Sirup z červené řepy

kominovamarie Kuchařka:

Nápoje 25 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

1,5 kg červené řepy
4 l vody
2,5 kg krystalového cukru
1 kyselina sorbová
1 kyselina citrónová
2 potravinářské příchutě
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řepu očistíme a oloupeme, nastrouháme na hrubo.

  2. Zalijeme 4l vody a vaříme 30 minut.

  3. Potom scedíme přidáme cukr a kyseliny a nakonec 2 potravinářské příchutě, vychází to na 5,5 l sirupu,je to velice dobré a rychlé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sirup z červené řepy

  • Maryla337 Maryla337

    Já s recept malino vylepšila ...... přidala jsem zázvor a citron a je to super

    Odpovědět

  • Libith Libith

    Urcite udelam, tesim se na chut, vydrzi sirup dlouho i bez zavareni?

    Odpovědět

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    Pedyna: dobrý den, jak děláte, prosím ten salát se zelím a křenem? Je to něco jako čalamáda? Mohla bych poprosit o recept, i do mailu, kdyby to šlu? Děkuji mnohokráte :):-K

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Sirup jsem ochutnala a nevěřila, že není z malin, je uplně supr. Zkoušela jsem rúzné příchutě, ale malina a snad ještě jahoda, ale malina je nejlepší. Zkoušela jsem i citronovou tresť, koupila jsem v kauflandu od Qetkra a dost jsem se divila, jak jsem to nalila do vývaru z řepy, udělalo se nahoře mastné kolo. Takže pozor , v ttěchto trstích je obsažen arašídový olej. štávu jsme vypili, i když na ní plavali mastná oka. ale nebyla nic moc. Nejlepší je pro nás malina.:

    Odpovědět

  • Maryla337 Maryla337

    hotovo krasně voní i chutná ted je zatím ve sklenickách až budou prázdný flašky půjde do flašek

    Odpovědět

  • Maryla337 Maryla337

    dobrý de skusím dát citronovou trest

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    Pedyna:

    Koupila jsem červenou řepu kilo za 4kč tak z ní vařím sirup podle receptu. Zatím zkouším z poloviční dávky, jestli se u nás ujme:-* Ze šťávy se musí sbírat pěna, jinak ti zrosolovatí:-!

    Odpovědět

  • Pedyna Pedyna(neregistrovaná)

    Já řepu použila na salát se zelím a křenem super.:-D

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Ahoj,
    a co uděláte s uvařenou řepou ? Nedá se rozmixovat a celé použít ?

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Ahoj,

    a co uděláte s uvařenou řepou ? Nedá se rozmichovat a celé požít ?

    Odpovědět

  • Pedyna Pedyna(neregistrovaná)

    Moc super jenom mám tu šŤávičku nějak rosolovatou,ale chutná výtečně :-))

    Odpovědět

  • jolis jolis(neregistrovaný)

    barbarela:Dobrý den,mám maminku diabetičku a chtěla bych zkusit ten dia sirup prosím o radu jakým množstvím dia sladila jste nahradila cukr?Děkuji

    Odpovědět

  • barbarela barbarela(neregistrovaná)

    Dostala jsem š'távu od kamarádky ,,malinovku,,. nepoznala bych, že není z malin. Takže letos jsem udělalalněkolik variant, malinovou, jahodovou, malinovou dia-bez cukru, a zkusila jsem i citronovou. Bohužel citronová trest byla od jiného výrobce a jak jsem je nalila do šťávy tak se na ní udělala mastná oka jak na polévce.Po přečtení složení jsem zjistila, že je v tresti obsažen sojový olej. Takže mám štávičku chuťově dobrou, ale s mastnýma okama.jinak recept supr a zcela jistě je to o hodně zdravější než to co se u nás prodává.:Kyselinu používám 100 gramovou a nezdá se mi, že by produkt byl kyselý.

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Dobrý den:)parádní recept,máme na něj zálusk s kamarádkou:) používáte malinovou příchut? a pak siru ještě zavaříte?nebo by stačil do láhve a do sklepa? :)děkuju za radu :):-K

    Odpovědět

  • Blanka Blanka(neregistrovaná)

    Mám uvařeno:-)), ale mám to nějaké dosts kyselé:-S. Neprodávají se ty kyseliny citrónové různé gramáže? Dala jsem tam 100g. A i po přidání dalšího cukru, to mám kyselé. Víte někdo kolik tam dát té kyseliny?:-?:-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo