Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta)

Hella Kuchařka: Hella

Doba přípravy: 15 min + 50 min pečení Mleté maso 20 názorů

Suroviny

350 g mletého hovězího masa
2 starší rohlíky
1 dl mléka
1 cibule
50 g mortadely (já dala šunkový salám)
1 vrchovatá lžíce pokrájených hub (já dala žampiony)
2 vejce
1 lžíce sekané petrželky
1 lžička majoránky
sůl
Na obložení:
100 g na plátky pokrájená slanina (nejlépe anglická)
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den staré rohlíky pokrájíme na kostičky a zalejeme mlékem a asi na 10 min odložíme.

  2. Do jiné mísy dáme mleté hovězí maso a vše ostatní (kromě slaniny) nadrobno pokrájené.

  3. Pak přidáme namočené rohlíky a zlehka zamícháme.

  4. Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem (nebo dobře vymažeme olejem a vysypeme strouhankou) a celou formu vyložíme na dně i po stěnách plátky slaniny.

  5. Do takto vyložené formy natlačíme masovou hmotu, urovnáme a poklademe zbytkem slaniny na povrchu.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 min na 160°C , pak zvýšíme na 20 min na 200°C, až slanina na povrchu zčervená.

Poznámka

Forma není vyložená alobalem. Je to speciální pečící papír na jedné straně černý a na druhé stříbrný. Zkracuje dobu pečení až o 30 %, nějak jsem na to zapomněla a upekla až moc.

Nedovedla jsem si představit sekanou jen z hovězího masa a velmi příjemně mě to překvapilo. Není suchá, díky pečícímu papíru nevyteče a zůstane uvnitř všechna šťáva.

Upravený recept z pořadu TV "S Italem v kuchyni"

Originál můžete porovnat http://www.italemvkuchyni.cz/s-italem-v-kuchyni-2-...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 157 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta)

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    Mamma Mia!...to je ale krasa!:-O:-O:-O

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Tahle sekaná je moooc dobrá :-) Nedávala jsem mortadelu,přidala jsem na kousky nakrájený lilek.Podávala jsem s br.kaší a salátem ze zelí a červené řepy.Moc jsme sipochutnali :-p Posílám bod i foto :yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Hanča: Bohužel, ptáte se mě více než 4 roky po vložení receptu. Pečící papír už nemám a ani nevím, jak se jmenoval. Balení se vzhledově nelišilo od prodávaného pečícího papíru. Byl jen o něco málo dražší, ale bylo ho tam méně metrů. Je fakt, že už jsem na něj nenarazila, ale taky jsem ho nevyhledávala.

    Odpovědět

  • Hanča Hanča(neregistrovaná)

    Jak se tento speciální papír jmenuje, kde se dá koupit a kolik stojí? Nikdy jsem o tom neslyšela.... :-K

    Odpovědět

  • Veryw Veryw

    Moc dobrá....
    zkusila jsem přidat černé olivy...vůbec neuškodily, spíš vylepšily chuť

    Odpovědět

  • Zbyněk Zbyněk(neregistrovaný)

    :-)
    právě jdu na to a pak vyžehlím
    Zbyněk

    Odpovědět

  • janis06 janis06

    Móóóóc dobrá sekaná :-p dávám bodík :yes: ;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    fantasticka!!! fantasticka!!! z velkou nedoverou som to isla urobit, hlavne preto, lebo som sa potrebovala zbavit mleteho hovadzieho a kedze to hella odporucila tak som to do toho isla. Piekla som to podla odporucaneho casu ale ked som to skraja ochutnavala, tak to bolo este treba nechat dlhsie...takze hodina. Nebolo to suche a naozaj je to skvele. vdaka hella
    http://www.toprecepty.sk/recept/1085-m%C3%A4sovy-k...

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Jsem ráda, že se vám receptík líbí. Mě nalákala ta ukázka v televizi, ale vůbec se mi nezdály suroviny - jen 35 dkg masa a ještě hovězího a tolik rohlíků a houby skoro vůbec nejíme... O to víc jsem pak byla překvapená, bylo to vynikající teplé i studené.

    Odpovědět

  • PajaG PajaG

    bezva další varianta sekané, bodík letí:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Hello, moc se ti povedla, stejně jako fotky, jsou krásné. Posílám bod. :yes::-p

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jejda, parádní sekaná:yes::yes::yes:+8.

    Odpovědět

  • Spuname Spuname

    Houby jsem nikdy do sekané nedávala, to mě tedy láká - 7:yes: půjdu do toho:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Patricie Patricie

    Krásná sekaná, moc pěkná fotka. Ital by koukal.:-O:-!:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: hovězí sekaná ital v kuchyni recepty sekaná z hovězího masa lasagne podle pohlreicha s italem v kuchyni sekaná sekaná od pohlreicha ital v kuchyni sekaná z hovězího vaření s italem vaříme s italem recepty sekaná s italem v kuchyni vaříme s italem sekaná hovězí sekaná recept sekaná speciální sekaná recepty od itala recepty itala sitalem v kuchyni sekaná s italem fantastická sekaná

Zapomněl/a jsem heslo