Sušená zelenina jako koření
Pokud máme sušičku potravin, můžeme si díky ní oblíbenou zeleninu do polévek uschovat. Vyhneme se tím znehodnocení zeleniny a výslednou směs můžeme používat i všude tam, kde bychom sáhli po komerčním kořenícím přípravku.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 376 kJ / 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,81 g |
Tuky | 3,24 g |
Vláknina | 35,19 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 632 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 44,52 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Je nutné nakrájet opravdu na jemno. Používám v zimě jako koření do polévek, pod maso, do směsi na špagety atd. Je to bez chemických přísad.
Podle chuti je samozřejmě možné míchat zeleninu podle vaší fantazie.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 10. 2009 22:26
6. 10. 2009 22:09
6. 10. 2009 22:06
6. 10. 2009 22:05
6. 10. 2009 22:02
6. 10. 2009 21:53
6. 10. 2009 20:08
6. 10. 2009 19:45
6. 10. 2009 19:37
6. 10. 2009 19:05
6. 10. 2009 19:04
6. 10. 2009 18:55
6. 10. 2009 18:50
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 3 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 6 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 8 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 48 minutami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 1 hodinou
Vepřový guláš
zutro uvařila před 1 hodinou
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 2 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 2 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 3 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vařit brokolici, mrkev a další zeleninu, aby si zachovala pěknou barvu
Sušení zeleniny v troubě je skvělým způsobem konzervace. Podívejte se na náš videonávod
Pažitka ozdobí jarní stůl a příjemně dochutí vaječná, tvarohová a další jídla. Podívejte se, jak ji můžete využít
Další recepty
Tématické fráze: sušení kořenové zeleniny sušení feferonek sušená zelenina do polévky jak usušit feferonky jak susit feferonky sušení mrkve jak sušit mrkev sušená kořenová zelenina domácí vegeta sušená recept sušení mrkve v sušičce jak sušit zeleninu sušení petržele jak usušit mrkev jak usušit zeleninu jak sušit kořenovou zeleninu feferonky sušení sušení bylinek v mikrovlnce jak usušit petržel sušení v mikrovlnce jak sušit petržel
Suroviny: celer, petrželka kořenová, mrkev, paprika čerstvá červená, feferonka, petržel, pažitka, citron
Sušená zelenina jako koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyQL
28 názorů