Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč kynutý-nekynutý

Koláč z těsta, které se chuťově blíží klasickému kynutému koláči, ale s mnohem kratší dobou přípravy. Obložený švestkami a bohatě zasypaný drobenkou bude určitě oblíbeným moučníkem i ve vaší rodině!

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

29. 7. 2009 22:32

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie18 067 kJ / 4 318 kcal
Bílkoviny91,09 g
Tuky114,08 g
Vláknina46,36 g
Cholesterol 368 mg
Sodík 725 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy708,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z tohoto kynutého-nekynutého těsta je výborný i jablečný štrúdl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

dzungila

6. 9. 2009 21:14

No paráda, Jančo!:yes: Jsem ráda, že nezklamal. Vyplatilo se zlomit počáteční nedůvěru v těsto...;-) Až vyzkoušíte s jiným ovocem ( anebo jak už jsem psala v receptu - lze těsto použít i na štrúdl ), přidejte fotky!:-)

Janča

6. 9. 2009 20:31

Tak je ten koláč perfektní:yes:http://www.toprecepty.cz: Teda''byl'', jsou tam už jenom dva kousky. Příště to vyzkouším i s jiným ovocem. :-)

dzungila

5. 9. 2009 22:55

Jančo, píšu v postupu receptu, že těsto NEKYNE, dole jsem na dotazy opět odpovídala, že NEKYNE a koláč má toto slovo i v názvu...:-8 Vyzkoušejte, neprohloupíte.;-) A pochlubte se s výsledkem.:-)

Janča

5. 9. 2009 21:56

Chtěla bych vyzkoušet váš recept, ale přece alespoň ten kvásek se musí nechat vykynout, nebo je to taková rychlovka, že se zamíchá a šup s ním do těsta?Prosím o odpově. Děkuji!!!http://www.toprecepty.cz

rebeka rebeka

11. 8. 2009 21:41

no,neni nic jednodussiho,nez priste udelat z dvojite davky,no nee:-?:-D:yes:

dzungila

11. 8. 2009 21:29

To jsem moc ráda, že chutnalo!:-)) U nás stejný problém s tímhle koláčem - vždycky je hrozně brzy po něm!;-):yes:

rebeka rebeka

11. 8. 2009 20:21

jo jo,pekla,povedlo se:-ppulka plechu uz je v prycu:-//doufam,ze zbude synovi,ktery ma vecer prijet a k vuli kteremu jsem vlastne pekla;-)to testo bylo dost tuhe,kdyz jsem ho davala na plech,mela jsem trochu obavu,ale zcela zbytecne:-8dalsi bodka uz nelze,tak sup s nim do oblibenych:yes:diky za recept:-)

dzungila

11. 8. 2009 20:02

Ano, Rebeko, 8 lžic mléka. A těsto je tužší. Koukám, že jsi to psala odpoledne. Povedl se teda?;-)

rebeka rebeka

11. 8. 2009 15:55

Andrejko,ted jsem ho vytahla z trouby,voni dobre:-pjen se me to testo zdalo byt hodne tuhe,opravdu jen 8 lzic mleka:-?

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 7. 2009 13:04

:-p:yes:

dzungila

30. 7. 2009 08:26

Byla maličkost ti to podrobněji vysvětlit. Budu se těšit, až ho také upečeš a napíšeš, jak vám chutnalo.;-) Dá se dělat z jakéholokiv druhu ovoce, ale nám na tomhle těstě "jedou" nejvíc ty švestky.:-p

magdalenka magdalenka

30. 7. 2009 08:16

Andrejka, ďakujem za promptnú odpoveď. Trochu ma v Tvojom recepte miatlo množstvo droždia. Na základe Tvojej odpovede sa mi však už v hlave rysuje obraz koláča. Kysnuté veci robím rada, ale tento rýchlokoláč je pre mňa novinkou, minule som ten Mirčin recept preletela. Snáď ma ospravedlňuje aj to, že je ťažké v tej záľahe nových receptov (v honbe za pokladom) objaviť ten "super", ale asi ten Tvoj k nim bude patriť...
Želám Ti veľa úspechov v kuchyni!

dzungila

29. 7. 2009 23:12

Promiň - těsto roztahuju rukama na plechu do stran. Konzistenci má zhruba jako klasické kynuté těsto.

dzungila

29. 7. 2009 23:09

Magdalenko, asi jsem se měla rozepsat. Nejdříve vypeckuji švestky, pak udělám drobenku, abych to nezdržovala. Těsto musí fakt rychle do trouby - předehřáté. Těsto se nenechává vůbec kynout. Z mísy rovnou rozetřít na plech a hned upéct. Je výborně vláčné a vůbec není vysoké. V troubě zase tolik nenabyde. A štrúdl z něho taky dělám. Klasicky - NENECHAT KYNOUT a pak klasika - strouhanka, jablíčka, skořice, hrozinky, zarolovat, potřít vajíčkem a šup s ním do rozpálené trouby. Omlouvám se, jestli jsem ti zamotala hlavu a další dotazy ráda zodpovím.;-)

magdalenka magdalenka

29. 7. 2009 22:40

Andrejka, čiže spravíš cesto, hneď ovocie a HNEĎ aj do trúby? Už aby bola dopredu rozpálená, alebo chvíľu necháš cesto kysnúť? Cesto je akej konzistencie, rozvaľkáš na plechu, alebo rukami rozcapkáš? Ospravedlňujem sa za moje otázky, snažím sa tento múčnik predstaviť. A ešte by ma zaujímalo, ako robíš štrúdľu z tohto cesta. Mohla by si to bližšie rozviesť hore v recepte? Určite nie som sama, kto by sa potešil, pre mňa je to recept neznámy. Ďakujem za odpoveď!

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestkový koláč nekynutý koláč se švestkami nekynutá buchta se švestkami kynutý koláč se švestkami a drobenkou kynutý nekynutý koláč kynutý švestkový koláč švestkové koláče nekynutý koláč se švestkami a drobenkou nekynutý koláč kynutý švestkový koláč s drobenkou nekynutý tvarohový koláč se švestkami švestkový koláč kynutý švestkový koláč z nekynutého těsta švestkový kynutý koláč s drobenkou nekynutý ovocný koláč nekynuté koláče nekynute buchty nekynuté těsto na koláč svestkový štrůdl svestkovy kynuty kolac

Suroviny: mouka hladká, vejce, tuk hera, droždí, cukr krupice, mléko, sůl, švestky, máslo, mouka hrubá, cukr krupice, tuk, mouka

TopRecepty.cz

Švestkový koláč kynutý-nekynutý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RoPY