Jihočeské bosáky-drbáky
Pokud rádi vaříte k pečeným masům oba druhy knedlíků, tyhle Bosáky jsou přímo pro vás. Knedlíky z housek a brambor jsou k nim výbornou přílohou, nebo si je můžete dát samotné, třeba se zelím.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
asi 12 kusů podle velikosti
Nutriční hodnoty
Energie | 8 862 kJ / 2 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,70 g |
Tuky | 10,68 g |
Vláknina | 41,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,27 g |
Sůl | 7,77 g |
Sacharidy | 426,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bosáky mě před mnoha lety naučil tchán, jsou bezvadný a hodně rychlý. Hodí se ke všem pečeným masům a u nás v Jižních čechách se dělají nejvíc k huse a kachně se zelím.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2024 08:55
Coleta: Já obaluji ve škrobu i obyč bramborové knedlíky před vhozením do vody. Nejsou oslizlé a povrch se nerozvaří.
26. 1. 2024 22:42
K masu výborné
25. 4. 2014 10:46
Mě se ve vodě všechny rozvařily.Nemá tam být vajíčko ?
22. 1. 2014 18:39
Na Vysočině se dělají bosáky pouze z brambor, vajíčka, soli a hladké mouky. Udělá se těsto a polévkovou lžicí se nabírá a hází do vřelé vody.
Zase jiná varianta, jen se zeptám, není povrch tím škrobem oslizlý? Nebo se tam dává proto,aby se nenapila houska.
Zase jiná varianta, jen se zeptám, není povrch tím škrobem oslizlý? Nebo se tam dává proto,aby se nenapila houska.
22. 1. 2014 15:56
Věra:Věrko, jak čtu, tak se povedly a já mám z toho radost
22. 1. 2014 15:02
Děkuji za receptík,doporučuji vyzkoušet
9. 6. 2013 20:31
Irrena:Irenko, to mám radost, že bosáky u vás zdomácněly
9. 6. 2013 10:07
Bibi dneska máme repete
23. 3. 2013 11:35
Jsou moc dobré, doma jim říkáme houskáče-bramboráče.
9. 3. 2011 12:02
Taky pocházím z Jižních čech a jsou moc dobrý.
1. 1. 2011 13:13
Irrenko, to jsem ráda, že sis je vybrala a vážím si tohopak písni, jaký měly ohlas
1. 1. 2011 11:09
Bibi dneska se na ně chystám, housky už jsou nakrájené:yes
5. 4. 2010 12:09
Vyborny velikonocni obed vsichni se olizovali bodik tobe
19. 11. 2009 21:04
Moc všem děkuji a jsem potěšena-hlavně je vyzkoušejte
19. 11. 2009 19:36
Jani, už mám v oblíbených a určitě vyzkouším. +11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ananasové kytičky
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 3 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 4 hodinami
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 18 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 14 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 29 minutami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 1 hodinou
Gratinovaná cuketa s brambory
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuřecí chuťovky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Margot pohár
Foxina88 uvařil před 1 hodinou
Panenka pečená v pepřové omáčce
Irena_Hrr uvařila před 1 hodinou
Hermelínová pomazánka na topinky
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Vepřový guláš
Kike Ciperka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pěstujeme rajčata: Jak zvolit správnou odrůdu? Vybírat můžete podle tvaru a barvy, ale i velikosti či odolnosti
K pečenému masu jsou oblíbenou přílohou chlupaté knedlíky. Jsou rychlé a jednoduché, ale jejich příprava má svá pravidla
Hostina na svatého Martina: Připravte si husí pečínku, svatomartinské rohlíčky nebo kaldoun!
Další recepty
Tématické fráze: knedliky drbaky knedlíky bosáky knedlíky recepty bosáky knedlík bosák knedlík drbák bosáky knedlíky bosak knedlik jihočeské knedlíky bosaky knedlik jihočeské recepty drbáky knedlíky jihočeský knedlík bosaci bosaky se zelim recept na knedliky bosaky chlupaté knedlíky bosáky recept bosáky s rohlíky knedlik drbaky bosáky z rohlíků jak se vaří bosáky
Suroviny: brambory, rohlík, solamyl, sůl
Jihočeské bosáky-drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
22 názorů