to omyl. Když ovšem mohu požádat ,nechte všechny příspěvky u mých osobních receptu ,pokud nebudou vulgární, tak moc aby ostatních urážely. :-D

    Odpovědět

  • xjurny xjurny(administrátor)

    Veronika.Hrozna: Včera večer jsem komentáře u tohoto receptu promazával a v zápalu boje jsem omylem smazal i ten Váš. Po chvíli jsem ho obnovil a od té doby tu je. Omlouvám se :-K.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    jana: No já opravdu nevím,komu se zdál příspěvek o receptu"mládeži nepřístupným" ?:-D Já slovo cenzura nemám ráda. Například u mého receptu byly špatné recenze a někdo je vymazal dříve,než jsem je stihla vubec přečíst. Každý má právo napsat svuj názor,i když není v souladu s klišé !
    :-D

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    At to sem napisou. Ti,co.mazou:-//

    Odpovědět

  • maris maris

    jana: a co psala ?

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    Kdo to tady zase maze???????Byl tu komentar. Konecne byl jeden rozumnej nazor Veroniky H.????

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Veronika.Hrozna:Verčo, večer tu byl, nakoukla jsem ještě kolem 22hod. a četla jsem ho.;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    1974andrea: Asi ano ,už si nevzpomínám. Nicméně večer tady nebyl,když jsem se koukala do receptu ,co mám ještě kromě zajíce a česneku nakoupit. :-//

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Veronika.Hrozna:Dyť tu máš komentík, psala jsi ho mně, ne?

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5

Tématické fráze: uzený králík pečený králík uzený česnek králík na slanině jak vyudit kralika králík na majoránce co je uzený česnek recept kralik uzený králik recept jak udit kralika pečený králík recept při jaké teplotě péct králíka králík na česneku a pivu vývaru z králíka kralik na česneku a majoránce králík na česneku se špenátem uzený česnek recept pečený králík na česneku#utm_content=lista králík recepty zajíc na česneku

Zapomněl/a jsem heslo