Jahodový džus

Suroviny

Jahody
(na 1kg rozvaru) 200 g cukru
4 g kyseliny citronové

Postup přípravy receptu

  1. Jahody mírně podlijeme vodou (asi 2 dl na kilo jahod) a rozvaříme. Rozmixujeme a zvážíme. Přidáme cukr, kyselinu a dobře rozpustíme.

  2. Zaváříme 25 min. Mělo by se na kilo přidat i 1,8 litru vody, ale tu, kvůli úspoře sklenic, nepřidávám. Ředíme až po otevření.

Poznámka od kuchařky

Část jahod je možné nahradit jablky, nejsou tam poznat.

Moji kluci si z toho dělají nejen džus, ale i jahodový mléčný koktejl.

Komentáře k receptu Jahodový džus

  • finneta finneta

    včera jsem dělala, ale nechtělo se mi zavářet, tak jsem dala do sáčků na led. zbytek jsme vypili. je to výborný džus:-*:-*:yes:

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Jak se vratime domu, vyzkousim, zatim posilam bodika. :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    :-DMěla jsem právě JEN mražené, můj rest ještě z léta....

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Mužou být jahody i mražené.Díkes Majka

    Odpovědět

  • zdena 3 zdena 3

    No to musím v létě vyzkoušet. Už je v oblíbených.:-8

    Odpovědět

Tématické fráze: džus domácí jahodový domácí jahodový džus džus jablkový džus svareny dzus domaci jablkovy dzus recept na džus jahodový juice jablkový džus recept domácí džus jahodový fresh výroba jahodového džusu vyroba džusu džus recept fresh džus jak vyrobit džus jak udelat džus svařený džus recept fresh džus recept zavařeniny recepty