Pomerančový sirup
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 69 095 kJ / 16 515 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,70 g |
Tuky | 3,34 g |
Vláknina | 32,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 443 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 4 097,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Při výrobě jsem se inspirovala výrobou šťávy (sirupu) z červené řepy. Výsledkem je sirup, který se tváří, že byl opravdu vyrobený z pomeračů :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 8. 2017 21:44
9. 9. 2010 14:25
3. 7. 2010 12:00
www.labuznik.com/recipe.php?ID=23410
www.labuznik.com/recipe.php?ID=5983
Allis
3. 7. 2010 11:23
netvrdím, že ten tvůj sirup není dobrý, ale prostě to není pomerančový sirup.
Pomerančová trest je jen a jen náhražka, ale není to pomeranč.
A mě strašně mrzí, že místo toho, aby se používali pořádné suroviny se používá náhražek..... Přeci nejsme za komunistů, aby pomeranče byli jen na vánoce (teda zase tehdy byli alespoň krásně čerstvé ). Tak se ptám, co nám brání používat do pomerančového sirupu opravdové pomeranče?
Abys rozuměla, googlila jsem pomerančový sirup, ten tvůj recept mi to vyhodilo asi 3x, ale sirup z pomerančů jsem nenašla ani jeden , holt to budu muset vzít postupem pokus omyl
7. 6. 2010 09:05
Nikdo tě přece nenutí, abys tuto výbornou (za tím si stojím) šťávu vařila! A doufám, že jsi svou poznámku o fujtajblech z krámu - která vyznívá, jako bych za to mohla - nemyslela vážně?
6. 6. 2010 16:22
já bych se tak neholedbala, že je super, žes dělala pomerančovou marmeládu bez pomerančů a nikdo nic nepoznal, pak se nemůžem divit, že se naše chuťové a čichové buňky nechaj klidně zmást a my kupujem v krámech jen samý fujtajbly
6. 6. 2010 16:20
12. 5. 2010 14:59
12. 5. 2010 10:35
30. 1. 2010 20:31
30. 1. 2010 15:18
Už zavařuji jak sirup tak i džus, chutná to opravdu božsky
Všem doporučuji dávám bodík k oboum receptům, děkuji Zuzka
22. 9. 2009 14:39
22. 9. 2009 14:29
22. 9. 2009 14:15
22. 9. 2009 10:41
Mrkev i jablka rozmixuji přímo s vodou, pak přecedím....přece jen se tím zachytí nějaké větší nebo tvrdší kousky, které by jinak vadily. Pak znovu rozmixuji a zavářím.
I tobě doporučím zkusit ho udělat z menší dávky, podle toho, jak bude chutnat, si to zopákneš.
Z celé dávky je toho asi 6 litrů.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 9 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 11 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 17 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 5 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 5 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 5 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 6 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 6 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 8 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 8 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sirup z mrkve domácí pomerančová štáva výroba pomerančového sirupu pomerančová tresť pomarancovy sirup domácí šťáva z pomerančů jak udělat sirup pomerančový výroba šťávy z červené řepy marmeláda z červené řepy vyroba pomerancoveho dzusu sirup z červené řepy výroba sirupu pomerančový syrup výroba karotely výroba sirupu z ovoce štáva z pomeranče syrup z cervene repy pomarančový sirup recept výroba domácího pomerančového sirupu
Suroviny: mrkev, jablko, voda, cukr, kyselina citronová, tresť pomerančová
Pomerančový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQJV
25 názorů